Highlights kleine fabriek - kids trends winter 2015/16

Bijkiki  donderdag 05 februari 2015

Ook deze 20ste editie van kleine fabriek zat weer goed in elkaar. Verfrissend waren het grafische zwart-wit design en de nieuwe intuïtieve indeling van merken. Deze keer stond ik niet zelf op de beurs, dus ik had alle tijd om de belangrijkste highlights uit het complete aanbod te filteren.

Zoals iedere keer ben ik op zoek gegaan naar de meest creatieve en opvallende (kleine) merken. Deze vond ik vooral in en om het shoppingplein, met pop-up shops van o.a. HTNK en Indie Brands. Mijn absolute favorieten waren 6 inspirerende Koreaanse merken, vertegenwoordigd door Rebel in the House: Amber, Annika, Bien a Bien, Mery Jane, Peach & Cream en Sweven. Creatief en met een knipoog, helemaal leuk!

Creative

01 KF creative-3Mega kleurplaat van Bas Kosters, kussens van Soetwaer, schorten gemaakt van papa's oude overhemd van Atelier AF, prachtige patronen van Ine de Haes, bloemenzakje op rok van Amber, mini kids cuddles van Humm, trui van Annika.

Animals

02 KF animals-2Set van Peach & Cream, broches van Mery Jane, trui met beer van Annika, pandaberen van Maison Indigo, oren-speldjes van Bien a Bien, sjaaltjes van Mery Jane, zwanen van Maison Indigo, slabbetjes met konijntje en broches van Atelier AF, haarband met metallic oren van Annika en broches van Mery Jane, truitje met konijn van Annika.

Furry

04-KF-furryFurry jack van Brian & Nephew, furry en metallic jurk van Amber, zacht roze furry trui van Brian & Nephew.

Metallic

03 KF metallic-2Glitter tasjes van Annika, glitter pailetten van Brian & Nephew, metallics van Brian & Nephew, koperen broche van Brian & Nephew, set van Annika, cijfer broches van Bien a Bien, metallic vest van Nono.

Purple

05-KF-purplePaarse jurk van Hilda Henri, accessoires van Nui Organics, trui van Nui Organics.

Graphics

06 KF graphics-2Cactus print van Sproet & Sprout, grid print van Carrément Beau, gevouwen vliegtuigjes van Knast, Koalaberen van Knast, kussens van Trixie Baby, kussen met vliegtuigjes van Soetwaer, graphic broekjes van Little Indians, pixel prints van Gro, graphics in black and off-white van Sproet & Sprout, organic shirts van Swearhouse.


Over Kiki Poulisse (Bij Kiki)
Kiki werkt als concept stylist/ontwerper voor diverse retailbedrijven. Hiervoor maakt zij trendboeken op het gebied van accessoires, woonaccessoires en kids aan de hand van kleur-, materiaal- en productbeelden en heeft veel ervaring met het maken van productontwerpen, artworks en dessins. Kiki is ook eigenaar van kindermerk 'In de dop'.

website 'in de dop': www.indedop.nl
op Stylink: www.stylink.nl/bijkiki