Het verhaal achter The Sleeping Hare

autre choix  dinsdag 22 oktober 2013

Tijdens de 12de Dutch Design Week laat Autre Choix een collectie dessins zien die zijn geïnspireerd door de hang naar romantiek, folklore, sprookjes en natuurbeleving.

Het verhaal van ’The Sleeping Hare’ vormde de inspiratiebron. Elementen uit dit verhaal komen samen in de dessins van de stoffen die verwerkt zijn tot een serie inspirerende kussens.

Het verhaal achter The Sleeping Hare

 

Eeuwenoud volksverhaal
The Sleeping Hare is een eeuwenoud volksverhaal dat in veel verschillende vormen over de hele wereld bekend is. In Nederland kennen we het als "De haas en de schildpad". Het verhaal gaat over een wedstrijd tussen een snel en een langzaam dier; het langzame dier wint, het snelle dier is in slaap gesukkeld. Hé, wat had je anders verwacht: je moet wel in beweging komen om je doel te bereiken. Ik vind het een leuk verhaal en ik ben deze week zeker geen slapend haasje! Want wat is het een geweldig mooie kans om tijdens de Now Future - Dutch Design Week wat van mezelf en m'n werk te kunnen laten zien.

Mix van oude technieken en digitale hulpmiddelen
Het begon allemaal met wat experimenten met lapjes textiel en een tie-dye verfbad. Op basis van een aantal inspiratiebeelden had ik me voorgenomen om kleuren van de lucht,  noorderlicht en wolkenpartijen van oude schilderijen te verwerken in mijn ontwerpplan. Door een mix van verschillende oude technieken en nieuwe digitale hulpmiddelen lukte het me om een ikat en batik gevoel aan de dessins te geven. De ontwerpen zijn uiteindelijk helemaal digitaal en ook digitaal geprint. De stoffen zijn verwerkt tot lekker grote zachte kussens in twee formaten: 65x65 cm en 40x60 cm die op bestelling leverbaar zijn (prijs op aanvraag).

Het verhaal achter The Sleeping Hare


Het werk is nu onderdeel van de tentoonstelling het Klokgebouw, die is samengesteld door Organisation in Design.

  • Locatie: Klokgebouw, Hal 2
  • Openingstijden: 19 - 27 oktober 2013, dagelijks 11.00 - 18.00 uur
  • Adres: Klokgebouw 50 (Strijp-S), 5617 AB Eindhoven
  • Wil je meer informatie, neemt u dan gerust contact op via of kijk op www.autrechoix.nl
Het verhaal achter The Sleeping Hare