Na de uiltjes is het nu de beurt aan vossen en robots

De Perswinkel  donderdag 10 januari 2013

Prints van vossen en robots verdringen langzaam maar zeker de uiltjes van geboortekaartjes en interieuraccessoires voor kinderen. Steeds meer kaartontwerpers gebruiken de vos en robot voor hun ontwerpen zegt Dorien Lusthof, eigenaar van diverse kaartenwebsites. Ook op en in de kinderkamers verschijnen de figuurtjes steeds vaker. 

Uiltjes nog op één
Online geboortekaartjes maken is tegenwoordig eenvoudig en de keuze is groot. Op nummer één staan nog steeds de uiltjes, in allerlei kleuren, vormen en maten.

Robuust en stoer, pastel en fluor
Een andere trend die in 2012 opkwam en in 2013 nog zal doorzetten, zijn geboortekaartjes met een look van sloophout en betonlook. Deze trend zie je ook terug in de kinderkamers: grijstinten gecombineerd met stoere materialen als hout en metaal. Andere trends die zich naar verwachting in 2013 gaan ontwikkelen zijn pastelkleuren in combinatie met een fluorkleur, harlequin-patronen en kleine formaat geboortekaartjes; ontwikkelingen die allemaal terug te voeren zijn naar de trend Less is more. Ook sterren zijn heel populair momenteel.

geboortekaartjes

Dorien Lusthof startte 10 jaar geleden de website Liefleukeneigen.nl, waar inmiddels ook veel uiltjes-kaarten op staan. De uiltjes-trend ontstond zo'n vier jaar geleden en is waarschijnlijk momenteel op zijn hoogtepunt. Vossen en robots liggen echter op de loer om de uil zijn koppositie af te nemen. Ook op Zelfkaartjes.nl, waar bezoekers hun eigen kaartje samenstellen uit een beeldbank, stijgen ze hard in populariteit en kiezen steeds meer bezoekers voor deze twee figuren en stoere geboortekaartjes met sloophout en betonlook.