Design X Ambacht presenteert Dutch Design

De Perswinkel  woensdag 28 mei 2014

Houten meubelen en keramiek met een verhaal

Design X Ambacht verrijkt Nederland met Dutch Design bestaande uit twee lijnen: houten meubelen en accessoires van keramiek. In nauwe samenwerking met diverse ontwerpers maken mensen met een beperking de functionele kunstwerken in ambachtelijke werkplaatsen en ateliers van zorgorganisatie Siza. Met de hand, van duurzame materialen, op kleine en grote schaal.

Design X Ambacht presenteert Dutch Design

De kracht van eenvoud en (sociale) duurzaamheid
Design X Ambacht is een jong en bijzonder designlabel, of liever gezegd een gilde waarin befaamde ontwerpers samenwerken met ambachtslieden die een beperking hebben. Samen creëren zij functioneel design in al zijn prachtige eenvoud. Enkel hoogwaardige materialen komen eraan te pas en duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Een belangrijke factor is de sociale duurzaamheid, de ‘social return on investment’. Door deze mensen een ambachtelijk vak te leren raken zij uit hun isolement en vergroten zij hun kans op een volwaardige plek op de arbeidsmarkt.

Topontwerpers
Ruud Jan Kokke is het brein achter de houten design meubelen van Design X Ambacht. Hij keek naar de vaardigheden van de ambachtslieden in de werkplaatsen van Siza en bedacht ontwerpen die zij konden uitvoeren, geheel passend bij hun unieke talent. Zo zag hij bijvoorbeeld ambachtslieden die moeite hadden met het zagen van strakke lijnen en ontwierp daarom een slacouvert met organische lijnen. De beperking werd een talent. Product designer Sander Luske, verbonden aan Hogeschool Artez in Arnhem, ontwierp voor Design X Ambacht een prachtige lijn keramiekproducten die de mensen van Siza op hun eigen manier vervaardigen. Als materiaal gebruiken ze porselein gietklei en een kneedbaar klei, charmotte. Het resultaat is een collectie woonaccessoires, herkenbaar aan hun krachtige eenvoud. 

Diverse verkooppunten, meer informatie via: www.designxambacht.nl. Bij interesse voor het inrichtingen van bedrijfsruimten kan men contact opnemen met productmanager Marco de Leeuw via 06-10028913.

Design X Ambacht presenteert Dutch Design
Design X Ambacht presenteert Dutch Design
Design X Ambacht presenteert Dutch Design