Na de zomer: cursussen bij Akademie Vogue

Akademie Vogue  dinsdag 18 juli 2017

Wat doe je ná de zomer? Akademie Vogue heeft een uitgebreid cursusaanbod om je verder te verdiepen of juist te verbreden. Goede voornemens voor de tweede helft van het jaar!

styling cursussen amsterdam-vogue #styling #amsterdam #cursus

Textiele Technieken
Traditioneel handwerk herontdekt voor mode en interieur! De enorme herwaardering van 'oude' technieken en ambachten zie je niet alleen terug in kunst en design, maar zeker ook in mode en interieur. Het vak Textiele Technieken speelt in op deze ontwikkelingen; je leert technieken als breien, vlechten, haken, borduren en weven. Vanuit deze technieken kom je tot persoonlijke en vernieuwende toepassingen die kunnen worden ingezet op het gebied van modevormgeving en theatervormgeving evenals mode-, interieur- en fotostyling. De cursus Textiele Technieken kun je als zelfstandige jaarcursus volgen of als vak binnen diverse diplomarichtingen bij Akademie Vogue.

Digitaal Dessinontwerpen
Ontwerp en maak dessins met de computer - onbeperkte mogelijkheden! Ook handgetekende en geschilderde dessins kun je prima bewerken en omzetten naar professioneel bruikbare 'multiple repeat' dessins voor de mode- en textielindustrie. In deze praktische cursus leer je de vele creatieve mogelijkheden die 'Illustrator' en 'Photoshop' je bieden, o.a. tot een grotere gelaagdheid in je dessins.  In de cursus krijg je inzicht in het beroep dessinontwerpen en de vele commerciële mogelijkheden. Hoe profileer je je als freelance designer, hoe presenteer je je werk en wat zijn de opties om je werk aan de man te brengen? Kennis van Photoshop en Illustrator is niet vereist; eventueel kun je een Macbook lenen om in de les mee te werken.

  • Start : 1e week september 2017
  • Kosten: € 895,-

Meer informatie en aanmelden 

Technisch Modetekenen
Leer "platte" werktekeningen maken met behulp van het programma Illustrator; technische tekeningen van kledingstukken, die 'plat' worden getekend met alle technische details zoals naden, stiksels en sluitingen. Het kunnen maken van deze tekeningen is tegenwoordig een vereiste als je werkt in de modebranche waarbij kleding geproduceerd wordt. Studenten kunnen eventueel een Macbook lenen om in de les mee te werken. 

Patroontekenen en Proefmodellen
Iedere kleding- en kostuumontwerper moet inzicht hebben in hoe een kledingstuk wordt gemaakt. Een kledingstuk wordt met behulp van een patroon opgezet. Daarvoor leer je het opmeten van een lichaam. Het patroon wordt eerst op schaal getekend en vervolgens op ware grootte. Dit wordt in proefkatoen uitgevoerd en daarna kun je aanpassingen maken. Diverse kledingstukken en details zoals kragen, zakken, sluitingen, mouwen worden in deze cursus uitgevoerd. Uiteindelijk zal je een aantal basiskledingstukken in een stof uitvoeren, waarbij de afwerking van een kledingstuk behandeld wordt. Natuurlijk leer je ook omgaan met een naai- en een lockmachine.

Webdesign
Bij Webdesign leer je websites bouwen met verschillende computerprogramma's. Wil jij je eigen website, blog of webshop maken? Dat leer je in deze cursus waar HTML en CSS code, Content Management System en WordPress behandeld worden. Je leert een goede naam voor je website en een crossmediaal plan te bedenken en een website voor een echte klant te bouwen.