Uit de kast: Queens of Sardines

Queens of Sardines  woensdag 25 november 2015

Al jaren zijn we gefascineerd door sardines. Komend weekend komen we, op de beurs Meesterlijk, voor het eerst uit de (keuken)kast. Als Queens of Sardines. Aangenaam!

Borden waar je van kunt eten (en die in de afwasmachine kunnen!) @sardinequeens #sardines #ceramics #plates #food #design #dutchdesign

Queens of Sardines is een project van Natasha Tastachova (grafisch ontwerp, concept en art direction) en Anna Borsboom (copy&concept, oprichter en hoofdredacteur van Stylink). Waarom sardines ons zo fascineren? Het visje wordt over de hele wereld gegeten, is spotgoedkoop, oneindig lang houdbaar, fantastisch verpakt, super gezond en hartstikke lekker bovendien.

tin can sardines @sardinequeens #fish #sardines #graphicdesign #packaging

Wat begon als liefhebberij groeide uit tot een fantastische verzameling van blikjes en beelden, kunstwerken en kookboeken - plus een hoofd vol plannen en ideeën. De sardine past ook in een aantal trends trouwens. In die van de herwaardering van ooit miskend voedsel bijvoorbeeld (denk aan kromme komkommers en orgaanvlees), en in die van de hernieuwde belangstelling voor, en experimenten met het houdbaar maken van voedsel. Die overvloedige moestuinoogsten gooien we niet weg maar conserveren we, door wecken, inleggen, drogen... Ook restaurants en café’s zetten vis-uit-blik letterlijk opnieuw op de kaart

Een simpel sardientje heeft duizenden toepassingen #fish #sardines @sardinequeens #design #food
"je gaat het pas zien als je het doorhebt" (Johan Cruyff)

De sardine leent zich bovendien voor duizenden verschillende toepassingen in producten, ontwerpen en concepten. 

Meesterlijk
Op Meesterlijk staan we komend weekend met een aantal zelf ontwikkelde en gemaakte producten die je ter plekke kunt kopen of bestellen. Hartstikke leuk natuurlijk, maar we willen méér: we willen graag weten wat jíj doet met een sardine. Om te laten zien dat je ook naar een simpel sardientje vanuit heel veel verschillende invalshoeken kunt kijken.

Van simpel sardientje tot duizend dingen
We willen samen met ontwerpers en makers, kunstenaars en schrijvers, chefs, winkels, merken en musea onderzoeken wat de mogelijkheden zijn van de (ingeblikte) sardine. Zo ontwikkelen we samen producten en concepten, organiseren we proeverijen en tentoonstellingen, onderzoeken we de geschiedenis en verkennen we de toekomstmogelijkheden voor de food- en conservenindustrie.

Fish & fun
Kom dus dit weekend bij ons langs op Meesterlijk om meer te weten of om meteen al jouw ideeën voor te leggen. Op de volgende editie van Meesterlijk pakken we groots uit, en laten we zien (en proeven, voelen, horen...) hoe het simpele sardientje ontwerpers, makers, koks en kunstenaars inspireert en welke producten dat heeft opgeleverd. Samen voor de sardine! 

Queens of Sardines: Anna Borsboom en Natasha Tastachova na 3 dagen beurs #meesterlijk #sardines @sardinequeens #design #ambacht #food
Queens of Sardines na drie dagen beurs - links Anna Borsboom, rechts Natasha Tastachova

queens of sardines logo @sardinequeens