State of Fashion - het vervolg op Arnhem Mode Biennale

Stylink.Studio  zondag 29 april 2018

State of fashion is een nieuw, ambitieus, vierjaarlijks evenement op het gebied van mode & duurzaamheid – en ook de opvolger van Arnhem Mode Biënnale. Curator is José Teunissen; de eerste editie vindt plaats van 1 juni t/m 22 juli in Arnhem.

state of fashion #sustainability #arnhem #exhibition #stateoffashion Yuima Nakazato, Iris van Herpen 
vlnr: Yuima Nakazato Couture spring/summer 2018 HARMONIZEthreeASFOUR cymaSCOPE collection, Iris van Herpen LUDI NATURE collection 

Zoektocht naar 'new luxury'
State of Fashion presenteert zich als promotor van en platform voor duurzame vernieuwing, circulariteit, erfgoed en storytelling. Binnen het centrale thema 'searching for the new luxury' wordt gezocht naar nieuwe definities van luxe en naar antwoorden op urgente ecologische en sociale vragen: hoe kunnen we zorgen voor minder afval en minder vervuiling, meer gelijkheid, welzijn en inclusiviteit?

In verschillende tentoonstellingen toont State of Fashion zo'n vijftig projecten. Grote modehuizen en commerciële krachtpatsers als G-Star RAW, H&M en Zegna staan op het programma, naast innovatieve startups en visionaire designers als Bruno Pieters, Osklen en Iris van Herpen. Er zijn ook bijdragen van Vivienne Westwood en Stella McCartney te zien, beide pioniers op het gebied van duurzame mode.

state of fashion-fashion-sustainability-no waste-fairness-exhibition #arnhem #stateoffashion #fashion #sustainability 
Links: de Melkfabriek, locatie State of Fashion; foto: Saskia van der Leij
Rechts: campagnebeeld State of Fashion; fotografie: Barrie Hullegie, concept/art-direction: Glamcult Studio 

Living Lab
In samenwerking met ArtEZ en Wageningen University wordt een Living Lab georganiseerd, waar uitkomsten uit onderzoek op het gebied van mode en textiel worden getoond en de grenzen tussen mode en andere disciplines worden opgezocht.

Presentatie en debat: Whataboutery
Iedere vrijdagavond is er een presentatie, debat of talk in de Whataboutery, waar je je vragen of ideeën kunt inbrengen. Deze discussies maken net als de tentoonstelling deel uit van de zoektocht naar de nieuwe luxe. 

Praktisch