Eerste editie Dag van het Ambacht

redactie  maandag 12 mei 2014

Op zaterdag 31 mei vindt de eerste Dag v/h Ambacht plaats in de industriële hallen van Amsterdam Roest. Een eendaags festival waar oude ambachten gevierd worden en jonge ambachtslieden hun vleugels uitslaan. Loop over de markt, proef een lokaal biertje, volg workshops van makers en luister naar bevlogen sprekers.

dag-vh-ambacht2

De hallen staan deze dag vol met stands en paviljoens van meubelmakers, worstendraaiers, hoedenmakers, koffiebranders, pottenbakkers, zeefdrukkers, geitenbreiers, bierbrouwers, broodbakkers, kaasmakers en vele anderen! Vanaf het podium spreekt econoom Frank Kalshoven over de belangrijke rol van zzp­'ers in de toekomstige economie, Marjan Groot spreekt over de rol van kunst in het stimuleren van ambachten en de zussen Louise en Martine Fokkens (bekend van 'Ouwe Hoeren') doen de ins en outs van het oudste ambacht ter wereld uit de doeken.

Line-­up (o.a.):
Yuri Landman, Sjoerd Jonkers, Klaas Kuiken, Granny's Finest, Frank Kalshoven, Oedipus Brewing, Ouwe Hoeren, Cruquius Gilde.

studio-sjoerd-jonkersStudio Sjoerd Jonkers / photo by Helenio Barbetta

klaas-kuiken
Klaas Kuiken (foto via www.luftmuseum.de)

dag-vh-ambacht3Dave Harmsworth van Treeworks maakt op de Dag v/h Ambacht met z'n kettingzaag ter plekke een kunstwerk uit een boomstam

dag-vh-ambacht5Granny's Finest, Fotografie Milan Boonstra

dag-vh-ambacht4De Nieuwe Meubels van de Keizer

Georganiseerd door het Open Gilde en Amsterdam Roest
Het Open Gilde is in het leven geroepen om de ambachten weer een centrale plek in de samenleving te geven. Het Gilde werkt aan de herwaardering van kleinschalige, persoonlijke en bewuste maakprocessen, die tijdens industriële massaproductie vaak overschaduwd worden. Met projecten als deze Dag van het Ambacht biedt Open Gilde een platform aan de groeiende groep jonge, opkomende ambachtslieden en designers.

Praktisch

  • datum: 31 mei 2014, 12:00 tot 22:00

  • toegang: € 5,- (alleen deurverkoop)
  • adres: Amsterdam Roest, Czaar Peterstraat 213

Een uitgebreidere line­up en de programmering van de Dag v/h Ambacht zijn terug te vinden op de website en Facebook