Training Duurzaam Produceren en Ondernemen

Dutch Design in Development  donderdag 14 september 2017

Wil jij de stap maken naar duurzaam ondernemen en produceren? En wil je weten hoe verschillende duurzame designstrategieën hierbij ingezet kunnen worden?

Hoe kom je tot fair en green design en productie, internationaal of lokaal? Kies je voor industrieel of juist voor ambachtelijk produceren? En hoe vind en selecteer je 'fair trade' en duurzame producenten, en wat zijn eco- effectieve grondstoffen, materialen en toepassingen?

Training duurzaam produceren en ondernemen #duurzaam #design #fairtrade #ondernemen #bedrijfstarten #dutchdesign

In deze training leer je hoe je als ontwerper en/of ondernemer sociale, ecologische en economische waarde combineert in een bedrijfsmodel dat bij je past. Je komt alles te weten over inspirerende en actuele ontwikkelingen in duurzaam design en ondernemen.

De 'fair en green' trainingen van DDiD zijn al meer dan 7 jaar een succes. Ruim 200 ervaren professionals en ondernemers en ambitieuze starters uit verschillende disciplines waarderen de trainingen met een 8,3. Voor veel deelnemers is de training ook de start van hun eigen duurzame onderneming of label.

Programma

Dag 1, ochtend
Drijfveren en design strategieën
Centraal staan jouw drijfveren voor eerlijk en duurzame productontwikkeling en ondernemerschap. Je leert verschillende 'duurzame design- en productiestrategieën' kennen en hoe je via gerichte stappen de milieudruk van producten vermindert. Ook leer je hoe je de waarde van producten kan verhogen en welke rol je als ontwerper en/of ondernemer hierin kunt spelen.

Dag 1, middag
Bedrijfsmodellen, assortiment en klanttypen

Je leert meer over de verschillende circulaire (bedrijfs)modellen. Je verwerft inzicht in de verschillende duurzame consumententypen en marktsegmenten en hoe je marktinformatie kunt vinden en gebruiken. Je maakt een stap in het bepalen van een strategie, structuur en ontwikkeling van jouw productassortiment.

Dag 2, ochtend
Producten met een verhaal

We kijken naar ontwikkelingen in de markt, naar bijzondere concepten en onderscheidende producten: Inspirerende voorbeelden die bijdragen aan een betere wereld. Je onderzoekt waar kansen liggen voor jouw bedrijf en producten. Je leert ook de waarde en alternatieven van fair trade en eco keurmerken kennen.

Dag 2, middag
Samenwerking met producenten; internationaal en in Nederland

Je leert hoe te bepalen welk land geschikt is voor de producten die je op verantwoorde wijze wilt produceren. Waar vind je bepaalde eco- (effectieve) grondstoffen, materialen en toepassingen. Waar liggen kansen voor innovatie van (traditionele) productiemethoden. Je krijgt handvatten voor producentenmanagement: criteria die van belang zijn bij productie en bij keuze voor- en samenwerking met een producent.

We behandelen belangrijke vragen als: Hoe selecteer en vind je 'fair trade' en duurzame producenten?

Output
Je hebt geleerd hoe je jouw bedrijf/assortiment kunt verduurzamen en hoe je dat in de praktijk het beste kunt aanpakken. Je bent geïnspireerd met goede voorbeelden en modellen maar kent ook de valkuilen. En niet in de laatste plaats ben je in contact gekomen met een waardevol netwerk van gedreven ontwerpers en ondernemers.

Voor wie?
In deze training werken en leren deelnemers uit verschillende branches met en van elkaar. Ondernemers, ontwerpers, stylisten, inkopers en product- en marketing managers die hun producten fair en green willen ontwerpen en produceren. Lees meer over Fair & Green ervaringen van vorige deelnemers. 

Deelnemers moeten beschikken over professionele werkervaring of zijn ambitieuze starters met een achtergrond in (duurzaam) design.

Belangstelling?
Stuur vóór 20 oktober 2017 een recente CV en korte motivatie waarom je deze cursus wilt doen en naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Praktisch

  • Datum 3 en 17 november 2017
  • Tijden: 9.00 – 17.00 uur
  • Kosten: € 350,- ex btw
  • Aantal deelnemers: Max 12
  • Locatie: Amsterdam – Utrecht
  • Aanmelden: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

dutch design in development logo