Ambacht in beeld - 18-22 maart

Stylink.Studio  maandag 12 maart 2018

Van 18 tot en met 22 maart wordt het Ambacht in Beeld FILM Festival georganiseerd in LAB111 in Amsterdam. Hier worden prachtige documentaires over ambachtelijk meesterschap van over de hele wereld vertoond. Na afloop er zijn lezingen en q&a's met de filmmakers of hoofdpersonen.

craft perfume designer ambacht #filmfestival #crafts #amsterdamParfumontwerper Alessandro Gualtieri, hoofdpersoon in de film The Nose, is aanwezig bij de openingsfilm voor een geurperformance.

De onderwerpen in de films lopen uiteen van een eigenzinnige parfumontwerper, het maakproces van stop motion animatiefilms tot Japanse ramenkoks met hun passie voor de perfecte ramen. 

spinnen Iran crafts wool 
still uit 'Someone is weaving' van Leila Khalilzadeh

Highlights: Iran en Japan (2x) 
Op 22 maart worden drie korte documentaires vertoond over ambachtelijk meesterschap in Iran. Na afloop is er een nagesprek met de Iraanse kunstenaar Nosrat Mansouri. 

In de documentaire Time Worm (Nederlandse première) ziet u de ontwikkeling van een zijderups en mooi aansluitend daarbij is de BBC-documentaire Handmade in Japan: The Kimono van Jon Morrice, inclusief nagesprek met de BBC maker.

silk farming documentary #timeworm #silk #japan #weaving #farming #zijde 
Still uit 'Time Worm' van Sena Basoz 

Ramen Heads is een smaakvolle film over Japanse ramen koks, en hun passie voor de perfecte ramen. Deze chefs hebben in Japan een sterrenstatus; mensen staan om 4 uur 's nachts al in de rij om uren later een bordje ramen te kunnen eten.

Workshops in september
In september is er nog een tweedaags festival vol internationale masterclasses, workshops en demonstraties. Hier kun je zelf kennis maken met de meest uiteenlopende ambachtelijke technieken, zoals het beschilderen van Matroesjkas of boekbinden. Zie de website voor meer informatie over dit 'zusje' van het filmfestival. 

Ambacht in Beeld FILM Festival

  • Data: 18 tot en met 22 maart 2018
  • Locatie: LAB111, Arie Biemondstraat 111, 1054 PD Amsterdam, www.lab111.nl
  • Programma en tickets
  • Toegang: € 10. Met een Cinevillepas is de toegang gratis, wel vooraf reserveren.
  • beeld via Ambachtinbeeldfestival