Zuid-Afrikaans design in Amsterdamse pop-up store

redactie  maandag 27 oktober 2014

The South is Blooming

Vanaf 28 oktober vind je in de pop-up shop aan de Amsterdamse Haarlemmerdijk een week lang het mooiste handmade design uit Kaapstad. Kaapstad, World Design Capital, heeft een bloeiende designscene. Importeur en retailer 'The South is Blooming' wil met het evenement meer bekendheid genereren voor Zuid-Afrikaans design en laten zien hoe dit zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld.

thesouthisblooming1woontextiel en accessoires van Skinny laMinx


De showcase in Amsterdam maakt deel uit van het World Design Capital Project; een project dat door middel van design een sociale, culturele en economische bijdrage wil leveren aan Kaapstad. In de pop-up shop vind je onder meer woontextiel en accessoires uit de nieuwste textielcollectie van Skinny laMinx, crochet van PROJEKT, mandwerk van diverse kleine 'weaving'-projecten in Zuid-Afrika, papierwaren van ontwerpstudio A Love Supreme en modeaccessoires zoals sieraden van Skermunkil en The Makery.

thesouthisblooming5ZenZulu handgewoven kom en crochet-cactussen van Projekt

Traditionele methoden – moderne blik

Kenmerkend voor Zuid-Afrikaans handmade design is de hernieuwing van traditionele technieken en motieven. Waar ambacht en idee elkaar ontmoeten en inspireren, met als resultaat design dat zowel rauwe als verfijnde kanten heeft. Door de lijnen tussen maker en consument kort te houden wordt Afrika's creatieve talent gesteund: buying local, globally.

thesouthisblooming4stoffen emmers en home accessoires van Skinny laMinx

Over The South is Blooming
The South is Blooming is in 2010 opgericht door Marian Counihan. Wat begon als een blog ontwikkelde zich tot een webwinkel voor hedendaags Afrikaanse handwerk, design en cultuur. Inmiddels is The South is Blooming vooral actief als distributeur en promoter van Zuid-Afrikaans handmade design. Marian is opgegroeid in Zuid-Afrika en blijft enthousiast door de complexe cultuur van haar geboorteland. De originele creatieve producten die er ontstaan fascineren haar en ze deelt haar kennis, nieuwsgierigheid en liefde voor Zuid-Afrika en de Zuid Afrikaanse kunsten graag met anderen. www.thesouthisblooming.com

thesouthisblooming3

The South is Blooming pop-up shop
dinsdag 28 oktober t/m zondag 2 november van 10 uur tot 18 uur
Haarlemmerdijk 41, Amsterdam

beelden via www.thesouthisblooming.com