Dutch Darlings Souvenir wedstrijd

redactie  woensdag 21 mei 2014

'Dutch Darlings' daagt makers, vormgevers en vakmensen uit om een bijzonder, verrassend, innovatief, duurzaam en hedendaags souvenir te ontwerpen op basis van een ambachtelijke Nederlandse techniek. Kun je met jouw ontwerp laten zien dat Nederland meer is dan tulpen, molens en Delfts blauw?

dutch-darlings4

Een duurzaam antwoord op wegwerpsouvenirs
Heb jij een verrassend idee voor een nieuwe toepassing van een ambachtelijke techniek? Een product dat traditie én vernieuwing in zich draagt? Doe dan mee! De genomineerde ontwerpen worden in oktober 2014 tentoongesteld tijdens de Dutch Design Week en worden verkocht in o.a. museumwinkels én bij Dille & Kamille. 

dutch-darlings2

De prijsvraag is een initiatief van Crafts Council Nederland, een overkoepelende organisatie die zich sinds 2013 inzet voor het behoud, de overdracht en de ontwikkeling van het creatieve ambacht. De wedstrijd sluit goed aan bij een tijd waarin een groeiende behoefte bestaat aan duurzame producten. Producten met een eerlijk verhaal, waarvan we de herkomst weten. Door het levend houden van een rijke traditie aan ambachtelijke technieken en het stimuleren van productinnovatie probeert Products Council daaraan bij te dragen. 

Praktisch

afbeeldingen via www.craftscouncil.nl