Maker Trend Guide 2015 - out now!

Trends in kleur, materiaal en techniek

Craftscurator  dinsdag 06 mei 2014

De nieuwste Craftscurator Trend Guide is uit! Ontwerpers, designteams, inkopers en marketeers vinden hierin alles over Maker Trends, Materials and Techniques. Van het vervaardigen van textiel met bacteriën, via het heruitvinden van mandwerktechnieken, tot het 3D printen van objecten met opzettelijke imperfectie: alle nieuwe manieren van experimenteren, maken en produceren komen aan bod in deze guide. 

Early signs en maker stories
Irene Vermeulen van Craftscurator zag in designstudios en werkplaatsen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van materiaal en techniek. Deze 'early signs' zijn belangrijke input voor bedrijven die interieur producten op de markt brengen. 20 van deze 'Maker Stories' publiceert zij in de nieuwe Craftscurator Maker Trend Guide.


preview Maker Trend Guide - Craftscurator

Colour moods
De informatie over makers, maar ook colour moods en pagina's over pattern, materiaal en technieken zijn ingedeeld naar stijlgroep. Irene heeft haar eigen systeem ontwikkeld om smaak en voorkeuren van consumenten te categoriseren, en gebruikt hiervoor de indeling Inventive, Sensitive en Expressive.

De 44 pagina tellende Maker Trend Guide for 2015 and beyond is verkrijgbaar in PDF en kost € 249,  
Bestel 'm meteen!

Voor ontwerpers, inkopers en marketeers
De Maker Trend Guide 2015 is een bron van informatie en inspiratie voor ontwerpteams, inkopers en marketeers; aan de hand van deze gids ontwikkel je gericht nieuwe producten en collecties.

  • interieuraccessoires, home decoration en woontextiel
  • trends op het gebied van materiaal en techniek
  • ruim 200 links naar belangrijke bronnen, meer dan 300 afbeeldingen
  • drie verschillende colour moods met richtlijnen
  • Maker Trend Guide bestellen

Irene Vermeulen is Craftscurator. Haar specialiteit is handmade en sustainable design. Zij geeft advies aan bedrijven in de woonbranche over trends en assortimenten. www.craftscurator.commaking by machine - trend guide 2015

colour mood - trend guide