Design Indaba Expo 2014

Craftscurator  maandag 03 maart 2014

Irene Vermeulen, Craftscurator, was afgelopen week op de Design Indaba Expo in Kaapstad; een dynamisch platform voor Zuid-Afrikaanse designers en creatieve bedrijven die hun ontwerpen presenteren aan publiek en inkopers. Met meer van 35.000 bezoekers is Design Indaba het grootste gecureerde design event van het zuidelijk halfrond en het enige platform waar alle creatieve sectoren bij elkaar komen; advertising, craft, decor, architectuur, fashion, product design, industrieel design, new media, publishing, visual art, sieradenontwerp, grafisch ontwerp film en muziek.

Bekijk hieronder de top 10 van prints en graphics die Irene spotte op Design Indaba. Stay tuned voor een uitgebreid verslag op Craftscurator.com en PantoneView.com!

stylink-craftscurator-designindaba2014-expo-walterbattisWelcome op Design Indaba Expo 2014. Dessin op geel fond van Walter Battis

stylink-craftscurator-designindaba2014-expo-sawashoes-atangtshikarePrints op sneakers. Links Zuid Afrikaans design label Shine Shine voor Ethiopisch schoenenmerk Sawa Shoes. Rechts customized sneakers door Atang Tshikare.

stylink-craftscurator-designindaba2014-expo-mrsomebodymrnobody
Afrikaanse spreekwoorden gevisualiseerd door Mr Somebody & Mr Nobody

stylink-craftscurator-designindaba2014-expo-woodstock-walterbattisSlangentafelpoot gespot in winkel in hippe buurt Woodstock, bord met print van Walter Battis

stylink-craftscurator-designindaba2014-expo-gonerural
Africa is Now exhibition op Design Indaba, met manden van het Zuid Afrikaanse merk Gone Rural

stylink-craftscurator-designindaba2014-expo-polamaneli
Print van emerging creative Pola Maneli, en money pattern van Heartworks

Cape Town World Design Capital
Kaapstad werd tijdens de International Design Alliance (IDA) Congress, in oktober 2011, aangewezen als World Design Capital 2014. Kaapstad's poging om World Design Capital te worden maakt deel uit van een bredere visie om de stad via design te transformeren naar een duurzame, productieve Afrikaanse stad, historische verdeeldheid te overbruggen en sociale- en economische integratie op te bouwen.