(Hand)gemaakt op de Kleine Fabriek: trends voor zomer 2015

Bijkiki  vrijdag 11 juli 2014

De Kleine Fabriek had deze editie een frisse nieuwe indeling met 4 areas: BLOCK (casual & denim), FAME (merken met sterke eigen signatuur), PEEK (kleine beginnende merken) en OBJECT (interieur & accessoires). Anders dan eerdere edities waren de vertrouwde pop-up stores geconcentreerd in de ruime entree. Hier vond je ook de HTNK Onedayshop 'Story Store', waar ik zelf aan deelnam met mijn kindermerk In de dop.

FOTO 1

Ik was natuurlijk druk met de verkoop van mijn baby- en kindercollectie, maar ik vond het wel belangrijk om zelf ook een rondje over de beurs te doen om bij alle merken te kijken naar opvallende trends, materiaalgebruik, kleuren en dessins. Maar na de zoveelste ananas was ik de inspiratie wel een beetje kwijt. Gelukkig zaten er ook pareltjes tussen! Zo werd ik erg blij van de creatieve doe-het-zelf workshops van Textielfabrique. Je kon er zelf stof ontwerpen aan de stempeltafel, experimenteren met plantaardige verfpakketten en een zakdoek 'tie-dye' verven. 

Leuk om te zien dat deze doe-het-zelf trends ook zijn terug te vinden in de collecties van een aantal merken:

(Hand)gemaakt

FOTO 2Naaimachine van Anne-Claire Petit, pimp je gymp & inkleur t-shirts van In de dop, biologische stoffen & garens van Textielfabrique, Suuz 3d printed personal jewelry, Like Stationary 'surprisebox by subscription', met de hand geplaatste prints van Hektik en van In de dop.

Tie-dye

FOTO 3Tie-dye workshop, kleursoep, stof ontwerpen en tie-dye handen bij Textielfabrique, indigo starter-kit van Textielfabrique, indigo t-shirt van Little Pieces, tie-dye t-shirt van Little Pieces Boys, 'geverfde' print van Little Pieces, tie-dye jurk van Barbara Farber.

Net als toen

FOTO 4 kopieDekentje & lakentje van Koeka, gebreide kussens van Koeka, prachtige materialen bij Koeka, Lurex shawltje van American Outfitters, handgebreide vestjes bij Textielfabrique, nostalgische jurk met borduursels van Nice Things Mini, prachtige 'geschilderde' print van Jottum, shawl met handgebreide look van American Outfitters, weven bij Textielfabrique.

Van iets anders

FOTO 5-nieuwHandschoen-poppen van Anne-Claire Petit, knopen van re-used plastic doppen van Pou Belle Design, Handschoen-poppen van Anne-Claire Petit, knopen van Pou Belle Design, handgemaakte poppen van oude blazers bij Indie Brands


Kiki Poulisse (Bij Kiki) is werkzaam als Concept Stylist / Ontwerper. Ook is zij eigenaar van kindermerk 'In de dop'.
Kiki op Stylink: www.stylink.nl/bijkiki
Website: www.indedop.nl