Ongewild: de natuur in de keuken

tastachova concept&creatie  maandag 02 juli 2012

wildplukken: eten uit de natuur - cover van het boek Ongewild van Natasha TastachovaHet is al langer een trend: je eten direct uit de natuur halen. Daarvoor hoef je niet per se de bush in; de natuur kun je óók in de stad vinden. Wildplukken is hot, en grafisch ontwerper en art director Natasha Tastachova speelt daarop in met het prachtig vormgegeven boek ONGEWILD. Het boek bevat bijdragen van veel verschillende auteurs: koks en foodies, illustratoren en kunstenaars. Een crowdsourced project dat nu crowdfunding zoekt.

Wie bepaalt wat onkruid is?
Dat onkruid meer is dan een irritant plantje in je zorgvuldig gecultiveerde tuin is Natasha met de paplepel ingegeven. Ze groeide op in Oekraïne waar "wildplukken" de normaalste zaak van de wereld is. Bosfruit, paddestoelen, groenvoer en noten, allerlei lekkers vind je in je directe omgeving. 

spread boek Ongewild van Natasha Tastachova
spread uit het boek Ongewild

Kruid of onkruid, wild of geaccepteerd, we kunnen er niet omheen. Ieder heeft een eigen ervaring, verhaal of een lekker recept. In het boek komen bijzondere mensen, kenners, culinaire experts, kunstenaars en designers, met een eigen, bijzondere interpretatie van onkruid aan het woord.

kunstenaars over onkruid

Het boek is eigenzinnig vormgegeven en geïllustreerd. En wordt interactief gemaakt door middel van QR code, waar je door het scannen een kort filmpje, een installatie of meerdere foto’s kan bekijken.

Recepten en verhalen, kunst en tips om zelf aan de slag te gaan
Het boek ONGEWILD bevat recepten, tips, ontwerpen, kunstwerken en verhalen van onder andere Edwin Florès - een bekend wildplukker en paddenstoelenhunter; restaurant Vork & Mes, De Culinaire Werkplaats - ontwerpstudio en restaurant, Ruud de Rode - beeldend kunstenaar en veel meer. Een boek om naar uit te kijken!

Make it happen!
Ook zin om je maaltje bij elkaar te scharrelen en de ongeplande groeisels in je tuin met andere ogen te bezien? Steun dan Natasha's initiatief en maak je donatie via voordekunst.nl. Door je boek in de voorverkoop aan te schaffen draag je bij aan de realisatie ervan. Steunen kan vanaf €30, wie meer overmaakt krijgt kekke extra's zoals een diner, een designobject of een wildplukworkshop (een aanrader!). Wil je steunen vanuit je bedrijf? Neem dan even contact op met Natasha, dan zorgt zij voor een factuur.

Doe mee, make it happen!