Vorstelijke verpakking voor simpel sardientje

Queens of Sardines  maandag 10 april 2017

De duurzame sardines van Fish Tales liggen vanaf deze week vorstelijk verpakt in het winkelschap. De nieuwe verpakkingen moeten de sardines de aandacht geven die ze verdienen. Sardines zijn namelijk te gek: ze zijn lekker, betaalbaar en hartstikke gezond. 

Vorstelijk verpakt: duurzame sardientjes van Fish Tales #fish #fishart #sardines #packaging #graphicdesign #trashart
vlnr de winnende ontwerpen van Anja Brunt, Elena Lovich en Iris Bennink

Queens of Sardines
De verpakkingen zijn de winnaars van de ontwerpwedstrijd van Queens of Sardines. Daar kregen we ruim zeventig inzendingen op binnen, de één nog mooier dan de ander. De jury bestond, naast Queens Anna Borsboom en Natasha Tastachova, uit food trendwatcher Marjan Ippel en Bart van Olphen van Fish Tales. De laatste was meteen enthousiast en gaf de winnende ontwerpen een plek op de verpakkingen van de duurzame Fish Tales sardines.

Drie verpakkingen
Grafisch ontwerpster Anja Brunt won de wedstrijd met een ontwerp dat ze maakte van op straat en op het strand gevonden plastic afval. Illustratrice Elena Lovich maakte een illustratie van sardines, citroenen en laurier – een combinatie die je veel ziet langs de Spaanse Atlantische kust. Studente Product Design Iris Bennink ontwierp het derde blik. Zij maakte een illustratie van een gelukkige zeemeermin tussen de vissen.

De queens
Queens of Sardines bestaat uit Natasha Tastachova en Anna Borsboom. Anna is tekstschrijver, trendwatcher en uitgever van Stylink.nl, Natasha is grafisch ontwerper en art director. Samen ontwikkelen we concepten en inspirerende nieuwe projecten. Dat doen we het liefst op-zijn-kop: pas als een project vorm krijgt, kijken we of dat bij iemand past. 


Vis-in-blik, mooi, leuk, houdbaar, gezond en lekker. #queensofsardines #sardines #tin #packaging #illustration