Hasmik Matevosyan gekozen tot radicale vernieuwer van de toekomst

redactie  maandag 26 mei 2014

Een jury onder leiding van Daan Roosgaarde heeft Hasmik Matevosyan gekozen tot Radicale Vernieuwer van de toekomst.  Hasmik is expert op het gebied van kledingpsychologie en duurzaamheid in mode. Momenteel schrijft ze haar boek 'Paradigm shift in Fashion' waarbij ze een nieuw ontwerpproces en businessmodel voorstelt aan modemerken én retailers om kleding duurzaam te kunnen produceren. Hasmik is ook redacteur van Stylink.

hasmikHasmik aan het woord tijdens de uitslag van Radicale Vernieuwers 2014 (foto via www.kennisland.nl)

Hoe kun je mode ontwerpen en produceren die aan de behoeften en eisen van je doelgroep voldoet en tegelijkertijd duurzaam is? Hoe kun je vervolgens je verdienmodel zo opbouwen dat je onder de streep een plus(je) overhoudt? Hasmik Matevosyan heeft tijdens haar studie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht vier jaar onderzoek gedaan naar de relatie tussen mens en kleding. Ze merkte op dat er teveel kleding wordt geproduceerd die niemand wil hebben en pleit voor kleding van hoge kwaliteit tegen een eerlijk loon, gemaakt van milieuvriendelijke materialen en toch betaalbaar voor de consument. Belangrijk hierin is de interactie tussen ontwerper en klant; co-designing. Hasmik schrijft op dit moment een boek voor ontwerpers en modemerken genaamd 'Paradigm Shift in Fashion' dat een uniek systeem beschrijft waarmee je snel uit de voeten kunt.

hasmik4foto via www.hasmikmatevosyan.com

Radicale Vernieuwers 2014 wordt georganiseerd door Vrij Nederland en Kennisland. Zij gaan op zoek naar de meest vernieuwende, inspirerende mensen en organisaties die hun ideeën over sociale en duurzame vernieuwing in de praktijk brengen. Denk aan grote of kleine projecten op terreinen als sociale cohesie, milieu, technologie, kunst en cultuur, onderwijs en zorg. De jury heeft uit meer dan 200 inzendingen de 14 beste vernieuwers van het jaar gekozen, ingedeeld in drie categorieën: Radicale vernieuwer van het jaar, Radicale vernieuwer van de toekomst

 en de Radicale vernieuwers oeuvreprijs. Benieuwd naar de andere winnaars? Lees hier verder.

Hasmik, we zijn trots op je!

hasmik3beeld via www.hasmikmatevosyan.com


Hasmik kan worden ingezet voor lezingen en consultancy op het gebied van mode en duurzaamheid en voor advies over modeontwerpen op basis van de behoeften. Meer informatie: www.hasmikmatevosyan.comDit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  of bel 06 19462292. Voor Stylink schrijft Hasmik artikelen op het gebied van duurzaamheid in mode. Hasmik op Stylink

Matthijs Guichelaar (Vandebron), Hasmik Matevosyan, Petra van Tiggelen (SAM), Jelle Daalderop (SAM), Mark Slegers (RotterZwam)
Matthijs Guichelaar (Vandebron), Hasmik Matevosyan, Petra van Tiggelen (SAM), Jelle Daalderop (SAM), Mark Slegers (RotterZwam)