Blogs

Encore! Gratis naar Maison & Objet met Stylink

Stylink.Studio  vrijdag 05 juli 2019

De volgende editie van de Maison&Objet in Parijs vindt plaats van 6 tot en met 10 september 2019. Als lezer van Stylink kun je de beurs opnieuw gratis bezoeken - de normale prijs van een ticket is € 70. Het centrale thema van deze editie: WORK!

maisonobjet januari 2019
beeld: M&O in januari 2019

Gratis tickets 
Je kunt je gratis kaart rechtstreeks bestellen op de website van de beurs via deze link. Gedurende het bestelproces word je gevraagd een invitatiecode in te voeren. Die code is: STYL9MOS19 UITVERKOCHT

BEN JE ERBIJ? MEET&GREET


Maison&Objet: nieuwe indeling
Ruim 3.000 deelnemende merken vanuit de hele wereld presenteren op de Maison&Objet hun laatste collecties. Je kunt er kennis maken met bekende en minder bekende ontwerpers en vindt er de laatste trends op het gebied van interieurdesign en woondecoratie. Inspelend op de veranderende markt is de indeling van M&O veranderd: de beurs is sinds september 2018 ingedeeld in twee grote sectoren: MAISON (alle woondecoratie, ingedeeld naar stijlen) en OBJET (voorwerpen, met name geschikt voor detaillisten).

MOM: beleef de Maison&Objet het hele jaar door!
Sinds vorig jaar heeft de Maison&Objet een permanent digitaal platform, vol met ideeën, producten en projecten: MOM (Maison&Objet and More). Natuurlijk kun je de Maison&Objet ook volgen op Facebook, Twitter en Instagram.

Paris Museum Retail Tour
Werk je op het snijvlak van kunst, cultuur en commercie? Op 6 en 7 september kun je mee met de vijfde Paris Museum Retail Tour, een initiatief van Stylink en Cultuur en Retail. Het programma daarvoor volgt; schrijf je alvast in op de speciale nieuwsbrief voor de Museum Tours

Meet & greet de ambassadeurs
Op zaterdag 7 september is er vanaf 10 uur een ontvangst en een 'meet&greet' met de beursorganisatie en de Nederlandse ambassadeurs van de beurs, Edward van Vliet en Stylink-founder Anna Borsboom. Meer informatie volgt! 

Meer weten?

Oproep designers: Masterly, the Dutch in Milano

Stylink.Studio  vrijdag 15 september 2017

Volgend jaar ook exposeren in Milaan? In 2018 kun je deelnemen aan de derde editie van 'Masterly - The Dutch in Milano', een Nederlands paviljoen in het schitterende Palazzo Francesco Turati. De eerste twee edities werden door de internationale pers juichend ontvangen!  

Second edition of Masterly, the Dutch in Milano #dutchdesign #milandesignweek #milan #masterly

Masterly is een intiatief van Nicole Uniquole en wordt in samenwerking met de Nederlandse ambassade, het consulaat-generaal in Milaan en de Milanese Kamer van Koophandel georganiseerd.  Tijdens de Salone del Mobile is het Nederlands paviljoen een baken van sublieme ontwerpkwaliteit, ambachtelijk vakmanschap en innovatie. Een bundeling van krachten die wereldwijd aandacht en publiciteit trekt!

Tulips in Milan - exhibition 'Masterly, the Dutch in Milano' #dutchdesign #masterly #crafts #tulops #milandesignweek #milan
de 15.000 tulpen werden na afloop van de expositie uitgedeeld aan omwonenden (2016)

Dutch Design in het Palazzo
In de historische ruimten van het Palazzo versmelten traditioneel en modern design in een adembenemende tentoonstelling. Werk van individuele ontwerpers wordt hier in samenhang gepresenteerd waarbij historische schilderijen fungeren als rode draad. In de hedendaagse ruimten van het Palazzo presenteren zich Nederlandse bedrijven en topontwerpers die ambachtelijk vakwerk en goede vormgeving hoog in het vaandel hebben staan. De verbindende doorgangen tussen de historische en hedendaagse ruimten tonen hoogwaardige Nederlandse fotografie.

Tableware from Esther Derkx, presented at Masterly, the Dutch in Milano #estherderx #tableware #pottery #dutchdesign
Het 'Vernieuwd!' servies van Esther Derkx deed 't prima in deze klassieke omgeving (2016)

Jouw werk in het Palazzo tijdens Salone del Mobile 2018?
Deelnemen kan op twee manieren: je kunt als individuele ontwerper (design / mode / fotografie) onderdeel zijn van Masterly, of als bedrijf of ontwerpbureau een eigen presentatie vormgeven. 

Groot voordeel voor jou als ontwerper of fotograaf: je hoeft niet voortdurend zelf aanwezig te zijn, de kosten zijn te overzien en door de professionele PR is aandacht gegarandeerd.

Let op: inschijven is geen garantie voor deelname. Het werk wordt ten eerste beoordeeld op inhoudelijke kwaliteit. Vervolgens wordt door de curator bezien of het werk past in de museale tentoonstelling in en rondom de historische ruimten van het Palazzo Francesco Turati.

www.masterly.nu

masterly-the-dutch-in-milano9

Masterly Dutch Design in Milaan #salone #milano #2016 #uniquole #dutchdesign

Cutting edge design op Object Rotterdam

Monique Tieleman  woensdag 15 februari 2017

De zesde editie van Object Rotterdam was een full impact evenement op het stoomschip Rotterdam. Onder de 75 nationale en internationale deelnemers waren vele samenwerkingverbanden waardoor er uiteindelijk werk te zien was van zo'n 150 ontwerpers.

contemporary dutch design object rotterdam 2017 // foto: Monique Tieleman @tantekee #dutchdesign #design #objectrotterdam #object #trend #product
links: Job van den Berg, rechts: Roos Soetekouw

Het is directeur Anne van der Zwaag opnieuw gelukt een geweldige expositie neer te zetten, met een interessante mix van disciplines. Op het stoomschip waren weer nieuwe ruimtes geopend, maar met de groei in aantal deelnemers van de afgelopen jaren, is het de vraag of er genoeg ruimte beschikbaar blijft om alle ontwerpen de ruimte te geven die ze verdienen. 

contemporary dutch design object rotterdam 2017 // foto: Monique Tieleman @tantekee #dutchdesign #design #objectrotterdam #object #trend #product  In het bijzondere binnendeks zwembad creëerde Tuttobene met Loof en Plaisier een schitterende setting met een hoofdrol voor de vloer van het zwembad (een ontwerp van Hugh Maaskant).   
 

contemporary dutch design object rotterdam 2017 // foto: Monique Tieleman @tantekee #dutchdesign #design #objectrotterdam #object #trend #product De kleuren komen perfect uit in dit interieur. Links: Tafellamp Hexa van Bas Vellekoop is er in midnight blue, champagne en gold. Rechts: Sally Schoen baseerde haar  ontwerp Hayphae op het draadweefsel van funghi. 

 

Object2017-PaoHuiKao-photoNo22MoniqueTielemanPao Hui Kao studeerde Context Design aan de Design Academy Eindhoven. Haar onderzoek baseerde ze op de interactie van water en papier. Water wordt gezien als vijand van papier maar versterkt feitelijk de structuur van papier - waardoor het geschikt wordt voor constructie. 


contemporary dutch design object rotterdam 2017 // foto: Monique Tieleman @tantekee #dutchdesign #design #objectrotterdam #object #trend #product Veel textiel en fashion in allerlei verschijningsvormen tijdens deze Object. Links: The Soft World van Beatrice Waanders - vaste exposant op Object - presenteerde 'Hindelooper Sheep' in samenwerking met Roosje Hindeloopen, de laatste onderneming die nog ambachtelijk Hindeloopen handgeverfde meubelen maakt. De wol van Friese melkschaapen is behandeld met de speciaal gemixte verf van Roosje Hindeloopen. Rechts: Linda Nieuwstad maakt groot formaat bloemenvan ijzer, stoffen en dekzeil. 
 

contemporary dutch design object rotterdam 2017 // foto: Monique Tieleman @tantekee #dutchdesign #design #objectrotterdam #object #trend #product Tijdens DDW in Eindhoven ontdekten we PostModern Artist Edition Postcards van Woes van Haaften en Roosje van Donselaar. Inmiddels is de collectie flink uitgebreid met vele ontwerpers, ontwerpen en materialen. Rechts: Products in Process part.2 van Aukje Fleur Janssen Links 'Between the lines' van Iwan 

 

contemporary dutch design object rotterdam 2017 // foto: Monique Tieleman @tantekee #dutchdesign #design #objectrotterdam #object #trend #product  Het collectief van acht designers Envisions noemde wij al in ons verslag van DDW 2016. Ze zijn meer dan goed bezig met inmiddels hun Volume 2 Products in Progress . Het werk kom je overal tegen en door hun eigen stempel zijn ze overal herkenbaar.  
 

contemporary dutch design object rotterdam 2017 // foto: Monique Tieleman @tantekee #dutchdesign #design #objectrotterdam #object #trend #product Links: De performance installatie van Mayra Sérgio was qua geur al niet te missen. Van koffie perst zij zeer breekbare stenen die maar tot bepaalde hoogte te stapelen zijn. Rechts: Met haar objecten wijst Iza Stepska ons op minder zichtbare aspecten van een ruimte als licht en beweging. 


contemporary dutch design object rotterdam 2017 // foto: Monique Tieleman @tantekee #dutchdesign #design #objectrotterdam #object #trend #product Rechts: Met zijn installatie 'Mnemonic' vertaalt Niels Hendriks zijn persoonlijke relatie tot herinneringen die in gebouwen rondwaren zien. Links: Contradictory Space van Luuk de Wit 


contemporary dutch design object rotterdam 2017 // foto: Monique Tieleman @tantekee #dutchdesign #design #objectrotterdam #object #trend #product Een andere vaste exposant van Object is fashion designer en curator Margreet Oltshoorn. Deze editite lag de nadruk op de promotie van haar nieuwe magazine. 


Object2017-MichaelBarnaartvanBergen-photoNo22Zijn grafische stijl en verwijzingen naar klassiekers maken modeontwerper Michael Barnaart van Bergen uniek en herkenbaar. Dit was zijn eerste deelname aan Object.  


contemporary dutch design object rotterdam 2017 // foto: Monique Tieleman @tantekee #dutchdesign #design #objectrotterdam #object #trend #product ↑ Workshop of Wonders uit Utrecht nam de hele machinekamer in beslag en presenteerde 100 jaar Nederlands design in stoelen. Van Gerrit Rietveld's 'de Stijl' periode tot Scholten&Baijings met hun nieuwe op Japan geinspireerde creaties. Foto's v.l.n.r.: Extension Chair van Sjoerd Vroonland voor Moooi, Carbon Ballon Chair van Wanders voor Moooi, Chubby Chair van Dirk van der Kooij en diverse Gispen stoelen.  ↓ 

contemporary dutch design object rotterdam 2017 // foto: Monique Tieleman @tantekee #dutchdesign #design #objectrotterdam #object #trend #product   

Eén van de sterkste punten van Object blijft de diversiteit in exposanten en ontwerpen. Gevestigde namen tegenover opkomende ontwerpers, nationaal en internationaal, disciplines die elkaar versterken. Door deze mix krijg je een goed beeld van wat speelt en wat gaat komen, in onderwerp maar ook in verschijningsvorm. Object trok dit jaar bijna 10.000 designliefhebbers die ronddoolden in het schip vol verrassingen. Naast de groei van het inmiddels bepalende platform zijn er ook andere ontwikkelingen. In 2017 lanceert Object een nieuw label met unica en special editions. Deze zijn het hele jaar verkrijgbaar via het online platform. Meer informatie volgt op Object Rotterdam

Foto's No22/MoniqueTieleman

Fotowedstrijd mode - Joke Veeze Award

Redactie  vrijdag 13 januari 2017

'Dare to be different'

De Joke Veeze Foundation organiseert voor de derde keer een wedstrijd voor nieuw modetalent. De wedstrijd staat in het teken van modefotografie met als thema 'Dare to be different'. De foto's van alle genomineerden zullen tijdens het FotoFestival Naarden, van 20 mei tot en met 18 juni 2017, op een speciale expositie te zien zijn. 

Sacha Goossens - De Kinderen van Neptunus 3foto: Sacha Goossens, winnaar van de Joke Veeze Award 2015

De modefotoprijs is gericht op jonge fotografen, waaronder zowel studenten van modeacademies, fotoacademies, fotografieopleidingen en kunstacademies als recent afgestudeerden. Deelnemers krijgen de opdracht om voor een avantgardistisch modemagazine een serie van minimaal 2 en maximaal 5 modefoto's te maken. Daarbij vormt het thema 'Dare to be different' het uitgangspunt. De foto's mogen in samenwerking met een fotostylist worden gemaakt. Inzenden kan tot uiterlijk 31 maart 2017. De feestelijke prijsuitreiking is op zaterdag 27 mei.

Aan de Joke Veeze Award 2017 is een geldbedrag verbonden van € 3.500,-. De jury bestaat uit modefotograaf Rohn Meijer, modestylist Frans Ankoné en galeriehouder Eduard Planting (tevens hoofdcurator van het FotoFestival Naarden).

Meer informatie en inschrijvingen

genomineerden-joke-veeze-award

Joke Veeze Foundation
Joke Veeze (1945-2013) was 25 jaar de bevlogen directeur van Akademie Vogue te Amsterdam. Na haar overlijden is in haar naam een stichting opgericht die ten doel heeft getalenteerde studenten en recent afgestudeerden op het gebied van modevormgeving en modestyling te ondersteunen. De Joke Veeze Foundation wil dit bereiken door jaarlijks onder meer een modeprijs en masterclass te organiseren.

www.jokeveezefoundation.nl

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

9 januari: Trade Mart Live - met trendlezing

Stylink.Studio  maandag 02 januari 2017

Een kickstart van het nieuwe jaar: op 9 januari Trade Mart Live, mét trendlezing door Anna Borsboom, oprichter en hoofdredacteur van Stylink. Gratis toegang! 

Trade Mart Live, 9 januari - met trendlezing. Beeld: Jansen + Co, collectie terra #green #tabletop #ceramics #jansenencobeeld: collectie MyTerra van Jansen + Co voor Serax

Trendlezing home, kids & lifestyle
Op de vierde verdieping vind je een actueel en inspirerend overzicht van alles voor in en om het huis. Een mix van woontrends, styling en design, door ons aangevuld met trendpresentaties in vier verschillende 'trendhuisjes' met even zoveel thema's. Tussen al dat moois geeft Anna Borsboom een lezing waarin de trends van voorjaar 2017 centraal staan. De lezing begint om 11 uur, de toegang is gratis - wel even registreren! 

Vijf werelden, vijf keer inspiratie
Naast Home & Living op de vierde etage zijn er nog vier andere 'werelden' op Trade Mart: Jewels & Watches, Fashion World, Kitchen & Dining en Kids World, met eigen programma's. Bekijk het complete programma van Trade Mart Live.

Clock by Kloq #dutchdesign #clock #pink #red #styling
Fijne klok van Kloq (je bepaalt zelf de kleuren van body en uurwerk)

Over Trade Mart
Trade Mart is het inkoop- & inspiratieplatform voor retail en verbindt marktpartijen, deelt kennis en stimuleert slimmer ondernemen. Als professional in retail kan je niet ontbreken op Trade Mart Live. Je ontmoet branchegenoten, deelt kennis met experts uit je vakgebied en doet volop inspiratie voor jouw onderneming op. Trade Mart is gevestigd in het Beatrixgebouw aan het Utrechtse Jaarbeursplein en is uitstekend bereikbaar met zowel OV als de auto

Lovely colours for these ceramic accessories by Federica Bubani #ceramics #accessories #pots #colors #trendskeramiek van Federica Bubani

Tentoonstelling ‘Rafelranden van Schoonheid’

Redactie  vrijdag 16 december 2016

Aantrekkelijk of afstotend?

De werken in de nieuwe tentoonstelling 'Rafelranden van de schoonheid' balanceren op de grens van aantrekking en afstoting. Zij verleiden tot kijken, maar roepen tegenstrijdige gevoelens op. Gaat dat zien (en ervaren!) in het Textielmuseum tot en met 28 mei 2017.

Tentoonstelling ‘Rafelranden van Schoonheid’, te zien t/m 28 mei in het Textielmuseum #textiel #textile #art 'Armor' door Heringa/Van Kalsbeek. Foto: Tommy de Lange i.o.v. TextielMuseum.

Rauw en onafgewerkt
Rafelranden – we kennen ze van weefsels die gescheurd of geknipt zijn; de garens liggen niet meer ordelijk in het geweven raster. Als je ze niet beheerst met een stiknaad of een zoom, dreigt het gevaar van 'ont-binding'. De term rafelranden komen we ook tegen in een stedelijke context. Het zijn de braakliggende, soms verloederde grensgebieden van de stad, waar bouwsels spontaan lijken te ontstaan of langzaam tot verval komen, waar de natuur het overneemt van de stenen. Het is een onbepaalde zone in voortdurende verandering, met ruimte voor experiment. In de titel 'Rafelranden van Schoonheid' weerklinken beide associaties. De getoonde werken verkennen het grensgebied tussen enerzijds de beleving van schoonheid en betovering, en anderzijds het rauwe, onafgewerkte, intieme, dat fascineert en tegelijkertijd ongemakkelijk maakt en onbehagen wekt.

De installaties, doeken en films van Nan Groot Antink, Heringa/Van Kalsbeek, Bart Hess, Tanja Smeets en Karin van Dam zijn merendeels in opdracht van het TextielMuseum ontstaan. Films van Robert Andriessen documenteren hoe de kunstenaars aan hun opdracht beginnen en hoe ze de technieken in het TextielLab ontdekken en naar hun hand zetten. Ook de getoonde schetsen en proeven geven je inzicht in de werkwijze van de kunstenaars.

Tentoonstelling ‘Rafelranden van Schoonheid’, te zien t/m 28 mei in het Textielmuseum. Beeld: 'Veins1' van Bart Hess. #textiel #textile #art #fringes #imperfectdesign #perfectimperfect'Veins1' door Bart Hess. Foto: Josefina Eikenaar/TextielMuseum.

Bart Hess
Over ongemakkelijk gesproken: kunstenaar Bart Hess (je kent 'm ongetwijfeld van de 'vleesjurk' voor Lady Gaga) maakte interactieve 'huiden', die bewegen in interactie op het publiek. Zijn inspiratiebron: de zachte puls van testikels. Het is ronduit creepy - alsof je plotseling in een griezelfilm belandt: je wilt weg maar je móet kijken. 

Tentoonstelling ‘Rafelranden van Schoonheid’, te zien t/m 28 mei in het Textielmuseum. Beeld: 'Vezels, bindingen en verfplanten' van Nan Groot Antink. #textiel #textile #art #fringes #imperfectdesign #perfectimperfect'Vezels, bindingen en verfplanten' door Nan Groot Antink. Foto: Josefina Eikenaar/TextielMuseum

Nan Groot Antink
Sinds 1990 maakt Nan Groot Antink haar eigen verven uit in- en uitheemse verfplanten. Voor de opdracht van het TextielMuseum selecteerde zij, op basis van de vegetatie die vóór de bouw van het museum op het terrein te vinden was, zeven verfplanten. Het weven van stoffen met verschillende natuurlijke garens, was een nieuwe stap in haar oeuvre. Voor het verfproces maakte ze gebruik van urine, wat in het verleden ook voor het verfproces gebruikt werd. 

Tentoonstelling ‘Rafelranden van Schoonheid’, te zien t/m 28 mei in het Textielmuseum #textiel #textile #art #imperfectdesign #perfectimperfectOverzicht expositie Rafelranden van schoonheid, Tanja Smeets. Foto: Josefina Eikenaar/TextielMuseum.

Tanja Smeets
De installaties van kunstenaar Tanja Smeets (1963) lijken langs muren en plafonds de ruimte in te groeien. Associaties met zwammen en paddenstoelen komen op bij het zien van de ingetogen witte en soms felgekleurde structuren. In het TextielLab ontdekte Tanja Smeets de mogelijkheden van de laser- en de breitechniek, waarmee zij haar installatie 'Nebula and the Soft Machine' realiseerde. Uit industrieel vilt liet zij grillige basisvormen snijden die in elkaar verstrengeld omhoog slingeren. In het midden lijkt het materiaal te ontploffen, als een uitbarsting van een stofwolk ('Nebula'). Het gebreide onderdeel van de installatie, 'Soft Machine', doet denken aan een plant, met knoppen die zich willekeurig verspreiden.

Tentoonstelling ‘Rafelranden van Schoonheid’, te zien t/m 28 mei in het Textielmuseum. Beeld: 'Armor' door Heringa/Van Kalsbeek #textiel #textile #art #imperfectdesign #perfectimperfect'Armor' (achterkant)door Heringa/Van Kalsbeek. Foto: Tommy de Lange i.o.v. TextielMuseum.

Heringa/Van Kalsbeek
Een waar spektakelstuk is de 'Armor' sculptuur van Heringa/Van Kalsbeek, die bekend zijn door hun expressieve sculpturen met een sterke fysieke aanwezigheid. Voor dit project lieten zij zich inspireren door hun eigen verzameling etnografica en natuurlijke fenomenen. Hun monumentale, speelse 'Armor' is een metalen constructie, opgetuigd met gelaserde, met hars overgoten vleugels van canvas, felrode pompons en bonte blikjes. Het beeld is een afgeleide van de rijk versierde hoofdtooien van traditionele Chinese bruiden. Het werk is verleidelijk mooi op het eerste gezicht, maar als je erom heen loopt blijkt de achterkant rauw en imperfect. 


Gaat dat zien!

'Rafelranden van Schoonheid'
te zien t/m 28 mei 2017 in het Textielmusem in Tilburg
www.textielmuseum.nl

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Beurzen en events 2017

Redactie  dinsdag 06 december 2016

Beurzen en evenementen in binnen- en buitenland: fashion, design, interieur, food, textiel, licht, fotografie, architectuur... In je agenda! (Op de hoogte blijven? We hebben een nieuwsbrief.)

We zorgen voor regelmatige updates, maar we kunnen ook niet álles weten hè.
Tips zijn welkom:

Zoek per maand!
januarifebruarimaartaprilmei - junijuliaugustusseptemberoktobernovember


sokken2

December 2017

doorlopende exposities:

Tot januari 2019 – Fashion cities Africa – Amsterdam
#fashion 

Tot 25 maart 2018 – Poëtisch zwart – Den Haag
#mode #kunst #poëzie 

Tot 18 februari – Celebrating Ceramics – 100 jaar Ettore Sottsass – Den Bosch
#keramiek

Tot 28 januari Accessories are a Girl’s Best Friend – Amsterdam
#accessoires #mode

Tot 14 januari The Vulgar – Fashion Redefined – Hasselt, België
#fashion 


We zorgen voor regelmatige updates, maar we kunnen ook niet álles weten hè. Tips zijn welkom (en spammers komen op de zwarte lijst):


Been there, done that

Januari 2017

doorlopende exposities:

Februari 2017

doorlopende exposities:

Maart 2017

doorlopende exposities:

April 2017

doorlopende exposities:

Mei 2017

doorlopende exposities:

Juni 2017

doorlopende exposities:

Juli 2017

doorlopende exposities:

Augustus 2017

doorlopende exposities:

September 2017

Oktober 2017

Doorlopende tentoonstellingen:

November 2017

doorlopende exposities:

Symposium Grafisch & Food

redactie  maandag 21 november 2016

Smullen van design: een dag over food en vormgeving

Op donderdag 26 januari 2017 vindt het symposium 'Grafisch & Food' plaats. Voedsel en de voedingsindustrie staan volop in de belangstelling: is ons eten wel gezond, zijn superfoods echt zo 'super' en moeten we nou wel of geen vlees eten? Maar wat we ook eten of drinken, het oog wil ook wat! En daar ligt een schone taak voor de vormgevers die huisstijlen, etiketten, tijdschriften en kookboeken ontwerpen om ons culinair te verleiden. De zes sprekers van het symposium laten in zeer gevarieerde presentaties zien welke bijdrage zij leveren aan het lekker maken van voedsel en drank.

Symposium Grafisch & Food, 26 januari 2017 in de Ontwerpfabriek in Zwolle. Beeld: het 'Hommeltje' van Bakkerij Tom van Otterloo. #food #foodstyling #graphicdesign het 'Hommeltje' van Bakkerij Tom van Otterloo, door architect Peter Groot van DTO, fooddesigner Nick Twaalfhoven en ontwerpbureau the Tidbits

Grafische vormgeving & food
Stichting Print organiseert drie keer per jaar een symposium waarin grafische vormgeving wordt gekoppeld aan een specifiek thema. De symposia hebben als doel de deelnemers te inspireren en motiveren. Daarnaast wil Print ontwerpers, studenten en iedereen die actief en geïnteresseerd is in food een platform bieden om elkaar te ontmoeten en kennis en ervaring uit te wisselen. 

Symposium Grafisch & Food, 26 januari 2017 in de Ontwerpfabriek in Zwolle. Beeld: Internoconcucina voor het Italiaanse merk Jesoldoce #food #foodstyling #graphicdesign Internoconcucina voor het Italiaanse croissant-merk Jesoldoce

Culinair verleiden
Tijdens het Grafisch&Food-symposium komen zes sprekers aan het woord die als geen ander verstand hebben van de kunst van het culinaire verleiden. Ontwerp zonder Suiker en Onefold gingen een uitdaging van twee studenten van de Universiteit van Amsterdam aan en ontwierpen binnen drie dagen een verpakking voor snoepgoed; Studio Beige ontwierp de huisstijl voor biologische winkelketen Gimsel; Tijs Koelemeijer is ontwerper van kookboeken, zoals die van Meneer Wateetons, Herman den Blijker en Bart van Olphen; Fermin Albert startte in 2015 met de culinaire glossy Sabor waarin geen recept te vinden is en een bijzondere rol is weggelegd voor illustratoren; Studio de Ronners won prijzen voor hun bijzondere huisstijl voor bierbrouwerij Maallust en Alice en Valentina van Internoconcucina zijn zich na fooddesign en -branding gaan bezighouden met foodstyling en content production.

Symposium Grafisch & Food, 26 januari 2017 in de Ontwerpfabriek in Zwolle. Beeld: huisstijl voor bierbrouwerij Maallust door De Ronners #food #graphicdesign huisstijl voor bierbrouwerij Maallust door De Ronners

Praktisch

 • datum: donderdag 26 januari 2017 van 09.45 - 17.30
 • locatie: De Ontwerpfabriek, Nijverheidstraat 11 in Zwolle
 • tickets: early bird-tickets zijn € 65,- (studenten € 35,-); vanaf 1 januari kosten tickets € 85,- (studenten € 50,-). Bij de prijs inbegrepen zijn koffie/thee, lunch en borrel en inhoudelijke informatie over het symposium. Koop je ticket online.
 • Meer informatie op de website van Stichting Print

Symposium Grafisch & Food, 26 januari 2017 in de Ontwerpfabriek in Zwolle. Beeld: food styling door Leonie van Bentum #food #foodstyling #graphicdesign door ontwerper Leonie van Bentum

Symposium Grafisch & Food, 26 januari 2017 in de Ontwerpfabriek in Zwolle. Beeld: food magazine 'Sabor' door Fermin Albert #food #graphicdesign food magazine 'Sabor' door Fermin Albert

Symposium Grafisch & Food, 26 januari 2017 in de Ontwerpfabriek in Zwolle. Beeld: Sweets of the World door Onefold Studio & Zonder Suiker #food #graphicdesign Sweets of the World door Onefold Studio & Zonder Suiker

Symposium Grafisch & Food, 26 januari 2017 in de Ontwerpfabriek in Zwolle. Beeld: Omslagontwerp, illustraties en vormgeving door Tijs Koelemeijer #food #graphicdesign Omslagontwerp, illustraties en vormgeving door Tijs Koelemeijer

Symposium Grafisch & Food, 26 januari 2017 in de Ontwerpfabriek in Zwolle. Beeld: food magazine 'Sabor' door Fermin Albert #food #graphicdesign food magazine 'Sabor' door Fermin Albert

Symposium Grafisch & Food, 26 januari 2017 in de Ontwerpfabriek in Zwolle. Beeld: huisstijl van biologische winkelketen Gimse door Studio Beige #food #graphicdesign huisstijl van biologische winkelketen Gimse door Studio Beige

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Wrap up Dutch Design Week

No22/MoniqueTieleman  vrijdag 04 november 2016

Wie de 15e editie van de Dutch Design Week heeft bezocht, heeft waarschijnlijk ook gemerkt dat het evenement een subtiele verschuiving ondergaat. Monique Tieleman kan er nog niet precies de vinger opleggen, en is niet helemáál overtuigd door het evenement. Dat is niet af te zien aan haar foto's en verslag. Eén ding is zeker: Dutch Design Week 2016 was kleurrijk! 

Beyond The Naked Eye
curated door Woes van Haaften & Roosje van Donselaar - Galerie Kelderman en Van Noort, NRE Terrein 

Nu iedereen met een smartphone zijn omgeving kan vastleggen en delen onderzoeken kunstenaars en ontwerpers alternatieve manieren om vat te krijgen op hun domein en de onzichtbare lagen daarin. Lagen die niet met het blote oog te zien zijn. Woes van Haaften & Roosje van Donselaar laten met de expositie Beyond The Naked Eye een divers aantal artists en designers zien die hun persoonlijke omgeving op een eigen ontwikkelde werkwijze hebben vastgelegd. 

BeyondTheNakedEye KvN StefanPeters-photo No22/MoniqueTieleman #ddw16 #dutchdesign #photography
Sliced Series van Stefan Peters. Peters onderzoekt de mogelijkheden van schilderen en reduceert het medium tot zijn meest elementaire vorm: de streek van de kwast.  

DDW16-BeyondTheNakedEye-StefanPeters-KvN- photo No22/MoniqueTieleman
Chronicles door Stefan Peters

NRE-BtNE-JolanvdWiel-BenthemCrouwel-photoNo22 // #ddw16 #dutchdesignCrypsis van Jolan van der Wiel x Benthem Crouwel Architects - onderdeel van 'Forces for Architecture' een onderzoekslab van Jólan van der Wiel and Benthem Crouwel Architects dat onderzoekt hoe natuurlijke fenomenen de gebouwde omgeving kunnen dienen.

KeldermanVanNoort DDW16 NRE // photo Monique Tieleman/No22 // #ddw16 #dutchdesign
SCAN2400 van Jannemarein Renout, die fotografeert met een gewone scanner. Ze neemt die scanner mee naar buiten en richt 'm op de lucht of de reflecties in het water. Kleine veranderingen in weersomstandigheden leiden tot grote verschillen in het resultaat. 

New Window Expositie Beyond The Naked Eye at Kelderman en Van Noort - DDW16 - photo Xandra Van Der Eijk // #ddw16 #dutchdesign
Post Modern - photo Xandra van der Eijk

Naast Beyond the Naked Eye presenteerden Van Haaften & Van Donselaar het initiatief Post Modern. Post Modern is een groeiende collectie kunstwerken op ansichtkaart formaat (A6), ontworpen door bekende kunstenaars en designers. Elke kaart is exclusief gemaakt voor Post Modern. Deelnemers: Sander Wassink, Jesse Howard, Vera de Pont, Wayne Horse, Job van den Berg, Lex Pott, Tijs Gilde, Roos Gomperts, en vele anderen.  


Ateliers en expositieruimte NRE Terrein
Nachtegaallaan

 DDW16 - NRE- Bart Hess- bed- photo No22/MoniqueTieleman // #ddw16 #dutchdesign
 Designer Bart Hess, the master of intuitive textiles, maakte een bed als ultimate Grotto (The Grotto, installatie 2015 Bienale de st. Etienne). In zijn atelier zijn materiaalonderzoek en video's van een aantal van zijn performances on show. Wellicht een volgende stap zijn live performances van zijn werk. Dit lijkt sowieso, na de combinatie van food en muziek, een volgende stap in de presentaties van het design evenement. Live performances als onderdeel of ter ondersteuning van werk of expositie zoals bij diverse graduates als ook bij Maarten Baas Makes Time.   

DDW16- NRE - Bart Hess - Material - photo No22/MoniqueTieleman // #ddw16 #dutchdesign

DDW16 - NRE terrein - LaTerrasse thema Veganism- photo No22/MoniqueTieleman // #ddw16 #dutchdesign
Naast evenementenlocatie Fifth staat een leeg onbewerkt industrieel pand waar de vloer van de eerste verdieping is uitgesloopt. Resultaat is een bijzondere ruimte met een schitterend decor en lichtinval. Dit jaar cureerde La Terrasse hier de expositie Veganism. In deze presentatie werd het ontwerpers verboden om in hun proces of eindproduct dierlijke ingredienten te gebruiken. Het resultaat is een visionaire kijk op een toekomst waarin uitbuiting van dieren totaal verboden is. 

Boven: Food For Our Face And Skin van Bora Hong.  Onder: Over All van Ines Bressand & Enez Nevi Pana  ↓ DDW16 - NRE terrein - OverAll / La Terrasse - photo No22/MoniqueTieleman // #ddw16 #dutchdesign


POPCORE a living design exibition
samengesteld door A New Generation, You Are Here, Kleine Berg

Wat mij betreft dé verrassing van Dutch Design Week 2016. Popcore is niet alleen een presentatie maar een reeks van evenementen waarin 14 vers afgestudeerde ontwerpers design samensmelten met disciplines als mode, concerten, talks en food. POPCORE expositie presenteert een alternatieve leefstijl met als doel een daarbij behorende werkhouding te ontwikkelen en hierdoor de grenzen van de norm op te zoeken. 

Alle participanten van de expositie POPCORE:  Anoukxvera · Onno Adriaanse · Job van den Berg · Wesley de Boer · Fabian Briels · Anton Hendrik Denys · Tijs Gilde · Andrew Grincell · Gianni Jorissen · Dewi Kruijk · Robin Maas · Bastiaan de Nennie · Hans van Sinderen · Benedikt Stonawski · Emma Wessel

DDW16 - PopCore at You Are Here - photo No22/MoniqueTieleman // #ddw16 #dutchdesign
Rechts: Backpack Twenty five thirty five van Andrew Grincell . Links: Copy Blur tafel van Job van den Berg, spiegels Grid Mirrors van Hans van Sinderen

 DDW16 - PopCore at You Are Here - photo No22/MoniqueTieleman // #ddw16 #dutchdesign
Rechts: Systeem Warp van Wesley de Boer kan overvloeien van zitobject naar vloer en zelfs muur. Links: spiegels Grid Mirrors van Hans van Sinderen

DDW16-PopCore at YouAreHere - Silly Socks - photo No22/MoniqueTieleman // #ddw16 #dutchdesign
Silly Socks van Fabian Briels zijn speelse anti-slip slippersokken.  

DDW16 - PopCore - YouAreHere - Bastiaan de Nennie - photo No22/MoniqueTieleman // #ddw16 #dutchdesign
Rechts: De slippers zijn onderdeel van Hide and Seek van Emma Wessel Links: One Stool van Bastiaan de Nennie

DDW16 - PopCore at YouAreHere - photo No22/MoniqueTieleman // #ddw16 #dutchdesignRechts: Onno Adriaanse ontwierp kleine kastjes voor kostbare en dierbare items. Links: Copy Blur van Job van den Berg

DDW16- PopCore - You Are Here - photo No22/MoniqueTieleman // #ddw16 #dutchdesign
Teeny Tiny is on-demand geproduceerde extravagante sportswear van anoukxvera 

DDW16 - PopCore at YouAreHere - photo No22/MoniqueTieleman // #ddw16 #dutchdesign
Rechts: Foam Fences van Anton Hendrik Denys is een collectie kamerschermen. De lamp is een ontwerp van Dewi Kruijk uit de serie When Logic Meets Bliss. Links: Tanita Klein werd voor haar floor sliding systeem voor meubels geinspireerd door Google Earth beelden. 

DDW16 - PopCore - You Are Here - photo No22/MoniqueTieleman // #ddw16 #dutchdesign
Coral, een serie handcrafted lampen en schalen van Benedict Stonawski. 


Design Perron
NS-Loodsen, Fuutlaan

DDW16 - Roos Soetekouw voor Australian Footwear - photo No22/MoniqueTieleman // #ddw16 #dutchdesign
↑  Textielontwerpster Roos Soetekouw ontwierp voor Australian Footwear. Na een reeks proeven in het Textielmuseum zijn keuzes gemaakt voor een collectie schoenen en tassen. De collectie is in 2017 beschikbaar.  ↓ 

DDW16 - DesignPerron - Roos Soetekouw voor Australian footwear -photo No22/MoniqueTieleman // #ddw16 #dutchdesign

DDW16 - Design Perron - Neffa van Aniela Hoitink - photo No22/MoniqueTieleman // #ddw16 #dutchdesign
↑  Bij de ontwikkeling van Dynamic Skin heeft Aniela Hoitink van NEFFA zich laten inspireren door topografieën van het menselijk lichaam en microbioom. NEFFA heeft innovatieve textielen verwerkt in een collectie bestaande uit vijf 'inspirational outfits' en drie 'fashion tech garments'.↓ 

DDW16 - Design Perron - Neffa van Aniela hoitink - photo No22/MoniqueTieleman // #ddw16 #dutchdesign  


Envisions - Products in Process Part 2
Curators Sanne Schuurman, Simone Post en Iwan Pol, VDMA, Vestdijk

Envisions is een Nederlands collectief van jonge ontwerpers met een focus op het experimentele ontwerpproces, gerelateerd aan kleur, materialen en technieken. Onder het motto 'alles behalve het eindproduct' debuteerde Envisions in 2016 in New York en Milaan. 

De deelnemers aan Envisions Part 2 zijn Adrianus Kundert, Aukje FIeur Jansen, Iwan Pol, Jeroen van de Gruiter, Robin Pleun Maas, Sanne Schuurman, Studio Plott, Wesley de boer, Roel Deden en Simone Post.  De uitkomsten van deel 1 zijn samengevoegd in het boek 'Products in Process' Part 1. Meer informatie hierover verkrijg je via  

DDW16 - Envisions at VDMA - photo No22/MoniqueTieleman // #ddw16 #dutchdesign

DDW16 - Envisions - VDMA - photo No22/MoniqueTieleman // #ddw16 #dutchdesign

 DDW16 - Envisions at VDMA - photo No22/MoniqueTieleman // #ddw16 #dutchdesign

DDW16 - Envisions - VDMA - photo No22/MoniqueTieleman // #ddw16 #dutchdesign

DDW16 - Envisions - VDMA - photo No22/MoniqueTieleman // #ddw16 #dutchdesign

DDW16 - Envisions - VDMA - photo No22/MoniqueTieleman // #ddw16 #dutchdesign 

Editie 2016 kon me niet volledig overtuigen. Ja, er was er veel goed en interessant werk te zien, maar wat miste  was 'the awe'. Dat is geen doodzonde; na jaren achtereen op topniveau presteren, mag je best eens even pas op de plaats maken. Het werk van nieuwe lichting jonge ontwerpers stemt in ieder geval hoopvol. Uit hun ontwerpen spreekt nieuwsgierigheid, plezier en verlangen. Niet het verwerven van faam en status maar het creatieve experiment staat voorop. Dit resulteert in een werk- en levensstijl waar vrijheid en tevredenheid het belangrijkst zijn.

Wat waarschijnlijk een rol heeft gespeeld in de sfeer van deze editie van DDW, is het feit dat dit jaar de herfstvakanties in het Zuiden en die van de rest van Nederland niet gelijk liepen. Liep Strijp-S normaal vol op de eerste dag, nu was het de Witte Dame waar dikke rijen stonden te wachten tot de deuren opgingen. Bovendien: kon je vroeger met het passepartout overal naar binnen, nu waren er een aantal venues waar je moest bijbetalen. Al was dat vaak maar 2 euro, dit bleek toch net een te hoge drempel om even binnen te stappen. Al met al was het een goede én gezellige Dutch Design Week. We hebben al zin in editie 2017!

Kleur, textiel, lifestyle en food @ Dutch Design Week 2016

No22/MoniqueTieleman  woensdag 19 oktober 2016

Tips & must-sees

Het thema 'The Making Of' van Dutch Design Week 2016 maakt de diversiteit in de designwereld nog duidelijker zichtbaar dan in voorgaande edities. Die verscheidenheid zit 'm in de disciplines en eindproducten, en er is ook aandacht voor de verschillen in opleiding, onderzoek, werkwijze en gebruik van materiaal van de makers. De bezoeker krijgt een 'kijkje in de keuken' van de maker en kan er in een aantal gevallen ook deel van uitmaken.

Duidelijk is, dat er steeds meer onderzoek is binnen het digitale ontwerpproces en naar het digitale eindproduct - al dan niet in combinatie met sociale vraagstukken. Daarnaast zijn er ook veel producten waarbij het materiaal voorop staat. Eén ding is zeker, het beeld in het DDW-programma knalt van het scherm door de veelkleurige presentaties en uitkomsten die veelal gericht zijn op de toekomst. Wij maakten een selectie uit het programma. It's gonna be a colorful designweek! 

Future Colors and Concepts

'Behind the Scenes @ Nothing Like Home' door Ingrid van der Veen & Ron Greve #DDW16 #DutchDesign #colourBehind the Scenes @ Nothing Like Home live fotoshoot door Ingrid van der Veen & Ron Greve in Bibliotheek Witte Dame, Emmasingel

Nothing Like Home
In de bibliotheek van de Witte Dame presenteren interior designer Ingrid van der Veen & fotograaf Ron Greve met de 'Behind The Scenes @ Nothing Like Home' live fotoshoot een kijkje achter de schermen. In een decor met veel kleur worden met design, kringloop en zelfgemaakte objecten bijzondere settings gecreëerd en vastgelegd. Bezoekers kunnen een quickscan op basis van sfeer en kleur krijgen van hun eigen interieur. 

Disposition door Ulrike Jurklies #DDW16 #DutchDesign #colourDisposition door Ulrike Jurklies in Area51, Strijp S

Disposition
Strijp-s is opnieuw het hart van de designweek. Met het Klokgebouw, MU, het Ketelplein en de Dutch Design Awards in het Veemgebouw heb je direct een vol programma. Vergeet vooral niet de 'kleinere' locaties en exposities binnen te stappen, bijvoorbeeld bij Area 51. Hier presenteert ontwerper Ulrike Jurklies (Mo Man Tai) 'Disposition', een ruimtelijke installatie die door verschillende perspectieven, kleuren en materialen uitdaagt een bijzondere visuele ervaring op te doen. De installatie is onder meer gemaakt met kunststofobjecten van afvalmateriaal uit de kunststofindustrie en patronen op biologisch afbreekbare wandbekleding die door Ulrike Jurklies zijn ontworpen. 

'Beyond the Naked Eye' door curators Woes van Haaften en Roosje van Donselaar #DDW16 #DutchDesign #colourBeyond the Naked Eye (Voorbij het Blote Oog) van curatora Woes van Haaften en Roosje van Donselaar, Kelderman & Van Noort, Nachtegaallaan

Beyond the Naked Eye
Nu iedereen de tools in handen heeft om de wereld vast te leggen gaan kunstenaars en ontwerpers op zoek naar andere manieren om grip te krijgen op hun omgeving. Zij zoeken naar verborgen lagen die met het blote oog niet direct waarneembaar zijn. Curators Woes van Haaften en Roosje van Donselaar brachten ontwerpers en kunstenaars samen die ieder een werkmethode ontwikkelde om zo hun eigen wereld te vangen. In de expositie Beyond the Naked Eye is werk te zien van Jólan van der Wiel × Benthem Crouwel Architects, Jannemarein Renout, Sacha van den Haak & Felix van Dam, Stefan Peters en Annesas Appel.

'Broken White' in Van Abbemuseum #DDW16 #DutchDesign #colourBroken White in Van Abbemuseum ism Design Academie Eindhoven (DAE)

Broken White
Door de digitale revolutie is de bron van kleur veranderd en daarmee haar verschijningsvorm. Kunstenaar
Mathieu Meijers heeft tijdens zijn docentschap aan de DAE een schema ontwikkeld dat ons kleurbegrip herrijkt. De tentoonstelling Broken White in het Van Abbemuseum showt aan de hand van kunstwerken en design dit schema met nieuwe verschijningvormen en betekenissen van kleuren. De expositie laat werk zien van meer dan 40 kunstenaar en ontwerpers waaronder Walter van Beierendonck, Hella Jongerius, Scholten & Baijings, Studio Makkink & Bey, Anish Kapoor en samenwerkingsverband Envisions.  

RembrandtLAB - Constructing Colours georganiseerd door Studio Maarten Kolk & Guus Kusters #DDW16 #DutchDesign #colourRembrandtLAB - Constructing Colours georganiseerd door Studio Maarten Kolk & Guus Kusters, Kazerne Expo, Paradijslaan

Constructing Colours
Constructing Colours is de eerste uitkomst in textiel die tentoongesteld wordt in het RembrandtLAB-onderzoek naar kleur. In dit onderzoek wordt het kleurgebruik van Rembrandt door hedendaagse ontwerpers vertaald van de 17e naar de 21e eeuw. Studio Maarten Kolk & Guus Kuster zijn de eersten in een serie van vormgevers die onderzoek deden. Een jaar lang werden grondstoffen, opbouw en recepturen van Rembrandt door het duo onderzocht, ontleed en opnieuw gemaakt met behulp van alternatieve materialen, technieken en dragers. 

Future Tactiles and Textiles

Ripening Rugs van Adrianus Kundert #DDW16 #DutchDesign #textileRipening Rugs van Adrianus Kundert is één van de genomineerden van de New Material Award 2016, Kazerne, Paradijslaan

New Material Award
De tweejaarlijkse prijs New Material Award 2016 is de
 ontwerpprijs voor materiaalinnovatie, duurzaamheid en de innovatieve kracht van design. In Kazerne Expo Restaurant wordt het werk van 18 genomineerde ontwerpen gepresenteerd. De ontwerpen die ontstaan dragen bij aan een betere en duurzame samenleving. De prijs kent twee onderscheidingen: De New Material Award voor een eindproduct en de New Material Fellow voor een uitgewerkt idee waaraan een onderzoeksvraag is gekoppeld. De winnaars worden zaterdag 22 oktober in Kazerne door een vakjury bekendgemaakt. 

The Pliable Moment - Stella Theunissen #DDW16 #DutchDesign #textile
The Pliable Moment - Stella Theunissen - LUCA School of Arts Gent - Textile Design, De Fabriek, Baarstraat

Designopleidingen: diversiteit in het maakproces
De diversiteit in het designproces is ook voor opleidingen belangrijk. Tijdens Dutch Design Week worden een aantal gerenommeerde scholen en academies uit diverse windstreken door hun studenten vertegenwoordigd. Zij laten zien welke opleidingsvormen en maakprocessen zij belangrijk vinden. Op Sectie-C vind je bijvoorbeeld de presentatie van de Willem de Kooning Academie Rotterdam, Icelandic Academy of Arts vind je in het Klokgebouw en SintLucas V/MBO is onder meer terug te vinden op het Ketelhuisplein en in hun nieuwe dependence aan de Torenallee op Strijp-S. LUCA School of Arts in Gent is vertegenwoordigd door studenten van de afdeling Textile Design. Met The Pliable Moment presenteren zij onderzoek waarin textiel speels en esthetisch is maar ook mag aarzelen, haperen en tegenwerken. Op donderdag 27 oktober is er in de De Fabriek een ondersteunend programma met film en lezingen. 

KNIT-O-MAT van Rosanne van der Meer en Tirza Brems #DDW16 #DutchDesign #textileKNIT-O-MAT van Rosanne van der Meer en Tirza Brems ism ClickNL, Klokgebouw, Strijp-S

KNIT-O-MAT
Er zijn dit jaar veel presentaties waarbij textiel als materiaal op de voorgrond staat. Met KNIT-O-MAT in het Klokgebouw laten ontwerpers Rosanne van der Meer en Tirza Brems hun eerste projecten zien waarmee zij d.m.v. 3D breien een revolutie in de mode- en textielindustrie starten. In samenwerking met ClickNL presenteert Knit-O-Mat haar toekomstvisie op het lokaal ontwerpen en produceren van hightech-textiel. De eerste twee projecten die worden gespresenteerd zijn: 'Personal Knitwear' van The Girl and the Machine (kledingstukken) en 'Textiles on Demand' van NITTO.Amsterdam (stoffen en accessoires). Je kunt al bestellen!! 

Ikea STUNSIG Limited Collection #DDW16 #DutchDesign #textile #dessin #patternsIkea presenteert STUNSIG Limited Collection door Pinar&Viola

STUNSIG: nieuwe collectie van IKEA
IKEA toont tijdens DDW 2016 een primeur. In het Klokgebouw presenteert het woonwarenhuis het resultaat van de samenwerking met 6 getalenteerde designers. De nieuwe limited collectie STUNSIG is onder andere tot stand gekomen door de samenwerking met ontwerpers Pinar&Viola (resp. Pinar Demirdağ en de Nederlandse ontwerper Viola Renate). Zij creëerden binnen de opdracht van Ikea een collectie met prints die je hart willen openen voor het onbekende, een utopisch verhaal verteld door mythische dieren en wezens. STUNSIG is de hele designweek te zien maar wie de producten wilt kopen zal nog even moeten wachten, de collectie is waarschijnlijk pas vanaf juni 2017 wereldwijd verkrijgbaar.

 Mr. June Meets Interface #DDW16 #DutchDesign #textile Mr. June Meets Interface

Mr. June Meets Interface
'Mr. June Meets Interface' is de unieke samenwerking tussen tapijtfabrikant Interface en grafittikunstenaar Mr. June. Tijdens de interactieve expositie Broeinest 8:1 is de vloer door Mr. June ontworpen en is opgebouwd uit modulaire tapijttegels van Interface. Het tapijt past helemaal in de trend Modular Geometry. Tijdens de Broeinest expositie, in samenwerking met designstudio RAW Color, worden deze en andere trends op het gebied van interieur, kleur en materiaal door diverse internationale design- en interieurmerken gepresenteerd.   

Future Food and Fashion

Insectology by Atelier Boelhouwer #DDW16 #DutchDesign #insectsInsectology van Atelier Boelhouwer, YKSI Expo, Strijp-S

Design omvat natuurlijk alles wat we ervaren en gebruiken. Door de jaren heen zijn ook food en muziek steeds belangrijker geworden tijdens Dutch Design Week, waar vooral beleving voorop staat. Deze editie is er veel aandacht voor chef-kok Sergio Herman die het culinair menu verzorgt in het door Maarten Baas vormgegeven restaurant in VDMA aan de Vestdijk. Ook de kleinere initiatieven van individuele ontwerpers zijn spectaculair te noemen. Atelier Boelhouwer ontwierp met Insectology insectenterraria met care-tools en bonbons met als doel de esthetisering van de insectenwereld: het opwaarderen van insecten in luxe en voedsel. Tijdens de expositie in YKSI Expo worden er verschillende soorten insecten worden geprepareerd. Be brave!    

The Fat Pony by 70%BAR and Fontys #DDW16 #DutchDesignThe Fat Pony van 70%BAR en Fontys, Hallenweg (reserveren noodzakelijk!) 

The Fat Pony
'
Of je horse lust!?' vraagt 70%BAR. In samenwerking met Fontys Hogeschool nodigen zij je uit in paardenvleesrestaurant The Fat Pony. Het paardenvleesschandaal is een climax in het achterhalen van de herkomst van vlees in de massale schaal van de vleesproductie. Met een gevarieerd menu met onder andere Knolsoep, Pulled Horse en Italian Stallion stelt 70%BAR de vraag of het terecht is dat paard een subversief stuk vlees is geworden. Het is immers mager vlees wat rijk is aan ijzer en andere mineralen en dus een prima bron voor diegene die bewust wil eten. Volgens 70%BAR kunnen je vegetarische vrienden ongegeneerd meegrazen. Wel even reserveren voor de 3-gangen menu's! 

Modebelofte at Dutch Design Week #DDW16 #DutchDesign #fashionWerk van 30 modetalenten in expositie Modebelofte, georganiseerd door You Are Here, Bijenkorf

Modebelofte
Wat moet ik nog zeggen over Modebelofte? Dé expositie met werk van innovatief en progressief modetalent van de belangrijkste internationale en Nederlandse Bachelor en Master opleidingen. Een altijd weer spectaculaire presentatie. Georganiseerd door You Are Here. Deze keer gehouden in de Bijenkorf. 'Nough said

Future Lifestyle and Privacy

Powerplay by Dutch Invertuals #DDW16 #DutchDesign "Besides being een source of power, the sun is a visual source of thought." Daniel de Bruin, Powerplay van Dutch Invertuals, NS Loods Fuutlaan 

Dutch Invertuals
Het is hun 15e deelname aan de Dutch Design Week en z
oals jullie onderhand weten is de expositie van Dutch Invertuals ieder jaar weer één van onze favorieten. Als we het dan hebben over het laten zien van onderzoek en maakproces dan is Dutch Invertuals daarin leidend. Veel van de ontwerpen die ieder jaar in de NS loods aan de Fuutlaan te zien zijn, worden doorontwikkeld en als eindproduct meegenomen naar Milaan. Alleen al met de persbeelden en sneakpreviews van de expositie Power Play hebben ze onze nieuwsgierigheid wederom getriggerd. Binnen de context van ons leven in de toekomst, onderzoeken de designers met de ontwerpen in deze presentatie de complexiteit en schoonheid van energy overload. Ontwerpers zijn onder andere Bastiaan de Nennie, EDHV, Michael Schoner, Roos Meerman en Wendy Andreu.  

For Play, Shaping Sexuality #DDW16 #DutchDesign #sexualityFor Play, Shaping Sexuality

MU - Torenallee
Een prikkelend thema dit jaar bij MU aan de Torenallee op Strijp-S. Zo'n 30 ontwerpers en kunstenaars presenteren grotendeels nieuw werk binnen het thema For Play, Shaping Sexuality. Dit thema verkent op speelse wijze de hedendaagse cultuur van erotiek, bevrediging, lust en verlangen. For Play rekt de grenzen op van 'hoe het hoort' naar 'hoe het kan'. Ook is de video-installatie Guilty Landscapes van Dries Verhoeven te zien. Voor deze installatie zijn losse tickets verkrijgbaar (die toegang geven tot een exclusieve, privé bezichtiging van de installatie). Do try this at home! (volgens het MU dan, eerst zien) 

Note: Tom Loois en Sanne Muiser zijn onderdeel (en co-curator) van de expositie For Play, Shaping Sexuality en zijn de gasten van presentator Pieter van der Wielen en hoofdgast Bas van Abel tijdens de Now Future Talkshow (zie onder).

Naast deze tentoonstellingen is er in het MU ook de expositie Parliament of Things en een tal van lezingen onder de noemer Create Out Loud. Ook het Stimuleringsfonds organiseert bij het MU een reeks lezingen. 

'Popcore' by A New Generation #DDW16 #DutchDesignPopcore van A New Generation, You Are Here, Kleine Berg (centrum area)

Popcore
A New Generation combineert met de expositie Popcore disciplines om een alternatieve leefstijl te presenteren en zo de stem van een nieuwe generatie te vertegenwoordigen. Door het versmelten van disciplines als mode, concerten, talks en food creëren ze een levende 360° ervaring.  

Project KOVR #DDW16 #DutchDesignProject KOVR, Design Perron, Fuutlaan

Privacy
Privacy is een hot item, ook op de DDW16. Volgens Project KOVR is het onmogelijk te bepalen welke informatie over ons openbaar wordt en wat verborgen blijft, waarbij het controleren van onze privacy een steeds grotere uitdaging wordt. Project KOVR wil ons beschermen tegen 'de informatiesfeer' die wijzelf, als een onzichtbaar netwerk, bovenop onze bestaande biosfeer creëren. KOVR is onderdeel van het Dutch Design x Kickstarter initiatief; het project staat ook in de Dutch Design x Kickstarter expo in de Kazerne.

Een andere presentatie met betrekking tot persoonlijke gegevens en het delen van informatie is de installatie Data Orchestra van ontwerper Jelle Mastenbroek. Zijn installatie beloont alleen de rechthebbende van de gegevens met een intiem en gepersonaliseerd huiskamerconcert. De vraag die Mastenbroek stelt of hier het essentiële verschil zit om voortaan zorgvuldiger persoonlijke gegevens te delen. De installatie Data Orchestra vind je op het Ketelhuisplein op Strijp-S. Enter your card/passport to receive a personal melody!

Now Future Talkshow 'The Making Of' #DDW16 #DutchDesign

Now Future Talkshow 'The Making Of'
Op
donderdagavond 27 oktober organiseert DDW in samenwerking met VPRO de vierde editie van Now Future Talkshow. Vanzelfsprekend heeft ook de talkshow het thema 'the Making of' en staat ook hier het proces, de redeneringen en overwegingen achter objecten en projecten centraal. Met sprekers Luna Maurer, Robert Suarez en hacker/kunstenaar en meer Pieter van Boheemen nemen presentator Pieter van der Wielen en Fairphone-ontwerper Bas van Abel je mee in de processen achter de ontwerpen. Talent Pitches zijn er van Naomi Jansen (food), Wouter Corvers (winnaar Melkweg prijs 2016), Massoud Hassani (Mine-Kafon-drone op kickstarter) en de eerder genoemde Tom Looi en Sanne Muiser van de expositie Shaping Sexuality. Now Future Talkshow wordt gehouden in het ABN/AMRO House in het Klokgebouw en start om 20.00 uur. VPRO streamt de talkshow live en de uitzending is later terug te zien op NPO en Youtube (VPRO).

Maestro, muziek!
Muziek waar je geen gegevens voor hoeft te ruilen maak je mee op twaalf locaties in de stad waar meer dan 60 opkomende en gevestigde namen in de muziek zullen optreden. Namen als
Woodie Smalls, Traumahelikopter, Larry Gus, Indian Askin, George Cosby en Flamingods performen op de meest bijzondere plaatsen tijdens DDW Music. DDW Music wordt georganiseerd door DDW, Effenaar en Friendly Fire. De toegang is gratis met je DDW-ticket (met uitzondering van een aantal DDW music specials) 

Wil je nog meer tips? (Are you sure?)
Een compleet overzicht van de selectie van
No22/Monique Tieleman vind je op Pinterest. Check ook de Volkskrant en de nieuwsbrief van het Textielmuseum. Meer informatie over het DDW programma, tickets en openingstijden vind je op de website van Dutch Design Week. Nog meer sneakpeaks en preview images? Check dan ddw-instagram

And finally: Make your own design mantra and enjoy Dutch Design Week 2016!! 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Lidewij Edelkoort: trendseminar SS 2018

Redactie  woensdag 28 september 2016

'Transition'

Op dinsdag 22 november geeft Lidewij Edelkoort haar halfjaarlijkse trendseminar. In de presentatie voor het zomerseizoen 2018, getiteld 'TRANSITION, the transformation of clothes, textiles and trends', laat zij de trends en ontwikkelingen in kleur, vorm en materiaal zien.

Lidewij Edelkoort: trendseminar SS 2018 #lidewijedelkoort #trends #ss18

"Onze levensstijl weerspiegelt de schizofrene tijd waarin we leven met aarzelende ideeën en wollige percepties. We zitten constant in een transitie van de ene wereld naar de andere, van de ene werkelijkheid naar de volgende.Verontrustende tijden. Zoals altijd reageren textiel en kleding hierop met nauwkeurig onnauwkeurige designrichtingen, vervagende grenzen, obscure codes; transformeren patronen en transfigureren vormen. Verbazingwekkend creatieve krachten worden ontketend en veranderingen zullen sneller tot stand komen dan verwacht. Het is alsof fashion begint te ontwaken uit zijn lange zelf geïnduceerde slaap. Het ontwerpen van kleding zal een waar geloof, de productie van basics een echte cult en het creëren van textiel een echte provocatie worden. Laten we onszelf openstellen voor een verandering van de regels met als doel een ingenieus pandemonium te creëren." - Lidewij Edelkoort

Veel aandacht zal er deze middag zijn voor de presentatie 'NEW MATERIALISM' waarin de lifestyle, design en kleurtrends voor 2018 centraal staan. Het tweede decennium van de 21e eeuw wordt gemarkeerd door het vormen, ontdekken en maken van materialen. Na een lange periode die gewijd was aan handwerk en vakmanschap, zien we nu de machine terugkeren als een extensie van onze creativiteit. Vorm en functie worden ondersteund en zelfs overruled door materialisatie.

Daarnaast zal Lidewij Edelkoort de trends in Activewear voor 2018 tonen in de beeldschone presentatie "BIO-ATHLETICS, future asthetics inspired by insects'. Het samenbrengen van biometrie en activewear in een zoektocht naar de belangrijkste trends, kleuren, innovatieve hightech materialen en key silhouetten van morgen.

Designer, retailer, fabrikant, werkzaam in fashion of non-fashion, dit seminar is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met de toekomst van zijn of haar organisatie en die trends & toekomstverkenningen als succesfactor daarvoor wil inzetten!

Lidewij Edelkoort: trendseminar SS 2018 #lidewijedelkoort #trends #ss18

Programma
12.00 registratie en ontvangst gasten met lunch
12.45 opening door Maureen Reulink
12.50 trends in lifestyle, design & color 2018 – 'NEW MATERIALISM'
14.50 pauze met een drankje
15.20 trends in activewear zomer 2018 – 'BIO-ATHLETICS'
15.50 trends zomer 2018 – 'TRANSITION'
16.50 gelegenheid tot het stellen van vragen
17.05 einde van de middagsessie met een drankje en hapje

Praktisch

 • datum: 22 november 2016
 • tijd: 12.00 uur
 • locatie: Theater de Meervaart, Amsterdam
 • entreeprijs: € 350,00 per persoon. Voor studenten en docenten: € 200,00. Prijzen zijn excl. BTW en inclusief een prachtig miniatuur trendboek met de trendthema's van "TRANSITION".
 • Inschrijven via www.appletizer.nl

Lees onze verslagen van eerdere trendseminars van Lidewij Edelkoort

Bewaren

Terugblik showUP: trends, samenwerkingen & nieuwe merken

RetailTheater  dinsdag 20 september 2016

Met een fijne balans tussen jonge ontwerpers, startende labels en bekende merken biedt vakbeurs showUP een mix van groen, sieraden, stationery, giftboeken en meer op het gebied van Home & Gift. Collectiespecialist Marloes van der Mispel van RetailTheater bezocht de beurs en deelt haar favorieten.

Terugblik showUP: trends, samenwerkingen & nieuwe merken #showUP16 #homedeco #interiorbeeld: www.showup.nl

Green revival
Levend groen is niet meer weg te denken uit het retaillandschap. Een trend die eerst alleen te zien was in magazines wordt nu op de beurs uitgebreid vertegenwoordigd door merken als Bloomon, Green Life en Pika Plant. Naast deze groene merken vind je plant- en bloempotten in de meest uiteenlopende creaties van keramiek, glas, mandwerk en beton. Of je nu op zoek bent naar een pot voor een mini-cactus of een XL bananenboom, het is er allemaal.

Terugblik showUP: trends, samenwerkingen & nieuwe merken #showUP16 #homedeco #interiorbeeld: Marloes van der Mispel

Back to basic met stationery
Social media is hot, maar stiekem blijven we houden van pen en papier. Schrijven is heel persoonlijk en stationery-merken hebben dit heel goed door. Bij specialisten als Studio Stationery en Creative lab Amsterdam én nieuwe merken zoals Monk & Anna, speelt stationery een belangrijk rol. Op de gehele beurs vind je een brede collectie van kleurplaten, boekjes, schriften en travelbooks voor jong en oud.

Terugblik showUP: trends, samenwerkingen & nieuwe merken #showUP16 #homedeco #interiorbeeld: Marloes van der Mispel

Samen sta je sterker
Terwijl de 'handel' vroeger schimmig en niet transparant was, is samenwerken nu de sleutel tot succes. Tijdens showUP zijn veel interessante samenwerkingen te vinden. Zo is het Rilla go Rilla platform ontwikkeld voor jonge ontwerpers en merken. Ook werkt Urban Nature Culture samen met FABEL om producten uit de collectie samen te presenteren.

Terugblik showUP: trends, samenwerkingen & nieuwe merken #showUP16 #homedeco #interiorbeeld: www.showup.nl

Kleur- en materiaaltrends
De belangrijkste kleur- en materiaaltrends in producten zag je uitgebreid terug. Koper heeft plaats gemaakt voor goud, 'less is more' krijgt een steeds grotere rol in productontwikkeling en transparantie is een must. Dit laatste zien we terug in de ontwikkeling dat ambacht steeds vaker hand in hand gaat met digitale technologie, zoals 3D-printing.

Terugblik showUP: trends, samenwerkingen & nieuwe merken #showUP16 #homedeco #interiorbeeld: Marloes van der Mispel

Een Home & Gift vakbeurs om in de gaten te houden
Als het gaat over Home & Gift, dan is showUP the-place-to-be. In twee dagen ben je weer helemaal bij met de nieuwste trends en ontwikkelingen. De sfeer is positief en je gaat naar huis met een hoofd vol inspiratie. Een onderscheidende factor volgens Marloes van der Mispel, omdat dit al jaren op veel toonaangevende woonbeurzen ontbreekt.

Terugblik showUP: trends, samenwerkingen & nieuwe merken #showUP16 #homedeco #interiorbeeld: www.showup.nl

Terugblik showUP: trends, samenwerkingen & nieuwe merken #showUP16 #homedeco #interiorbeeld: www.showup.nl

Terugblik showUP: trends, samenwerkingen & nieuwe merken #showUP16 #homedeco #interiorbeeld: www.showup.nl

Terugblik showUP: trends, samenwerkingen & nieuwe merken #showUP16 #homedeco #interiorbeeld: www.showup.nl

Terugblik showUP: trends, samenwerkingen & nieuwe merken #showUP16 #homedeco #interiorbeeld: www.showup.nl

Terugblik showUP: trends, samenwerkingen & nieuwe merken #showUP16 #homedeco #interiorbeeld: www.showup.nl

Terugblik showUP: trends, samenwerkingen & nieuwe merken #showUP16 #homedeco #interiorbeeld: www.showup.nl

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Trendevents - najaar 2016

Redactie  donderdag 15 september 2016

Benieuwd welke trends in de lucht hangen? Wat je moet inkopen voor je winkel? Op zoek naar nieuwe ideeën voor je merk of producten? Hier zijn de niet-te-missen trendevents op gebied van home en living, horticultuur, kids, stationery, fashion en kleur waar je je volop kunt laten inspireren voor de aankomende periode. We hebben ze allemaal op een rijtje!

Let's go!


   From overwhelm to opportunity: Trend-Driven Innovation
11 november in Amsterdam

trend-driven-innovation

Iedere bedrijfsleider, ondernemer, innovator en marketeer wil weten waar mensen naartoe willen. Het probleem is echter dat de manier waarop we dat te weten denken te komen, verkeerd is. Om echt te kunnen anticiperen op wat mensen in de nabije toekomst willen, moeten we niet langer kijken naar de consument, maar naar bedrijven. Dit is het geheim achter het boek Trend-Driven Innovation. Organisatie: Trendstudio ROZENBROOD

 • Vrijdag 11 november 2016 17.30 – 19.00
 • € 25,- excl. btw, inclusief borrel
 • Inschrijven kan tot uiterlijk 1 november
 • meer informatie

   Lidewij Edelkoort: trendseminar SS 2018
22 november in Amsterdam

lidewij-edelkoort-trendseminar-ss-2018-transition-pi3

Op dinsdag 22 november geeft Lidewij Edelkoort haar halfjaarlijkse trendseminar. In de presentatie voor het zomerseizoen 2018, getiteld 'TRANSITION, the transformation of clothes, textiles and trends', laat zij de trends en ontwikkelingen in kleur, vorm en materiaal zien. Organisatie: Appletizer
Meer informatie en aanmelden


Meesterlijke trendlezingen - november 2016 door Ellen Haeser en Anna Borsboom

   Trendlezingen Meesterlijk door Stylink & Studio Haeser 
Op zaterdag 26 en zondag 27 november, vóór de opening van de beurs, organiseren Meesterlijk, Studio Haeser en Stylink een trend-event voor ontwerpers en makers, stylisten en retailers.

Programma:

 • vanaf 10.30 uur ontvangst met koffie, thee en zoetigheid van Mr Tacq
 • opening door Nicole Uniquole, organisator en curator van Meesterlijk
 • trendlezing door Anna Borsboom, oprichter en hoofdredacteur van Stylink. Zij laat aan de hand van drie stijltrends zien hoe rituelen steeds belangrijker worden in ons leven.
 • trendlezing door Ellen Haeser over het nieuwe kijken, denken en doen: 'Embrace the age of intuition'
 • netwerken met bubbels & lunch van chef Gijsbert Bianchi
 • beursbezoek

Tickets: € 25 inclusief koffie, bubbels, lunch, beursbezoek én btw. Wees er snel bij!


Been there, done that

   &Trendz
25-27 september in Hardenberg

&Trendz, 25-27 september in Hardenberg #trends #interieur #lifestyle

Van zondag 25 tot en met dinsdag 27 september vindt in Hardenberg de beurs &Trendz plaats, een vakbeurs met leveranciers in wonen en design, lifestyle en fashion, stationery en kids. &Trendz is interessant voor winkeliers, stylisten, vm'ers en bloggers. En wij zijn er ook, met productpresentaties én workshops Instagram. Organisatie: Evenementenhal ism Stylink.Studio


   Color Trend Event AW17-18
27 september in Amsterdam

Color Trend Event AW17-18, 27 september in Amsterdam #trends #color #colour #materials #textures

Op 27 september organiseren we - in samenwerking met de vtwonen&design beurs en Francq Colors - het Color Trend Event voor creatieve professionals. Trendforecaster Hilde Francq neemt je mee naar de ontwikkelingen in design, interieur en fashion van AW17-18. Welke kleuren en materialen moet je inkopen om 'on trend' te zijn? Welke vormen en texturen zullen we zien? En hoe kun je je producten aanpassen aan de trends? Mis dit niet! Organisatie: Stylink.Studio ism vt wonen&design beurs en Francq Colors.


   High-T: trendseminar 2017-2018
4 oktober in Antwerpen

High-T: trendseminar 2017-2018, 4 oktober in Antwerpen #trends #lifestyle #kleur

Op 4 oktober verenigen drie Belgische trendwatchers hun krachten en dompelen ze hun publiek onder in een bad van trends. Herman Konings van Pocket Marketing/nXt vertelt over de grote sociologische trends, Tom Palmaerts van Trendwolves brengt een verhaal over jongerentrends en Hilde Francq, Francq Colors, gaat dieper in op lifestyletrends en kleuren, vormen, materialen en texturen. Een middag vol inspiratie in een historische setting: Amuz, de gerenoveerde St-Augustinus kerk in het modecentrum van Antwerpen. Be there! Organsatie: Francq Colors, Trendwolves en Pocket Marketing
Meer informatie en aanmelden


   Trendevent 'Picturing the Future'
6 oktober in Amsterdam

Trendevent 'Picturing the Future', 6 oktober in Amsterdam #trends

Op 6 oktober 2016 organiseert de ROZENBROOD Trendacademy voor de derde keer het trendevent 'Picturing the Future'. In Pakhuis de Zwijger presenteren professionals zeer uiteenlopende trendpresentaties; over bouwen voor de toekomst, duurzame mode, de toekomst van het menselijk lichaam, transhumanisme, trendwatching als een wetenschap & tool en nog veel meer. Benieuwd naar wat ons te wachten staat? #Getinspired! Organisatie: Rozenbrood
Meer informatie en aanmelden


   No Trend Event - Home & Living
9 november in Zoetermeer

No Trend Events, 22 september en 9 november in Zoetermeer #trends #horticultuur #living #interior

No trends? No themes? No seasons? No nonsense! Trends zijn al lang seizoenoverschrijdend, dus waarom vasthouden aan seizoenslezingen? Trendlogic geeft op 9 november een lezing over trends in Home & Living voor de zomer en winter van 2018. Organisatie: Trendlogic
Meer informatie en aanmelden


Jouw evenement hier? Neem contact op

Color Trend Event AW17-18

Stylink.Studio  woensdag 17 augustus 2016

Trendevent voor creatieve professionals

Welke kleuren en materialen zien we in de winter van 2017 en 2018? Voor creatieven in wonen, mode, marketing en retail is er op 27 september aanstaande het Color Trend Seminar, een samenwerking tussen Stylink, de vt wonen&design beurs en Francq Colors. 

In je agenda! Color Trend Event AW17-18, een samenwerking tussen Stylink, de vt wonen&design beurs en Francq Colors. 27 september in de RAI Amsterdam. #color #colour #colourtrends #colortrends #AW17 #AW18 #trends #francqcolors #vtwdbeurs

Trendforecaster Hilde Francq, oprichter van Francq Colors, neemt je in haar presentatie mee naar de ontwikkelingen in design, interieur en fashion van AW17-18.  Ze toont de effecten van de macrotrends op de vormen, materialen en kleuren van de toekomst. Welke kleuren en materialen moet je inkopen om 'on trend' te zijn? Welke vormen en texturen zullen we zien? En hoe kun je je producten aanpassen aan de trends? Mis dit niet! 

Welke kleuren, vormen en texturen zien we in AW17-18? Kom naar het Color Trend Event op 27 september in Amsterdam. #color #colour #textures #colourtrends #colortrends #AW17 #AW18 #trends #francqcolors #vtwdbeurs

Programma Color Trend Event op 27 september:

 • 17.30 uur ontvangst & borrel in het woontheater van de vt wonen&design beurs
 • 18.00 uur opening door Stylink
 • 18.05 uur trendlezing door Hilde Francq
 • 19.00 uur einde

Praktisch

 • datum: 27 september 2016
 • locatie: vt wonen&design beurs, RAI Amsterdam

Niet naar de lezing, wel naar de beurs?
Kun je niet bij de lezing zijn maar wil je wel naar de beurs? Dan kun je als creatieve professional een Stylink Vakticket bestellen voor een gereduceerd tarief van 15 euro. Hiervoor ontvang je een eticket met een voucher voor 3 digitale tijdschriften en een shoptegoed van 7,50 euro (bij besteding van 50 euro) in de shop van vtwonen.nl.
Bestel een Stylink Vakticket

Welke kleuren, materialen, vormen en texturen zullen we zien in AW17-18? Kom naar het Color Trend Event op 27 september 2016. #color #colour #colourtrends #colortrends #materials #textures #AW17 #AW18 #trends #francqcolors #vtwdbeurs

Color Trend Event AW17-18, voor creatieven in wonen, mode, marketing en retail. 27 september 2016 in Amsterdam. #color #colour #colourtrends #colortrends #textures #AW17 #AW18 #trends #francqcolors #vtwdbeurs

beelden via Francq Colors

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

DDW 2016: ode aan het maakproces en de makers

redactie  dinsdag 26 juli 2016

'The making of' is het thema van de 15de Dutch Design Week; het jubileumjaar staat daarmee in het teken van het maakproces en de makers. 2500 ontwerpers uit binnen- en buitenland tonen van 22 t/m 30 oktober in Eindhoven hun nieuwste werk. We blikken alvast vooruit!

DDW 2016: ode aan het maakproces en de makers - preview! #ddw16 #dutchdesign #crafts #interiordesignDesigncollectie Social Label - Socio Economics, expo bij Piet Hein Eek

The making of
DDW stelt met de keuze voor dit thema het maakproces centraal, eert de makers en gaat de vervreemding tegen. Dat gebeurt onder meer door inzichtelijk te maken hoe de producten en diensten die we zelf dagelijks gebruiken tot stand komen, of waar die zijn gemaakt. Martijn Paulen, directeur DDW: 'We laten zien dat Dutch designers kritisch en ondernemend zijn, veel zelf produceren, maar ook maatschappelijke problemen aanpakken. Met 'The making of' stimuleren en waarderen we zowel het onderzoeksproces als de eindresultaten. DDW biedt daarmee niet alleen een blik behind the scenes, maar vooral ook een preview.'

Theme Dutch Design Week 2016: 'The Making Of' #ddw16 #dutchdesign #crafts #interiordesignexpo '10 Years of Vij5', locatie: Vij5 Workshop

Campagne
Ter ondersteuning van het thema is in samenwerking met bureau Fabrique gewerkt aan een publiekscampagne waarin 'The making of' is vertaald naar een uitnodiging om design vooral te komen ervaren, bewonderen en ontdekken. André Bouwman, Creative Director Fabrique: 'Geen enkel ontwerpproces is hetzelfde. Gedurende het bedenken, maken, vallen en opstaan heeft iedere designer zo zijn eigen mantra's, adagia of wijsheden. Deze campagne is een ode aan het maakproces en de makers.'

Dutch Design Week 2016: preview! Image: expo 'Celebrating Differences' by Maastricht Academy of Fine Arts and Design #ddw16 #dutchdesign #foodexpo 'Celebrating Differences' van Maastricht Academy of Fine Arts and Design, locatie: Designhuis

Programma
De organisatie verwacht dit jaar 2500 deelnemers, die verspreid over 100 locaties werk en concepten presenteren. De eerste onderdelen staan inmiddels online; in september is het complete programma bekend. Tot de hoogtepunten behoren - als altijd - de Graduation Show van Design Academy Eindhoven, de uitreiking van de jaarlijkse Dutch Design Awards, de presentatie van Dutch Invertuals en Modebelofte. Ook Designhuis, Van Abbemuseum, Kazerne, MU, Piet Hein Eek, Sectie-C, TAC en Yksi verzorgen weer internationale tentoonstellingen. Het Klokgebouw (onder artdirectorschap van Overtreders W) biedt dit jaar onderdak aan onder meer de exposities It's Your World, in samenwerking met ambassadeur Bas van Abel (Fairphone), en Mind the Step van de Technische Universiteiten Eindhoven, Delft en Twente.

De 15de Dutch Design Week vindt plaats van zaterdag 22 t/m zondag 30 oktober in Eindhoven (Nederland). Meer informatie op www.ddw.nl.

Expo Modebelofte @ Dutch Design Week 2016 #DDW16 #fashion #design
expo Modebelofte @ Bijenkorf

Theme Dutch Design Week 2016: 'The Making Of' #ddw16 #dutchdesign #crafts #interiordesignSectie-C

 Preview Dutch Design Week 2016 #ddw16 #dutchdesign #crafts #interiordesignlinks: expo 'Insectology' georganiseerd door Atelier Boelhouwer, locatie: Yksi Expo, en rechts: expo 'Broken White' georganiseerd door Van Abbemuseum en Design Academy Eindhoven, locatie: Van Abbemuseum

Expositie @ restaurant Kazerne tijdens Dutch Design Week 2016 #DDW16 #interiordesign #crafts expositie @ restaurant Kazerne

Expo Floris Hovers en Maastricht Academy of Fine Arts tijdens Dutch Design Week 2016 #DDW16 #crafts #interiordesign #fashion #colour links: expo Floris Hovers: Hovers' manual of things @ Piet Heijn Eek en rechts: Ilona Simons, onderdeel van expo 'Celebrating Differences' van Maastricht Academy of Fine Arts and Design - locatie: Designhuis

Call for entries: Rijswijk Textiel Biënnale 2017

redactie  donderdag 14 juli 2016

De Rijswijk Textiel Biënnale, een internationale tentoonstelling van hedendaagse beeldende kunst van textiel, wordt iedere twee jaar in Museum Rijswijk georganiseerd. De volgende editie vindt plaats van 16 mei - 24 september 2017. Wil jij je werk hier tentoonstellen? Schrijf je in voor de selectie!

Call for entries: Rijswijk Textiel Biënnale 2017. Beeld: 'La Biche' by Monica Bohlmann #textiel #textileMonica Bohlmann 'La Biche'

Inschrijven en selectie
Kunstenaars en ontwerpers die willen deelnemen aan de selectie voor de Rijswijk Textiel Biënnale kunnen voor 31 augustus 2016 hun werk insturen. Stuur documentatie, een Cd-rom of USB stick met afbeeldingen (2-4 MB) van (recente) werken, je C.V. en geprinte adresgegevens, e-mail- en website naar Museum Rijswijk. In oktober 2016 zal een jury een selectie maken uit de inzendingen en in december 2016 worden alle kunstenaars geïnformeerd over de uitkomst van de selectie.

Meer informatie vind je op de website: www.museumrijswijk.nl

Call for entries: Rijswijk Textiel Biënnale 2017. Beeld: 'Mille Fleur' by Ane Henriksen #textiel #textileAne Henriksen detail van 'Mille Fleur'

Call for entries: Rijswijk Textiel Biënnale 2017. Beeld: Diem Chau 'Blue dress' #textiel #textileDiem Chau 'Blue dress'

Wil jij je werk tentoonstellen op de Rijswijk Textiel Biënnale 2017? Schrijf je in voor de selectie! Beeld: 'Boxes' by Amanda McCavour #textiel #textile Amanda McCavour 'Boxes'

Call for entries: Rijswijk Textiel Biënnale 2017. Beeld: Kari Steihaug '4th Grade' #textiel #textileKari Steihaug '4th Grade'

Je werk tentoonstellen op de Rijswijk Textiel Biënnale 2017? Schrijf je in voor de selectie! Beeld: Dorie Millerson 'Taxicab' #textiel #textile Dorie Millerson 'Taxicab'

Wil jij je werk tentoonstellen op de Rijswijk Textiel Biënnale 2017? Schrijf je in voor de selectie! Beeld: Amanda McCavour 'Living Room' #textiel #textile Amanda McCavour 'Living Room' 

Call for entries: Rijswijk Textiel Biënnale 2017. Beeld: Katie Lewis '201/1206 Days' #textiel #textileKatie Lewis '201/1206 Days'

Je werk tentoonstellen op de Rijswijk Textiel Biënnale 2017? Schrijf je in voor de selectie! Beeld: Pauline MM Nijenhuis 'Spooktunnel' #textiel #textile Pauline MM Nijenhuis 'Spooktunnel'

Oproep kunstenaars en ontwerpers: Rijswijk Textiel Biënnale 2017. Beeld: Raija Jokinen 'Bright Thoughts' #textiel #textileRaija Jokinen 'Bright Thoughts'

Stylink Pop Art Tour in het Textielmuseum

redactie  donderdag 30 juni 2016

Ga je mee? Rondleiding door conservator Caroline Boot & borrel!

Vanaf deze maand is in het Textielmuseum de prachtige tentoonstelling 'Pop Art Fabrics & Fashion' te zien. In samenwerking met het museum organiseert Stylink op 20 oktober een Pop Art Tour. Conservator Caroline Boot vertelt ons de ins en outs bij de - meer dan tweehonderd - textiel- en modeontwerpen: vanaf de geboorte van de popcultuur in 1956 tot haar roerige ondergang in de de jaren '70. You're invited!

Ga je mee? Stylink Pop Art Tour in het Textielmuseum op 20 oktober 2016 #popart #textile #prints #patterns

Van dessins met rocksterren en 'soup cans' tot psychedelische patronen en punkoutfits; na de Tweede Wereldoorlog laten veel jonge ontwerpers zich inspireren door pop art en maken spannende nieuwe patronen voor textiel en behang. Ook gerenommeerde popart kunstenaars als Andy Warhol en internationaal geprezen modeontwerpers als Mary Quant, Pierre Cardin en Vivienne Westwood ontwerpen spectaculair 'pop'-textiel voor mode en in huis. Hoogtepunten in de expositie zijn items als de 'Potato Sack', waarin Marilyn Monroe werd gespot, recent ontdekte dessins van Andy Warhol, 'Space Age' textiel van Paco Rabanne, 'Op Art' outfits van Mary Quant, items uit Elton Johns persoonlijke garderobe en de shocking shirts van Vivienne Westwood. Must sees! Ben je erbij op 20 oktober?

Stylink Pop Art Tour in het Textielmuseum op 20 oktober 2016 - you're invited! #popart #textile #prints #patternsoverzicht tentoonstelling, Foto: Josefina Eikenaar/TextielMuseum

Stylink Pop Art Tour programma

 • 14.00 ontvangst in de foyer van het Textielmuseum met koffie/thee + koek
 • 14.30 rondleiding door conservator Caroline Boot
 • 15.30 vrije bezichtiging
 • vanaf 16.00 borrel in de foyer
 • 17.00 einde
 • kosten €17,50 p.p. (+ €2,17 reserveringskosten) inclusief koffie/thee en koek bij ontvangst, rondleiding door curator Caroline Boot en een drankje + nootje na afloop. Max. 20 deelnemers, wees er snel bij!
 • Meld je aan!

Let op: als je een kaartje koopt wordt gevraagd een hokje aan te vinken zodat we contact met je op kunnen nemen; dit omdat wij van te voren nog een mail uitsturen met informatie, en een deelnemerslijst maken. We verzoeken je daarom vriendelijk om dit aan te vinken (anders worden je naam en mailadres niet aan ons doorgegeven). Bedankt!

Sneak preview!

Stylink organiseert: Pop Art Tour in het Textielmuseum op 20 oktober 2016 #popart #textile #prints #patternsoverzicht tentoonstelling, foto: Floor Borsboom

Expo 'Pop Art Fabrics & Fashion' @ Textielmuseum #popart #textile #prints #patternsfoto: Floor Borsboom

Te zien in de tentoonstelling 'Pop Art Fabrics & Fashion' in het Textielmuseum #popart #textile #prints #patterns'Mystic Eye' jurk (met oog van Audrey Hepburn). Ontwerper: Harry Gordon. Collectie / foto Target Gallery, Londen

'Ice Cream Cone' dress te zien @ Textielmuseum #popart #textile #prints #patterns'Ice Cream Cone' jurk, ontwerpers: Andy Warhol (stof) en Stephen bruce (jurk), foto: Floor Borsboom

Pop art highlights in textiel en fashion tijdens de Stylink Pop Art Tour #popart #textile #prints #patternsdetail 'Soup Can' overhemd door ontwerper Lloyd Johnson, foto: Floor Borsboom

Pop Art & Op Art in het Textielmuseum in Tilburg #popart #textile #prints #patternsoverzicht tentoonstelling, foto: Josefina Eikenaar/TextielMuseum

Stylink Pop Art Tour op 20 oktober in het Textielmuseum #popart #textile #prints #patterns'Mondrian', damesmantel voor 'Astromac', ontwerper onbekend, collectie / foto: Target Gallery, Londen

Popart taart! Ga mee met de Stylink Pop Art Tour op 20 oktober #popart #textile #prints #patternsfoto: Floor Borsboom


Popart in het TextielMuseum:
Het TextielMuseum staat de hele zomer in het teken van popart en rondom het thema worden verschillende activiteiten georganiseerd. Zo is er voor creatieven een uitgebreid programma met workshops en masterclasses en een PopContest voor scholieren en studenten.

Meer inspiratie? Lees ook ons artikel 'Fashion meets Popart: the revival'!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Grandioos BAL!

Monique Tieleman  vrijdag 24 juni 2016

Fotoverslag van expositie BAL! op Paleis Soestdijk

Op midzomeravond dinsdag 21 juni opende de expositie BAL! met een spetterend bal masqué. Paleis Soestdijk werd bevolkt door een fantastisch geklede stoet ontwerpers, familie, pers en verdere genodigden om de spectaculaire werken van 41 designers en kunstenaars als eerste te aanschouwen. Wederom zet curator Anne van der Zwaag met BAL! een tentoonstelling van omvang en aanzien neer. Een expositie van nieuw design, diverse kunstvormen en styling verweven met de geschiedenis van ons koningshuis. Paleis Soestdijk en BAL! zijn een 'must see' voor zomer 2016!  

Fotoverslag van expositie BAL! op Paleis Soestdijk - te zien t/m 25 september 2016. Ontwerp: Edwin Oudshoorn #dutchdesign #paleissoestdijk

 ↑ Mode ontwerper Edwin Oudshoorn heeft zich niet alleen overtroffen in de ontwerpen
van de jurken maar ook in de styling 
van 'Het is 1928, het is feest'
als vertaling van de viering van de 70ste verjaardag van koningin-regentes Emma.

Fotoverslag van expositie BAL! op Paleis Soestdijk - te zien t/m 25 september 2016. Ontwerp: Edwin Oudshoorn #dutchdesign #paleissoestdijk

Ontwerp van Rolf Bruggink & Atelier Monté, te zien bij expo BAL! op Paleis Soestdijk #dutchdesign #paleissoestdijkHet originele plan was een kubus van boeken in de van origine Gotische salon die ooit door Emma werd
omgetoverd naar een Empire Salon. Maar met 11.000 benodigde boeken vond men het geheel toch iets
te riskant worden. Ontwerper Rolf Bruggink ging de samenwerking aan met Isaac Monté van Atelier Monté
en samen kwamen deze creatieve geesten op een nog mooier ontwerp.

'Anna's White Cube' by Atelier Monté @ expo BAL! op Paleis Soestdijk #dutchdesign #paleissoestdijkAnna's White Cube bestaat uit ongeveer 5000 boekjes met daarop afgebeeld de portretten van
8 staatshoofden (zonder Emma, zij was officieel regentes, maar met Amalia als toekomstig koningin). 
Atelier Monté werkt onder andere met spek wat door supermarkten wordt weggegooid
omdat het over de houdbaarheidsdatum is. Voor BAL! heeft Isaac Monté de koninklijke leeuw
met een specifieke techniek uit spek gebrand.

Expositie BAL! op Paleis Soestdijk - te zien t/m 25 september 2016. Ontwerp: Atelier Monté #dutchdesign #paleissoestdijk Black Glacier, het nieuwste werk van Atelier Monté, is een handgeblazen vaas waar omheen 
donkere kristallen zijn gegroeid. De vaas staat op een tafel die ooit toebehoorde aan het
inventaris van Soestdijk. Rolf Bruggink van Studio Rolf.fr kocht de tafel tijdens een veiling en
maakte het tot een nieuwe compositie.

 Fotografie van Marie Cecile Thijs, te zien @ expo BAL! op Paleis Soestdijk #dutchdesign #paleissoestdijk #fotografieDe schitterende fotografie van Marie Cecile Thijs hier in de vorm van de dochter
van de Russische tsaar en vrouw van Koning Willem II, Anna Paulowna.

Ontwerp van Nynke Koster @ expo BAL!, te zien t/m 25 september 2016 op Paleis Soestdijk #dutchdesign #paleissoestdijkNynke Koster maakte van het bijzondere plafond van de balzaal een afdruk
en maakte hier een bank van. Ga liggen op dit zachte kleurige element en kijk omhoog,
naar de bron van dit wonderlijk ontwerp.

Installatie van Jeroen Wand, Nienke Sybrandy en Sander Boeijink voor expositie BAL! @ Paleis Soestdijk #dutchdesign #PaleisSoestdijk

↑ Grondvormen is een samenwerkingverband tussen Jeroen Wand, Nienke Sybrandy en Sander Boeijink.
Kern van hun ontwerpen is het onderzoek naar de combinatie van het kunstmatige met het natuurlijke.
Voor BAL! ontwierpen zij een spectaculaire installatie waarbij licht en schaduw dessins projecteren. Resultaat is een
prachtige samenspel met de eeuwenoude wanden. ↓

Installatie van Jeroen Wand, Nienke Sybrandy en Sander Boeijink voor expositie BAL! @ Paleis Soestdijk #dutchdesign #PaleisSoestdijk

Portretten van Koos Breukel @ expo BAL! #PaleisSoestdijk Je zou er bijna aan voorbij lopen in de gang van het paleis maar
de portretten van Koos Breukel zijn precies daar geplaatst waar Juliana en
Bernhard vaak met hun gasten op de foto gingen. Prinsessen,
presidenten, sporthelden en geleerden stonden op deze plek voor
de lens 
als bewijsstuk van belangrijke historische ontmoetingen.

The New Bliss van Studio Mae Engelgeer, te zien bij tentoonstelling BAL! op Paleis Soestdijk #PaleisSoestdijk #dutchdesign #textileThe New Bliss van Studio Mae Engelgeer in de eetkamer. Alles in deze kamer, die ooit een geschenk
was van de Nederlandse Antillen, 
ademt een lang vervlogen koloniale sfeer.  

Makkink & Bey + Jewellery Perspectives voor expo BAL!, te zien op Paleis Soestdijk t/m 25 september 2016 #dutchdesign #PaleisSoestdijk

Een koningsmantel van papier en een verzameling voorwerpen als verwezenlijking van de verhalen en
ervaringen van de adjudanten in dienst van de koning of koningin. Rotterdams ontwerpduo Makkink & Bey ging
voor dit project de samenwerking aan met Jewellery Perspectives. ↓

Makkink & Bey + Jewellery Perspectives voor expo BAL!, te zien op Paleis Soestdijk t/m 25 september 2016 #dutchdesign #PaleisSoestdijk

Installatie van Ricky Rijkenberg @ expositie BAL! #PaleisSoestdijkLettres des Pays-Bas als herinnering aan de heldendaden van Willem II. Een installatie van Ricky Rijkenberg
waar je zelf ook jouw herinneringen kan toevoegen.

Ontwerp van René van Engelenburg voor expo BAL! @ Paleis SoestdijkIn de werkkamer van Prins Bernhard staat een grote roze olifant. René van Engelenburg
brengt het roemrijke leven van de prins tot leven met de virtual reality van 360 tropic degrees.  
Het bijzondere aan dit verhaal is dat de vader van René ooit als lid van de marechaussee de
leden van het koningshuis diende en datzelfde roemrijke leven van de prins van dichtbij meemaakte.

Installatie Au Suivant van Peter Zegveld voor tentoonstelling BAL!, te zien op Paleis Soestdijk t/m 25 september 2016 #dutchdesign #PaleisSoestdijkDe installatie Au Suivant van Peter Zegveld behoeft wat meer uitleg.
Misschien is het beter het gewoon te ervaren.

Fotoverslag van de opening van expo BAL @ Paleis Soestdijk #dutchdesign #PaleisSoestdijkEen kijkje van binnen naar buiten op het bordes. In de tuin een nieuwe versie van
De Gouden Koets gemaakt door Pet van Luijtgaarden zodat je zelf op je best kan leren wuiven.
Stang Gubbels 'hing' 400x de vlag uit om dit feest te vieren.   

Fotoverslag van de opening van expo BAL! @ Paleis Soestdijk #dutchdesign #PaleisSoestdijk

↑ In de tuinen van het paleis zijn overal installaties te vinden.
Interactief, audiovisueel, voor kinderen en nog veel meer.
Hieronder bijvoorbeeld de karren van Floris Hovers. ↓
  

De karren van Floris Hovers @ expo BAL! op Paleis Soestdijk #dutchdesign #PaleisSoestdijk

Curator Anne van der Zwaag tijdens de opening van expositie BAL! @ Paleis Soestdijk #dutchdesign #PaleisSoestdijkQueen for a Day Anne van der Zwaag heeft zich als curator
van de expositie BAL! wederom overtroffen. 

Fotoverslag van de opening van expo BAL! @ Paleis Soestdijk #dutchdesign #PaleisSoestdijkWaterloop van Driessens & Verstappen waar de wandelaar een bulderende waterval veroorzaakt.  

Fotoverslag van de opening van expo BAL! @ Paleis Soestdijk #dutchdesign #PaleisSoestdijk De prins heeft zijn paraplu maar mist alleen nog zijn witte paard. Some girls have all the luck.  

Fotoverslag van de opening van expo BAL! @ Paleis Soestdijk #dutchdesign #PaleisSoestdijk

Bal Masqué: opening van expo BAL! @ Paleis Soestdijk #dutchdesign #PaleisSoestdijk #balmasque

Fotoverslag van de opening van expo BAL! @ Paleis Soestdijk #dutchdesign #PaleisSoestdijk

Bal Masqué: de opening van expo BAL! @ Paleis Soestdijk #dutchdesign #PaleisSoestdijk

Fotoverslag van de opening van expo BAL! @ Paleis Soestdijk #dutchdesign #PaleisSoestdijk

Fotoverslag van de opening van expo BAL! @ Paleis Soestdijk #dutchdesign #PaleisSoestdijk

Fotoverslag van de opening van expo BAL! @ Paleis Soestdijk #dutchdesign #PaleisSoestdijk

Bekijk ook het verslag van de pre-perspreview; wat waren de oorspronkelijke ideeën en plannen voor BAL!?


Paleis Soestdijk BAL!
zaterdag 25 juni t/m zondag 25 september 2016 (van dinsdag tot en met zondag open)
Toegangstickets 15 euro (paleis, tuinen en tentoonstelling - inclusief BAL! boekje)
Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis toegang

www.paleissoestdijk.nl

Meesterlijk 2016: het warenhuis van de toekomst

redactie  maandag 20 juni 2016

Event voor design, ambacht, toegepaste kunst en food

De achtste editie van Meesterlijk wordt van 25-27 november gehouden in de Westergasfabriek, Amsterdam. In een ware pop-up mini-stad en bruisend warenhuis van de toekomst toont een gezelschap van 120 designers, modeontwerpers, foodkunstenaars en vaklieden hier hun meesterlijke handwerk in hun eigen shop-in-shop.

Meesterlijk - design & ambacht, 25-27 november 2016 in de Westergasfabriek, Amsterdam. #Meesterlijk #crafts #dutchdesign

Van edelsmid tot meubelrestaurator, van letterhakker tot modeontwerper en van glasblazer tot leerbewerker: Meesterlijk toont gevestigde namen én jong talent uit verschillende disciplines. Met prachtig vormgegeven en ambachtelijk vervaardigde producten brengen zij een ode aan de schoonheid, kwaliteit, originaliteit en authenticiteit waarbij vakmanschap, vormgeving, traditie en innovatie met elkaar versmelten. 

Op zaterdag en zondag kun je ook, vóór opening van de beurs, trendlezingen bijwonen van Anna Borsboom (Stylink) en Ellen Haeser (Studio Haeser). 

Meesterlijk - design & ambacht 2016. Beeld: Studio Myr #Meesterlijk #fashion #crafts #dutchdesign #textileStudio Myr

Ontdekkingstocht langs 120 ontwerpers
De handgemaakte kristallen kroonluchters van Pascal Mestrom verlichten de iconen van Royal Delft, de architectonische gebreide truien van Thijs Verhaar, de geometrisch gelaserde tafels van Henningmade en glansrijke glasobjecten uit Leerdam. Bewonder fonkelende nieuwe luxe zoals de goud op snee gebonden boekarmbanden van Duinker & Dochters, winnaar van de Rijksstudio Award 2015, en het reliëf in het glanzende goudleer, toegepast in behang en contemporain design van Goudleer-atelier van Soest.

Ook op de beurs: de Queens of Sardines met een grote collectie servies en prachtige voorbeelden van 'vissig' interieurontwerp. 

QoS servies kandelaars sardines-visQueens of Sardines

De achtste editie van Meesterlijk - design & ambacht, 25-27 november 2016 in Amsterdam. Beeld: Rollmann Ceramics #Meesterlijk #crafts #dutchdesign #ceramicsRollmann Ceramics

Rijk gedekte tafel
De romantische kapel van de Westergasfabriek is omgetoverd tot een sfeervolle toonkamer voor de weelderig gedekte tafel. Een stylist geeft advies over stijlvolle combinaties met verschilllende serviezen, glaswerk, schalen, kandelaars, damast en bestek van deelnemende ontwerpers aan Meesterlijk. In de Zuiveringshal wordt het weer een gastronomisch feest waar je de meesterlijke gerechten van topchef Gijsbert Bianchi kunt proeven; dit jaar combineert hij ambachtelijke en kleinschalig geproduceerde producten met lokaal gebrouwen biersoorten in hoprijke gerechten.

Studio Carolijn Slottje & Mestrom Chandeliers @ event Meesterlijk 25-27 november 2016 in Amsterdam #meesterlijk #dutchdesign #craftsStudio Carolijn Slottje & Mestrom Chandeliers

Ambachtelijke opleidingen
In het Machinegebouw presenteren academies als Meesteropleiding Coupeur, Hout- en meubileringscollege, SintLucas en Vakschool Schoonhoven in speciale werkplaatsen hun opleidingen. In een presentatie van Menno Kroon tonen studenten van de Willem de Kooning academie de sublieme mogelijkheden van vlechtwerk.

Studenten aan ambachtelijke vakopleidingen en academies zijn uitgedaagd een waar Meesterstuk te vervaardigen voor de jaarlijkse tentoonstelling in de Westergasfabriek. Toptalenten staan in de spotlights; er worden tien tijdloze stukken geëxposeerd waarin de sublieme beheersing van het ambacht tot in de kleinste details tot uitdrukking komt.

keramiek kantoor & Joaney Korevaar, gaat 't zien @ Meesterlijk, 25-27 november 2016 in Amsterdam #Meesterlijk #crafts #dutchdesign #ceramics #fashionkeramiek kantoorJoaney Korevaar

Meesterlijk - design & ambacht, 25-27 november 2016 in Amsterdam. Beeld: Esmé Hofman #Meesterlijk #crafts #dutchdesignEsmé Hofman

Michael Barnaart van Bergen & Sennes @ Meesterlijk, 25-26 november 2016 in Amsterdam #Meesterlijk #dutchdesign #fashionMichael Barnaart van Bergen & Sennes

Meesterlijk 2016: het warenhuis van de toekomst, 25-27 november 2016 in Amsterdam. Beeld: Carina Riezebos #meesterlijk #dutchdesign #craftsCarina Riezebos

De achtste editie van Meesterlijk - design & ambacht, 25-27 november 2016 in Amsterdam. Beelden: Hetty Kelderman & Marck&Mo #Meesterlijk #crafts #dutchdesign #fashionHetty Kelderman & Marck&Mo

Royal Delft @ Meesterlijk 2016: event voor design, ambacht, toegepaste kunst en food. 25-27 november @ Westergasfabriek, Amsterdam #meesterlijk #dutchdesign #crafts #royaldelft #ceramicsRoyal Delft

Meesterlijk - design en ambacht

 • data: 25-27 november 2016, 12:00-18:00
 • locatie: Westergasfabriek Amsterdam
 • entree: €10,- tickets aan de kassa en geldig voor alle locaties
  kinderen tot 12 jaar gratis, mits onder begeleiding van een volwassene
 • website Meesterlijk

 

 

 

 

Retail Inspiratie Tour tijdens London Design Festival

CF retailadvies  dinsdag 14 juni 2016

Highlights voor retailprofessionals

Ook dit jaar gaan we op 21 september, tijdens London Design Festival, weer op inspiratietour. Omdat er dan nóg meer te zien en te beleven is en, niet onbelangrijk: je kunt onvoorbereid aanschuiven.

Londen is zo'n stad die je als retailer en creatief denker toch minstens één keer per jaar moet bezoeken. Iedere keer zijn er weer nieuwe inspirerende concepten geopend die je volop ideeën meegeven voor thuis. Met de Retail Inspiratie Tour nemen we je mee langs alle relevante ontwikkelingen in retail. Tour je mee?

Retail Inspiratie Tour tijdens London Design Festival op 21 september 2016 #retail #design #LDF16Visionary Crazy Golf @ Trafalgar Square by Tom Dixon

Hop on-hop off
Voor dit jaar hebben we een 'hop on-hop off' programma voor je samengesteld, waarbij het basisprogramma slechts drie uur duurt. Je kunt natuurlijk ook kiezen om je een volledige dag onder te laten dompelen. Of je deze Retail Inspiratie Tour nu als klein of groot onderdeel van je Londen-beleving inzet, je gaat sowieso naar huis met ontzettend veel inspiratie.

Inspiratietour voor retailprofessionals tijdens London Design Festival #retail #design #LDF16links: Rothschild & Bickers en rechts: Dana Finnigan

Programma 21 september 2016

 • start 9.45 – welkom en tea-time
 • tour 10.00 - inspiratie blok 1
 • break 12.45
 • tour 13.30 - inspiratie blok 2
 • tour 15.30 - inspiratie blok 3
 • finish 17.30 - passend drankje en gelegenheid tot het delen van de tourervaringen

Highlights voor retailprofessionals: ga mee met de tour tijdens London Design Festival! #retail #design #LDF16Hector Cronos Godoy

Ga je mee?
Schrijf je dan snel in via . Om de kwaliteit van deze inspiratie goed te borgen is het aantal beschikbare plaatsen beperkt. Nadat wij je aanmelding hebben ontvangen hoor je waar en hoe laat je op 21 september in Londen wordt verwacht én ontvang je alvast een sneak preview om warm te draaien voor deze bijzondere tour. De tour wordt gegeven door Carin Frijters en een local hero.

Prijzen:
Starten en inspiratieblok 1: € 149,-
Inspiratieblok 1 + 2 (inclusief gezonde to go lunch): € 259,-
Inspiratieblok 3: € 139,-
De hele tour (inspiratie blok 1 + 2 + 3 = inspiratietour /4): € 359,-

Je ontvangt na afloop van de tour een digitale hand out voorzien van beelden van de retailmerken, adressen en de learnings van de door jou bezochte concepten. Heb je vragen of specifieke wensen? Het plan om met meer mensen deel te nemen? Stuur een mailtje naar of bel met Carin Frijters: 06 22991709.

Ontdek de laatste trends in retail tijdens de Retail Inspiratie Tour, op 21 september tijdens London Design Festival #retail #design #LDF16links: Two or Three Things en rechts: SenaGu

What's hot in retail? Ontdek 't met de inspiratietour tijdens London Design Festival #retail #design #LDF16Mise-en-abyme installatie van Matteo Fogale & Laetitia de Allegri

Retailtrends @ London Design Festival; ga mee met de inspiratietour! #retail #design #LDF16v.l.n.r. en v.b.n.b.: Feathr.com, Jo Davies Ceramics, TADAM! design Poland: What Goes Behind... Contemporary Polish Ceramic Design

Retail Inspiratie Tours in binnen- en buitenland
Geen tijd om naar Londen te gaan? Er zijn ook Retail Inspiratie Tours in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Milaan, New York, Antwerpen, Barcelona, Parijs, Londen en Berlijn! Bekijk het programma van 2016

Retailprofessional? Kom inspiratie opdoen tijdens het London Design Festival! #retail #design #LDF16beeld: porseleinen kleerhangers van Artesanía de Galicia

Papier Biënnale Rijswijk 2016

redactie  vrijdag 03 juni 2016

11 juni t/m 18 september 2016

Deze zomer in Museum Rijswijk: de elfde Papier Biënnale. Achttien nationale en internationale kunstenaars tonen daar hun werk, er zijn verschillende workshops en, op 11 september, een grote papiermarkt.

Papier Biënnale Rijswijk 2016, 11 juni t/m 18 september. Artist: Anna Jóelsdóttir #paper #paperartAnna Jóelsdóttir, Brot / Fragment, Fracture, Fold, Violation, detail Installation ASI Art Museum, Reykjavik 2014. Photo: the artist

Al vanaf 1996 huisvest Museum Rijswijk om de twee jaar de state of the art op het gebied van de internationale papierkunst. In de editie van 2016 ligt het accent op grote, ruimtelijke installaties, maar de meer ambachtelijke werken van zelfgemaakt papier worden niet vergeten.

Papier Biënnale Rijswijk 2016, 11 juni t/m 18 september. Artist: Graphic Surgery #paper #paperartGraphic Surgery (Erris Huigens & Gysbert Zijlstra), Increment XXXIII, 2015, various types of paper and cardboard. Photo: Graphic Surgery

Een zwerm van duizenden vellen verkreukeld papier, opgehangen aan dunne ijzerdraadjes, symbool voor duizenden ideeën die in de prullenbak zijn beland. Een stukje achtertuin gemaakt van papier, houtskool en plexiglas, levensecht maar ook sinister. Lianen van karton die naar boven kronkelen als in een oerwoud. Organische vormen als microben van zelfgemaakt papier. Maar ook, papier en geometrie bij gevouwen kinetische sculpturen, romantische kijkkastjes met fragiele plantstructuren geprikt op spelden en grensoverschrijdend papier door gebruik van digitale technologie.

Papier Biënnale Rijswijk 2016, 11 juni t/m 18 september. Artist: Yoko Kataoka #paper #paperartYoko Kataoka

Vijf van de deelnemers aan de Papier Biënnale 2016 komen uit Nederland, de overige dertien van over de hele wereld. Van de meeste kunstenaars was niet eerder werk in Nederland te bewonderen:

Sabine K. Braun (Duitsland), Josef Bücheler (Duitsland), Mandy Coppes-Martin (Zuid-Afrika), Anne ten Donkelaar (Nederland), Lauren Fensterstock (Verenigde Staten), Ina Geissler (Duitsland), Dorthe Goeden (Duitsland), Kim Habers (Nederland), Paul Andrew Hayes (Verenigde Staten), Anna Jóelsdóttir (IJsland), Yoko Kataoka (Japan), Tracy Luff (Australië), Karen Margolis (Verenigde Staten), Matthew Shlian (Verenigde Staten), Graphic Surgery (Nederland), Annie Vought (Verenigde Staten), Joyce Zwerver (Nederland).

Papier Biënnale Rijswijk 2016, 11 juni t/m 18 september. Artist: Dorthe Goeden #paper #paperartDorthe Goeden, Ohne Titel/Untitled, 2014, varnished paper. Photo: the artist

Papier Biënnale Rijswijk 2016, 11 juni t/m 18 september. Artist: Ina Geissler #paper #paperartIna Geissler, Fidelio E, papercut. Photo: the artist

Papier Biënnale Rijswijk 2016, 11 juni t/m 18 september. Artist: Tracy Luff #paper #paperartTracy Luff, Return to the Forest, 2016, cardboard. Photo: the artist

Papier Biënnale Rijswijk 2016, 11 juni t/m 18 september. Artist: Sabine K. Braun #paper #paperartSabine K. Braun

Papier Biënnale Rijswijk 2016, 11 juni t/m 18 september. Artist: Lauren Fensterstock #paper #paperartLauren Fensterstock, detail Parlor Gallery, paper, plexi, charcoal. Detail installation John Michael Kohler Arts Center, Sheboygan 2013. Photo: John Michael

Papier Biënnale Rijswijk 2016, 11 juni t/m 18 september. Artist: Paul Hayes #paper #paperartPaul Hayes, Drawing from Another Dimension, paper, wire. Detail installation SF Arts Commission Gallery 2008. Photo: the artist

Tip: op zondag 11 september wordt van 11.00-17.00 een grote papiermarkt georganiseerd op het voorplein van het museum en in de Oude Kerk er tegenover. Ook zijn er workshops Aziatisch papier maken, meer info vind je hier.

Papier Biennale Rijswijk 2016
11 juni t/m 18 september
Museum Rijswijk
Open: dinsdag t/m zondag, 11.00-17.00 uur
www.museumrijswijk.nl

 

 

 

Design District 2016: gratis toegang voor interieurprofessionals

Redactie  woensdag 25 mei 2016

De 14e editie van vakevenement Design District vindt – net als vorig jaar - plaats bij Taets, op het Hembrugterrein in Zaandam. Op 1, 2 en 3 juni presenteren zo'n 160 fabrikanten, agenten, importeurs en ontwerpers hun nieuwste producten op het gebied van meubilair, verlichting, sanitair, materialen, vloeren en textiel. Via Stylink kun je je als interieurprofessional registreren voor gratis toegang.

Vakbeurs Design District, 1-3 juni 2016 in Zaandam. Gratis toegang via Stylink! #designD16Beeld: Paul van Galen/RCE

Inspiratie vind je op de beursvloer binnen, in de - hopelijk zonnige - tuin buiten en bij een aantal off site locaties op en rond het Hembrugterrein. Daarnaast zijn er elke dag lezingen en workshops en wordt er een speciale ontbijt-netwerk-boottour georganiseerd voor interieurprofessionals.

Vakbeurs Design District, 1-3 juni 2016 in Zaandam. Gratis toegang via Stylink! #designD16

Vakbeurs Design District, 1-3 juni 2016 in Zaandam. Gratis toegang via Stylink! #designD16

Vakbeurs Design District, 1-3 juni 2016 in Zaandam. Gratis toegang via Stylink! #designD16

Vakbeurs Design District, 1-3 juni 2016 in Zaandam. Gratis toegang via Stylink! #designD16

Focus op vakpubliek
De focus van Design District ligt op professionele bezoekers; (interieur)architecten, ontwerpers, vormgevers, projectinrichters, facility managers, pers, retailers, stylisten en alle anderen die vakmatig met interieurontwerp te maken hebben. De eerste twee dagen van het evenement zijn dan ook uitsluitend toegankelijk voor vakpubliek. De laatste dag, vrijdag 3 juni, is de beurs ook open voor particulieren en studenten.

Vakbeurs Design District, 1-3 juni 2016 in Zaandam. Gratis toegang via Stylink! #designD16vakschool Hout, Meubel en Interieur tijdens Design District 2015

Designer District
Naast de grote namen vind je in het Designer District ruim 20 beginnende ontwerpers en ondernemingen. Ook de vakschool Hout, Meubel en Interieur toont weer het allerbeste van hun eindexamenwerken.

Studio Dirk Vander Kooij @ Hembrugterrein - te bezichtigen tijdens vakbeurs Design District, 1-3 juni 2016 (gratis toegang via Stylink!)Studio Dirk Vander Kooij @ Hembrugterrein

To do, see & hear

Off side programma
Een aantal locaties in de nabije omgeving van het Hembrugterrein openen 1, 2 en 3 juni speciaal de deuren voor bezoekers van Design District. Bezoek bijvoorbeeld de werkplaats en Showroom van Dirk Vander Kooij of Flinders met presentaties van Muuto (fiber collectie), Vitra (polder sofa) en Weltevree (introductie van de patioset van Bertjan Pot).

Lezingen
In Pand 43 (tegenover de ingang van de beurshal) organiseren verschillende partijen gratis toegankelijke lezingen, workshops en paneldiscussies met onder andere een trendpresentatie over verlichting door Ellen Goulmy van de Lighting Design Academy, de do's en dont's bij het ontwikkeling van nieuwe werkomgevingen door Center for People and Buildings en Kees Marcelis, interieurarchitect en ontwerper, over zijn nieuwe meubellijn. Op vrijdagmiddag 3 juni vertelt Giulio Cappellini zijn verhaal 'Creating a legacy of design'. Bekijk hier het volledige programma.

Tour
Op woensdag 1 juni kun je ontbijten en netwerken tijdens de Amsterdam Design Tour terwijl je per boot naar Design District wordt gebracht.

09.00 – 09.15 uur Parkeren bij Design District
09.15 – 09.30 uur Vertrek hop on hop off bus richting Amsterdam
09.45 – 10.45 uur Netwerk breakfast @ Architecten Showroom Amsterdam
10.55 – 11.55 uur Koffie en rondleiding @ Concept Gallery
11.55 – 13:15 uur Vertrek met de boot naar Design District
Meer informatie en aanmelden

Tip: ronddwalen over het Hembrugterrein
Maak voor nog meer inspiratie een wandeling over het bijzondere en mysterieuze Hembrugterrein waar Design District plaatsvindt. Het Hembrugterrein is een voormalig terrein van Defensie en ruim 100 jaar fabricatie van munitie heeft het gebied veranderd in een bijzonder magische plek. De 125 vervallen industriële panden tussen het groen zijn een gewilde achtergrond voor fotografen en filmmakers. Het Hembrugterrein wil Zaanstad als creatieve hotspot op de kaart zetten en een aantal van de gebouwen zijn inmiddels gerenoveerd en verhuurd. Aanrader!

Hembrugterrein - locatie van vakbeurs Design District, 1-3 juni 2016Hembrugterrein, beeld via hembrugontwikkelt.nl

Vakbeurs Design District, 1-3 juni 2016 in Zaandam. Gratis toegang via Stylink! Beeld: Kvadrat x Raf Simons #designD16Kvadrat x Raf Simons 2016

Kronos Ceramiche @ Design District, 1-3 juni 2016 (gratis toegang via Stylink!) #designD16Kronos Ceramiche

Weltevree Patioset door Bertjan Pot, te zien @ Design District, 1-3 juni 2016 (gratis toegang via Stylink!) #designD16Weltevree Patioset door Bertjan Pot

 Not only hollow chair by Dirk Vander Kooij #interiordesign #dutchdesign #designD16Not only hollow chair by Dirk Vander Kooij

Vakbeurs Design District, 1-3 juni 2016 in Zaandam. Gratis toegang via Stylink! Beeld: Coral chair van Workware #designD16Coral chair van Workware

Vakbeurs Design District, 1-3 juni 2016 in Zaandam. Gratis toegang via Stylink! Beeld: Vase Belt Bullit van Pols Potten #designD16 #polspottenVase Belt Bullit van Pols Potten

Vakbeurs Design District, 1-3 juni 2016 in Zaandam. Gratis toegang via Stylink! Beeld: Italiaanse tegelcollecties van Spadon #designD16Italiaanse tegelcollecties van Spadon

Vakbeurs Design District, 1-3 juni 2016 in Zaandam. Gratis toegang via Stylink! Beeld: Vitra Polder Sofa #designD16Vitra Polder Sofa van Hella Jongerius

Wist je dat: Floor Borsboom van Stylink.Studio de achterwand heeft ontworpen voor textielgroothandel Vyva Fabrics? Kom 'm tijdens Design District bewonderen bij stand V57 (en zet 'm dan ook meteen even op Instagram of Twitter - vinden we leuk!).

Design District
data: 1, 2 en 3 juni 2016
locatie: Hemkade 18, Zaandam
gratis toegang voor vakpubliek: registreer je hier

Meer informatie, programma en complete deelnemerslijst vind je op www.designdistrict.nl

Deze zomer is het BAL! op Paleis Soestdijk

Monique Tieleman  dinsdag 24 mei 2016

Wat doe je met een paleis als het niet langer een koninklijk onderkomen is? Dan houd je een BAL! Deze zomer wordt Paleis Soestdijk één groot interactief kunst- en design feest voor jong en oud. Van 25 juni t/m 25 september bezoek je deze zomertentoonstelling in het paleis en de tuinen. 

Ontwerp van Edwin Oudshoorn te zien @ tentoonstelling BAL! op Paleis SoestdijkWie naar een BAL! gaat trekt zijn mooiste jurk aan. Edwin Oudshoorn presenteert één van zijn
schitterende couturen in een spectaculaire installatie.

Sneak preview
Paleis Soestdijk krijgt binnenkort een nieuwe bestemming, maar voor die tijd wordt het paleis nog één keer op zijn kop gezet! Voor de tentoonstelling BAL! nodigde curator Anne van der Zwaag ruim veertig kunstenaars en ontwerpers uit. Tijdens de pre-perspreview kregen wij inzicht in hun ideeën en plannen die Soestdijk vermaken tot een vrolijk audiovisueel avontuur. Eind juni zien we het resultaat van deze spannende plannen maar om je nieuwsgierig te maken geven wij je alvast een kijkje.

Erik Kessels en Ruth van Beek, te zien @ expo BAL! - Paleis SoestdijkErik Kessels en Ruth van Beek

Familieperikelen
Het huidige Soestdijk zoekt naar een betekenisvolle en vooral financieel duurzame invulling van het paleis. Het gebouw heeft zowel historische als emotionele waarde. Jaren was het het onderkomen van onze koninklijke familie met aan het hoofd een koninklijk paar dat zowel voor zeer belangrijke historische gebeurtenissen als hier en daar voor ophef heeft gezorgd. Deze officiële en dagelijkse familieperikelen zijn voor curator Anne van der Zwaag het uitgangspunt geweest voor de ontwikkeling van het concept BAL!.

Het Onkruidpaleis door Overtreders W @ tentoonstelling BAL!, Paleis SoestdijkDe anekdote achter dit concept is dat koningin Juliana hield van wilde bloemen en begroeiing. Prins Bernard daarentegen hield van strak gemaaide gazons en nette bloemperken. De afspraak die zij maakten was dat alles mocht groeien en bloeien tot de verjaardag van Prins Bernard in juni. Zo genoot de koningin van haar wilde bloemen en werd de dag voor de verjaardag van de prins alles netjes kort gemaaid. Een prima overeenkomst, maar dit betekent wel dat het gras in de strakke perken vol zit met allerlei (on)kruiden. Reden voor Overtreders W om een interactieve installatie te maken waar het publiek producten op basis van onkruid kan maken.

De koninklijke weg
In opdracht van Cultureel Organisatiebureau Artifex dook Anne van der Zwaag in de archieven en ging in gesprek met oud personeel, die nou niet bepaald stonden te popelen ook maar iets openbaar te maken van het dagelijks leven in het paleis. Toch ontfutselde zij hier en daar een recept of een anekdote en vond bewijs van speelgoed van prinsjes en prinsessen, voorkeur voor kleur en verschillen in smaak en stijl.

Tentoonstelling BAL! @ Paleis Soestdijk, 25 juni - 25 september 2016. Schets van Ricky Rijkenberg
schets van Ricky Rijkenberg

Bij deze gevonden pareltjes zocht zij de ontwerpers en kunstenaars die met deze verhalen de juiste belevenis weten te creëren. De deelnemende kunstenaars en ontwerpers zijn: Lonneke van der Palen, Joep van Lieshout, Christie van der Haak, Boris van Berkum, Jelle Mastenbroek, Isabelle Wenzel, Makkink & Bey, Frederik Molenschot, Edwin Oudshoorn, Rolf Bruggink & Isaac Monté, Nynke Koster, GrondVormen, Christa van der Meer, Marie Cécile Thijs, Ricky Rijkenberg, René van Engelenburg, Richard Hutten, Ernest van der Kwast, Koos Breukel, Pet van de Luijtgaarden, Stang Gubbels, Pieke Bergmans, Thomas Vailly, Peter Zegveld, Tjep., Floris Schoonderbeek, Studio Maarten Kolk & Guus Kusters, Marleen Sleeuwits, Overtreders W, Driessens & Verstappen, Floris Hovers, Frank Bruggeman, Studio Drift, Sachi Miyachi, Raw Color, Otto Kaan, Martijn Engelbregt, Studio Job, Krijn de Koning en Dirk van Weelden.

Rene van Engelenburg @ expo BAL! - Paleis SoestdijkDe werkkamers van zowel Juliana als Bernard zijn te bezoeken. Rene van Engelenburg zorgt voor een
spannende beleving waarbij leeuwen en neushoorns door de kamer lopen.

Tentoonstelling BAL! @ Paleis Soestdijk - Nynke KosterNynke Koster

Tentoonstelling BAL! @ Paleis Soestdijk, 25 juni t/m 25 september 2016. Ontwerp van Floris Hovers #dutchdesignHet speelgoed van de prinsjes was in vroeger tijden toch wel wat anders. Wie past daar beter bij dan
ontwerper Floris Hovers die dit keer groots uitpakt.

Tentoonstelling BAL! @ Paleis Soestdijk, 25 juni t/m 25 september 2016. Ontwerp van Isabelle Wenzel
Isabelle Wenzel

Work in Progress door Atelier Monté - te zien in expo BAL! @ Paleis Soestdijk
Work in Progress door Atelier Monté. Samen met Rolf Bruggink presenteert Isaac Monté diverse werken in één van de kamers van het paleis. Voor dit project verzamelde Rolf Bruggink honderden boeken om een ruimte in de ruimte te maken en zo aandacht te vestigen op specifieke details van het interieur. Rechts: een nieuw ontwerp in de serie 'a Matter of Time' Links: de Nederlandse leeuw als lasercut in bacon.  


Houd Stylink in de gaten want wij zullen ook verslag doen van de opening BAL!

Paleis Soestdijk BAL!
zaterdag 25 juni t/m zondag 25 september 2016 (van dinsdag tot en met zondag open)
Toegangstickets 15 euro (paleis, tuinen en tentoonstelling - inclusief BAL! boekje)
Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis toegang

www.paleissoestdijk.nl

 

Festival Designkwartier Den Haag

redactie  woensdag 04 mei 2016

Het laatste weekend van mei staat Den Haag in het teken van vernieuwend Nederlands design. Van vrijdag 27 t/m 29 mei vindt festival Designkwartier voor de derde keer plaats in het Haagse Zeeheldenkwartier

Pop•up van Vera de Pont te zien @ Festival Designkwartier Den Haag, 27 t/m 29 mei 2016 #dutchdesign #textilePop•up van Vera de Pont

Drie dagen lang is het Zeeheldenkwartier het domein van toonaangevende ontwerpers en nieuw talent met prikkelende projecten. Je vindt er bijzonder design voor dagelijks gebruik naast inventieve en/of geestige objecten om over na te denken. Tijdens het festival zijn de ontwerpers zelf aanwezig om hun werk toe te lichten. De bezoeker wordt zo uitgedaagd om vanzelfsprekende zaken op een andere manier te bekijken.

De route loopt langs zo'n 50 verschillende locaties,waaronder pop up stores, winkels, galeries, museum Panorama Mesdag, rijksmonument de Tempel, kunstcentrum Stroom Den Haag en verrassende plekken als binnentuinen, woonhuizen en loodsen.

Label/Breed @ Festival Designkwartier Den Haag, 27 t/m 29 mei 2016 #dutchdesign #interior #ceramics 'ceramic brick bench elements' - Label/Breed collaboration door Chris Kabel & St. Joris

Sneak preview

Dit jaar kunnen bezoekers onder andere een kijkje nemen bij Label Breed, een merk dat gerenommeerde ontwerpers koppelt aan Nederlandse fabrieken met specifieke technieken. Atelier NL laat stap voor stap zien hoe zij samen met Satellietgroep van zand van de Scheveningse Zandmotor bij Kijkduin fraai glaswerk heeft gemaakt. De ontregelaars van Circus Engelbregt maken het publiek onderdeel van hun presentatie door ze uit te dagen uit hun comfortzone te stappen. En er is een uniek pop-up museum van Woes van Haaften, in samenwerking met de Rietveld Academie. De Koppenwinkel, met uitsluitend koffie- en theekopjes, geeft inzicht in de talloze keramiektechnieken van de ontwerpers.

Christie van der Haak @ Festival Designkwartier Den Haag, 27 t/m 29 mei 2016 #dutchdesign #textile #patterns Christie van der Haak

Vernieuwend design

De initiatiefnemers van Designkwartier Den Haag zien creatief ondernemerschap als belangrijke motor voor vernieuwing. Ontwerpers en andere creatieve denkers dragen met nieuwe inzichten en originele invalshoeken bij aan het oplossen van kleine en grote maatschappelijke problemen. Voor het festival maakt de organisatie een scherpe selectie van nieuw design van hoge kwaliteit: vernieuwend en onderzoekend en daardoor boeiend voor een breed publiek. Designkwartier Den Haag brengt zo een internationale trend onder de aandacht, die kwaliteit ook afmeet aan de zorg en aandacht waarmee iets ontworpen en gemaakt is.

'Fringe' van Tijs Gilde te zien tijdens Festival Designkwartier Den Haag, 27 t/m 29 mei 2016 #dutchdesign 'Fringe' van Tijs Gilde

Fungy! collectie van Roos Soetekouw @ Festival Designkwartier Den Haag, 27 t/m 29 mei 2016 #dutchdesign #textile #patternsFungy! collectie van Roos Soetekouw

Cor Unum @  Festival Designkwartier Den Haag, 27 t/m 29 mei 2016 #dutchdesign #ceramics
Cor Unum

Make&Mold RYB Vessels van Hand Made Industrials @  Festival Designkwartier Den Haag, 27 t/m 29 mei 2016 #dutchdesign
Make&Mold RYB Vessels van Hand Made Industrials

Festival Designkwartier Den Haag
27-29 mei 2016
gratis entree (uitzondering: eventuele entree bij de deelnemende musea)
www.festivaldesignkwartier.nl

ViltExpo: vilt in kunst, mode en interieur

redactie  woensdag 30 maart 2016

2 en 3 april 2016 in Arnhem

Tijdens de ViltExpo exposeren nationale en internationale viltkunstenaars hun meest recente werk. Door inspirerende lezingen en workshops van bekende vilters word je ondergedompeld in de laatste trends en talloze moderne toepassingen van dit veelzijdige materiaal in kunst, mode en interieur.

ViltExpo: vilt in kunst, mode en interieur - 2 en 3 april in Arnhem. Beeld: Viltkunst van Lidwina Charpentier. #viltViltkunst van Lidwina Charpentier

Op beide dagen tonen ontwerpers uit de mode- en viltwereld hun uitgesproken creaties, bijzondere accessoires en sieraden van vilt in een spraakmakende fashionshow. Inspirerende toepassingen in het interieur en vele stands met materialen, kleding, woon- en modeaccessoires maken het evenement compleet.

Viltschilderijen en kussens van Feltgood @ ViltExpo: 2 en 3 april in Arnhem. #viltViltschilderij en -kussen van Feltgood by Ellen van der Wiel

Vilt
Vilt is een natuurlijk materiaal, vervaardigd door de samenpersing van wol, met een stoere en pure uitstraling. Het is misschien wel de eerste vorm van textiel die de mens ooit gebruikte - het was er al veel eerder dan weven en breien. Vilt is een geliefde stof voor ontwerpers, omdat het eenvoudig kan worden gesneden, geknipt of gelijmd. Het mooie van vilt verwerken is dat je er alle kanten mee op kunt: als bekledingstof voor bank of fauteuil, vilten lampen en krukjes bekleed met vilt, maar ook gordijnen en wandkleden van vilt zijn prachtig. Ook in de mode vind je vele vilten elementen: jurken, vestjes en jassen, tassen, shawls en hoeden.

Vilten jurk van Rachel van der Weerd @ ViltExpo: 2 en 3 april in Arnhem. #viltVilten jurk van Rachel van der Weerd

Exposities van gerenommeerde viltkunstenaars
Veel kunstenaars laten zich inspireren door de zachtheid en het natuurlijke karakter van vilt. De oeroude techniek met de vele functionele en decoratieve mogelijkheden spreekt aan en geeft een groot gevoel van vrijheid en ruimte. Hierdoor komen de mooiste kunstwerken tot stand. De exposities tijdens de ViltExpo zijn van hoogwaardige kwaliteit en met zorg geselecteerd. Alle kunst is te koop en ook verkopen verschillende grote leveranciers en kleinere specialisten materialen en benodigdheden voor vilt tegen scherpe tarieven.

Anne van den Heuvel @ ViltExpo: 2 en 3 april in Arnhem. #viltViltkunst van Anne van den Heuvel

Meer!
Tijdens het twee dagen durende evenement kun je, naast het bewonderen van de expositie, meedoen met verschillende activiteiten zoals workshops, demonstraties, lezingen en de fashionshow. Een gedetailleerd programma vind je op www.viltexpo.nl.

Praktisch

 • zaterdag 2 en 3 april 2016
, 10.00 – 17.00 uur
 • locatie: Eusebiuskerk Kerkplein 1, 6811 EB Arnhem
 • online tickets: € 7,50
, kaartverkoop aan de kassa: € 9,00, 
65+: € 7,50 (online en aan de kassa), kinderen tot 12 jaar (onder begeleiding): gratis.
 Koop online tickets
 • parkeren: betaald
 • www.ViltExpo.nl

The Soft World @ ViltExpo: 2 en 3 april in Arnhem. #viltThe Soft World

Maria van der Burght @ ViltExpo: 2 en 3 april in Arnhem. #vilt
Maria van der Burght van Vilten in de Basis

viltexpo

Milaan 2016: what to see, what to do (and where to eat)

redactie  vrijdag 25 maart 2016

Je weet het: in april bevindt de designhemel zich in Milaan. De jaarlijkse Salone del Mobile met alle randprogrammering en satellietbeurzen is zo groot geworden dat je de kans loopt als een kip zonder kop door de stad te sjokken en de echte pareltjes te missen. Wij verzamelden tips en aanbevelingen van zowel doorgewinterde Milaan-gangers als newbies, van kritische beschouwers én first-time exposanten. Op basis van hun aanbevelingen stel je gemakkelijk je eigen gids samen. Enjoy! 

Poke stools by Kyuhyung Cho // #milano #salone #design
"poke stools" ontwerp van Kyuhyung Cho

meteen naar de tips van


Craftscurator: Danish design, Copenhagen Ceramics

Craftscurator Irene Vermeulen speurt vooral naar handmade design in Milaan. Haar tip is om naast een flinke dosis Dutch design ook Deense presentaties te gaan bekijken op de expositie MINDCRAFT16, ontworpen en gecureerd door designduo GamFratesi. MINDCRAFT16 laat werk zien van 17 toonaangevende designers uit Denemarken, onder wie meubelontwerper Cecilie Manz, fashion designer Henrik Vibskov en keramiste Marianne Krumbach, die alledaagse objecten bijzonder maakt door ze uit te vergroten of hun imperfecties te tonen. Irene bezocht onlangs in Kopenhagen onder meer haar keramiekstudio.

Sla in Milaan ook de expositie van Copenhagen Ceramics niet over, waarin 7 keramiekkunstenaars hun expressieve werk tonen. Bente Skjottgaard experimenteert met dikke lagen glazuur, Steen Ipsen werkt met grote volumes. In de werkplaats van Marianne Nielsen zag Irene hoe de producten tot stand komen. De vormen, geinspireerd op de natuur, worden eerst uit papier geknipt. Vervolgens wordt een prototype gemaakt, die wordt gebruikt om een mal te vervaardigen. De glazuren waarmee de objecten worden afgewerkt zijn het resultaat van vele mengsels en proeven. 

Danish Design // Marianne Krombach // Cecile Manz // #mindcraft #danishdesign #ceramics #furniture #design
Danish Design: Marianne Krumbach, Cecile Manz


Monique Tieleman: historie & traditie in actuele setting

Before Design: Classic
In de 800 m2 van pavilion 15 F15/H18 vind je - in een op een klassieke Palladianistische villa geënt concept - een serie kamers gevuld met multimedia en zintuigprikkelende installaties. Alle kamers hebben een ander thema en leiden naar het centrale deel van de expositie, een innovatief theater dat geïnspireerd is op het klassieke Teatro Olympico van Sabbioneta. 'Before Design: Classic' wordt ook gepresenteerd als short film dat het verhaal van 'the Classic' vertelt die verschillende periodes kon overlegen zonder aan actualiteit in te boeten.

ROOMS. Novel living concepts
Na een stop van 20 jaar vindt tijdens Salone 2016 opnieuw de Triennale di Milano plaats. Centraal in deze expositie staat het onderzoek naar urgente maatschappelijke issues vanuit interieurarchitectuur. 'ROOMS. Novel living concepts' laat elf kamers zien die zijn ontworpen door evenveel gerenommeerde architecten, onder wie Umberto Riva en Alessandro Mendini. De filosoof Cataluccio verwoordt 'de philosophy of stanze' (de filosofie van kamers) aan de hand van verschillende boeken, onder andere uit 'The Unbearable Lightness of Being' van Milan Kundera, 'The Fold: Leibniz and the Baroque' van Gilles Deleuze en nog negen andere klassiekers.

10 potteries + 4 centuries in Arita, Japan = 2016/
Het Japanse keramiekmerk Arita heeft een eeuwenoude historie. Een aantal jaar geleden vulde het Nederlandse ontwerpduo Scholten & Baijings deze geschiedenis aan met een door hen ontworpen servies. Aansluitend hierop voerden Scholten & Baijings samen met Japans ontwerper Teruhiro Yanagihara de creatieve directie van de internationale ontwerpopdracht 2016/. Hiervoor gaven 16 ontwerpers uit Europa, Amerika en Japan opnieuw vorm aan het ambachtelijke Arita-porselein uit de 17e eeuw. De Nederlandse inbreng komt van Kirstie van Noort, Christien Meindertsma en Studio Wieki Somers. 2016/ is te bezoek in het Brera district op Via Delle Erbe 2.
Voor wie de presentatie van Arita niet in Milaan kan zien: de ontwerpen zijn aansluitend op de Salone te zien in het Aziatisch Paviljoen van het Rijksmuseum.  

Before design: classic // salone del mobile // milano 2016
Before design: classic

Footprints of 16 collections by 10 potteries from Arita #scholtensbaijiens
Footprints of 16 collections by 10 potteries from Arita


Marie-Gon: inspiratie en experimenten, mooie winkels en good food

Ik neem altijd uitgebreid de tijd voor de Salone. Niet alleen omdat er zoveel te zien is, maar vooral omdat ik het met meer aandacht tot me wil laten komen. Ik bezoek een kleine dag de Salone zelf, met als hoogtepunt Satellite: jonge ontwerpers, net van school, met vaak waanzinnig mooie ontwerpen. Dit deel is echt wat experimenteler en daardoor erg inspirerend. Natuurlijk komen dan de design-hallen erachteraan waar de grote bekende merken staan. Niet te missen is Spazio Rosanna Orlandi: als je er voor het eerst komt raak je haast betoverd door de fijne ‘easy’ sfeer die daar hangt. Trek hier echt een half dagje voor uit, liefst in de middag, zodat je einde middag nog een kleine ‘happyhour’ kunt meepikken (zie foto's). Nog een bijzondere tip is Corso Como10. Werkelijk een van de mooiste winkels die ik ooit heb bezocht. Als je Tortona bezoekt: loop zeker even een stukje door naar Linteloo: altijd een verrassende presentatie!

Dit jaar laat ik me graag verassen door ‘Masterly’ The Dutch in Milano, het internationale broertje van de jaarlijkse beurs "Meesterlijk", met een focus op ambacht en design. Nog niet overtuigd dat een bezoek aan Milaan echt de moeite waard is? Doe het dan in ieder geval voor de Italian Food! Have fun!

Haal het beste uit je bezoen aan Milaan! Tips van @mariegon #milan2016 #milan #salone #design


Carin Frijters: retail, innovatie en exposities

De Salone is een belangrijke bron van inspiratie die je als creatief - maar ook als innovatieve retailer - niet mag missen. Voor mij smelten in Milaan retail, innovatie en de kracht van expositie naadloos samen. Daaruit ontstaan weer frisse ideeën voor projecten in Nederland. Ik bezoek beslist de expositie van retailer COS, die dit jaar voor de vijfde keer in Milaan zijn visie op architectuur, design en ruimtegebruik laat zien.

Dit jaar gaat de Japanse architect Sou Fujimoto voor COS aan de slag met een 'forest of light' installatie in het oude Cinema Arti theater in het centrum van Milaan. Het lichtbos bestaat uit ontelbare lichtkegels die uit het plafond komen. De lichten pulseren en veranderen continu; bezoekers gaan daarmee een interactie aan en kunnen pauzeren op een van de meubels die in de ruimte geplaatst worden. De verlichting is als het ware een vorm van architectuur die fashion verbindt met ruimte.

Daarnaast organiseren wij zelf natuurlijk de Retail Inspiratie Tour op vrijdag 15 april. Stel zelf je programma samen en laat je inspireren!

Forest of Light by Sou Fujimoto for COS // Milan 2016 // #architecture #light #retail #salone2016


Anuschka Odau (Hipaholic): klein & bijzonder

Dit jaar ga ik voor de eerste keer naar Milaan en naar Salone di Milano. Ik wil de exposities in de stad bezoeken. Deze zijn kleinschaliger dan de expo in de grote beursgebouwen en zo krijg ik een indruk van de stad en de mooie lokaties. Op mijn lijstje staan:

Spazio Rosanna Orlandi
Ik ben heel nieuwsgierig naar de galerie van de Italiaanse stijlkoningin Rosanna Orlandi! De galerie is een villa van 3 etages met een mooie binnentuin. Het staat vol met kunst, gadgets, meubels en woonaccessoires. Het lijkt me geweldig om te zien wat Rosanna Orlandi heeft samengesteld op deze bijzondere lokatie!  

Ventura Lambrate 
Ik breng natuurlijk ook een bezoek Ventura Lambrate. Dit zijn exposities op een oud industrieterrein in de wijk Lambrate van oa internationale ontwerpers, labels en galeries, een enorme diversiteit van gevestigde ontwerpers en jonge talenten.

Bar Luce
Als liefhebber van interieurdesign móet ik een bezoek brengen aan Bar Luce. De bar is ontworpen door regisseur Wes Anderson, bekend van films als The Royal Tenenbaums en The Grand Budapest Hotel, en gevestigd in kunst- en cultuurcentrum Fondazione Prada. In deze bar waan je je op een filmset in de jaren 50 - 60 met zijn kleurgebruik en interieur design.

Verder wil ik mij laten verrassen door de stad, de sfeer, het eten en meer!

Bar Luce, Milan // design: Wes Anderson // tip van @hipaholic voor #salone2016


Ellen Haeser: weg van de massaproductie

In deze tijd van overvloed aan betekenisloze producten ben ik op zoek naar het andere; het antwoord op dit "waardeloze". Op zoek dus naar producten die gemaakt zijn met aandacht en tot stand komen met een doordacht doel voor ogen. Producten met een verhaal, gemaakt met ambacht en innovatie. De beurs Masterly, the Dutch in Milano, is om al die redenen een aanrader.

125 ontwerpers en bedrijven uit Nederland presenteren in een indrukwekkend Palazzo (om de hoek van de Duomo) prachtige, tijdloze producten waar gevoel en waarde van af spatten. Studio Haeser neemt ook deel aan Masterly: ik presenteer daar ons merk World of Charisma. We maken onder andere bedrukte zijden shawls, maar onze ontwerpen kunnen ook toegepast worden in interieurs - bijvoorbeeld als wanddecoratie en op de vloer.   

Ik wil ook graag ontwerpbureau Edward van Vliet aanraden die een prominente presentatie heeft op Masterly, met meubels, lampen, tapijten en wanddecoratie.Edward van Vliet is met zijn consistent prachtige werk terecht een zeer succesvol label! 

Beautiful silk shawls by World of Charisma // Ellen Haeser Silk shawl by World of Charisma

Edward van Vliet, room of origins // Masterly, the Dutch in Milano // #dutchdesign #edwardvanvlietEdward van Vliet presenteert Room of Origins


Anna Borsboom: context en communicatie

In Milaan kijk ik zoals altijd: niet zozeer naar producten zelf, maar naar hoe producten worden gepresenteerd. De twee niet te missen tentoonstellingen - Ventura Lambrate en Masterly - zijn vooral door hun locaties al totaal verschillend. Masterly presenteert Dutch Design in een poepsjiek neorenaissance paleis met ingelegde houten vloeren, marmeren deuren, fluwelen wandbespanningen en gouden ornamenten; de exposities van Ventura Lambrate vinden plaats in verlaten fabriekspanden en garages. 

"The Young Ones", de jaarlijkse expositie van aanstormend talent op Ventura Lambrate, wordt dit jaar vormgegeven door de kleurentovenaars van Studio IJM, dat vloeren, wanden van textiel en sokkels ontwierp zodat de jonge ontwerpers eenvoudig hun werk kunnen tonen. IJM ontwikkelde daarvoor tactiele stylingelementen die zowel een eenheid creëren als individuele deelnemers goed tot hun recht laten komen. Masterly wordt vormgegeven door Maarten Spruyt en Tsur Reshef; de organisatie, curatie en art direction is in handen van Nicole Uniquole

Van Moooi verwachten we natuurlijk ook een spectaculaire presentatie. Dit jaar presenteert het Moooi 22 nieuwe ontwerpen - waaronder tapijten - in een oude ballroom, opgeluisterd met foto's van de Britse fotograaf Rebecca Bathory. Het thema van dit jaar: 'Rebellious Harmony'.

Ontwerp van Studio IJM voor Ventura Lambrate expositie the Young Ones // #milano2016 #milaan #dutchdesign #exhibition #floorplan
Floorplan voor expo The Young Ones op Ventura Lambrate door Studio IJM

stoeltjes door Bo Reudler voor JSPR, te zien bij Masterly #dutchdesign #chairs #masterly

Stoeltjes door Bo Reudler voor JSPR, te zien bij Masterly

Moooi @ Salone del Mobile 2016 #design #dutchdesign #moooi #salone #milan
Moooi in Milaan


Irma Borgsteede: exposeren, kijken en lekker eten!

Dé must see dit jaar is natuurlijk het Nederlandse paviljoen 'Masterly – the Dutch in Milano'. Ook omdat ik daar zelf exposeer met &by natuurlijk, waarin ik samenwerk met tassenontwerpster Dorrith de Beer! We laten drie verschillende innovatieve modellen zien, waarin jassen en tassen met elkaar verweven zijn. 

Zelf geinspireerd door moderne architectuur en gefascineerd door constructie is voor ons de 'Forest of Light-installatie een absolute 'must-see'. In het Cinema Arti een oud theater in het centrum van de stad heeft de architect Sou Fujimoto voor COS een lichtinstallatie ontwerpen, waarin je de verbinding tussen design, architectuur en mode kunt ervaren.

Als afsluiting van Milaan hebben we iemands 'geheime adresje' doorgekregen: Boccondivino, een wijnbar waar je ook fantastisch kunt eten... Het maakt niet uit of je hier een glas of hele fles drinkt; bij elk gang wordt er weer een andere wijn geserveerd, en bij je buurman staat weer een totaal andere fles :) 

&by, dutch fashion at Salone del Mobile
&by door Irma Borgsteede en Dorrith de Beer


Iris Havekes: grote namen en kleine ontwerpers

Voor mijn interieurklanten ga ik zeker naar de Salone del Mobile zelf. Ik bezoek alleen de design merken zoals Vitra, Moroso, Diesel, de Scandinavische merken & Tradition; bekende Italiaanse merken zoals MDFItalia en B&B Italia én de verlichtingsmerken als Foscarini en Flos. Je hebt zo een goed overzicht wat over een paar maanden in de winkels te vinden is. Toch belangrijk in ons vak!

Naast de beurs bezoek ik natuurlijk ook in de stad de wijken Zona Tortona, Lambrate en Brere. 
Piet Boon en Linteloo, MOOOI en Leff, alle in het Zona Tortona district zijn een bezoekje waard. Daarnaast wil ik zeker een dag uittrekken voor Lambrate, met oa Envisions, met het werk van Sanne Schuurman. Envisions laat niet het eindproduct zien, maar juist het proces. Vergeet ook de wijk Brera niet, vorig jaar was daar een heel mooie expo bij Louis Vuitton te zien.

Verder laat ik me graag ook verrassen - het is onmogelijk om alles zien. Vraag ook gewoon aan mensen die je tegenkomt of zij tips hebben, of kijk op mijn instagramfeed voor de laatste updates. Zo kom je op de leukste plekken!

Sanne Schuurman // Colour Magazine - Nendo // Manga chair #design #milan16Sanne Schuurman, Colour Magazine // Nendo, Manga chair


Praktisch: maps & apps


Naar de tips van


Retail Inspiratie Tour tijdens Salone del Mobile

Carin Frijters  woensdag 09 maart 2016

Highlights voor retailprofessionals

Tijdens de 52e editie van Salone del Mobile touren we langs de highlights die voor retailprofessionals relevant zijn. Met een bezoekje aan wijken ("zonas") als Brera (vooral jong aanstormend talent), Navigli (de enige echte kunstenaarswijk), Centro, Porta Romana en Porta Vittoria (veelal kleinschalige winkels) mag je deze inspiratietour op 15 april níet missen. Tour mee!

Retail Inspiratie Tour tijdens Salone del Mobile kaart van Brera Design District tijdens Salone del Mobile

Best of retail tijdens Salone del Mobile
Milaan biedt gedurende de Salone maar liefst 200.000 m2 aan eventruimte, een explosie aan innovatieve installaties, 2.000 exposanten, 300.000 bezoekers uit 160 verschillende landen. Tja, waar moet je dan precies zijn? Tijdens deze Retail Inspirate Tour (RIT) van CF retail nemen we je mee langs alle relevante ontwikkelingen in de retail. We zien de houten gordijnen bij een van de designers in Montenapoleone, nemen je mee langs een vernieuwende inpakbeleving waarbij je ontdekt hoe deze service ook jouw concept kan verrijken, stoppen bij het foodwalhalla van Milaan, gaan in gesprek met een lokale retailarchitect en nog veel meer.

Retail Inspiratie Tour tijdens Salone del Mobile #milan #salone #salonedelmobilebehang van Wall&decò, te zien @ Salone del Mobile 2016

Hop on-hop off
Voor dit jaar hebben we een 'hop on-hop off' programma voor je samengesteld, waarbij het basisprogramma slechts drie uur duurt, maar je ook kunt kiezen voor een volledige dag. Kortom, of je deze Retail Inspiratie Tour nu als klein of groot onderdeel van jouw Milaan-beleving inzet, je gaat hoe dan ook naar huis met ontzettend veel inspiratie.

Retail Inspiratie Tour tijdens Salone del Mobile 2016 food hall 'Eataly' in Milaan

Programma 15 april 2016

 • start 9.45 - welkom met echte Italiaanse koffie
 • tour 10.00 - inspiratie blok 1
 • break 12.45
 • tour 13.30 - inspiratie blok 2
 • tour 15.30 - inspiratie blok 3
 • finish 17.30 - passend drankje en gelegenheid tot het delen van de tourervaringen

Schrijf je in!
Ga je mee? Schrijf je dan snel in via . Om de kwaliteit van deze inspiratie goed te borgen is het een kleinschalige activiteit en is het aantal beschikbare plaatsen beperkt. Nadat wij je aanmelding hebben ontvangen hoor je waar en hoe laat je op 15 april in Milaan wordt verwacht én ontvang je alvast een sneak preview om warm te draaien voor deze bijzondere tour. De tour wordt gegeven door Carin Frijters en een local hero.

Starten en inspiratieblok 1: € 149,-
Inspiratieblok 1 + 2 (inclusief gezonde to go lunch): € 249,-
Inspiratieblok 3: € 119,--
De hele tour (inspiratie blok 1 + 2 = 3): € 349,-

Je ontvangt na afloop van de tour een digitale hand out voorzien van beelden van de retailmerken, adressen en de learnings van de door jou bezochte concepten. Heb je vragen of specifieke wensen? Het plan om met meer mensen deel te nemen? Stuur een mailtje naar of bel met Carin Frijters: 06 22991709.

Retail Inspiratie Tour tijdens Salone del Mobile 2016 links: behang van Karpeta + Texturae, rechts: nieuwe textielcollectie van Rubelli, beiden te zien @ Salone del Mobile 2016

retail-inspiratie-tour-2016-moooi3
Salone del Mobile 2015: presentatie van Moooi


Retail Inspiratie Tours in binnen- en buitenland
Geen tijd om naar Milaan te gaan? Er zijn ook Retail Inspiratie Tours in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Antwerpen, Barcelona, Parijs, Londen en Berlijn! Bekijk het programma van 2016

Voorjaarsbeurs Trade Mart - lezingen, workshops & meer!

Stylink.Studio  maandag 29 februari 2016

Tijdens de Trade Mart-voorjaarsbeurs organiseert Stylink.Studio opnieuw een programma vol workshops en lezingen. De voorjaarsbeurs is er voor detaillisten die willen inkopen, nieuwe leveranciers willen leren kennen en waardevolle contacten willen opdoen. We zien je graag op 6, 7 en 8 maart! 

Workshops & trendlezingen door #stylinkstudio op #voorjaarsbeurs #Trademart Utrecht

Kennissessies - vooraf inschrijven!
Op alle etages kun je (gratis!) deelnemen aan workshops, trendpresentaties bekijken en lezingen bijwonen. Let op: het aantal plaatsen is beperkt, dus vooraf aanmelden is noodzakelijk. 


Trends in product en presentatie SS 2016

Welke producten gaan we zien in voorjaar en zomer van 2016 en hoe worden ze gepresenteerd? Stylink-hoofdredacteur Anna Borsboom neemt je mee langs de vijf belangrijkste trends in product en presentatie. Inkoper of winkelier, VM'er of stylist, marketeer of PR-professional? Mis dit niet! 

 • Zondag 6, maandag 7 en dinsdag 8 maart, van 11:00 tot 11:45 uur en van 15:00 tot 15:45 uur
 • Meld je aan!

trendlezing product&presentatie @stylink #trademart #trends #trendlezing #retail


Instatrade: ontdek Instagram

Het snelst groeiende socialmedia-kanaal van dit moment is Instagram. In deze workshop leer je hoe Instagram werkt, krijg je tips & tricks voor fotografie met je smartphone en ga je meteen aan de slag in een tour langs de hotspots van de Trademart. De workshop wordt gegeven door Anuschka Odau van Hipaholic. Neem je smartphone mee!

 • Zondag 6, maandag 7 en dinsdag 8 maart van 15:00 tot 15:45 uur
 • Meld je aan!

Trademart Instagram-tours met @Hipaholic #stylinkstudio #instagram #trademart @stylink


Retailstyling: klein budget, groot effect

De tijd van meer van hetzelfde is voorbij. Verandering is echt de enige constante. Maar hoe blijf je bij als retailer/winkelier en maak je de juiste keuzes als er onmogelijk veel keuzes zijn? Tijdens de Trademart voorjaarsbeurs geeft RetailTheater praktische workshops die garant staan voor frisse inzichten.

 • Zondag 6, maandag 7 en dinsdag 8 maart van 10:15 tot 11:00 uur
 • Meld je aan!

Workshops retailstyling bij voorjaarsbeurs Trademart #stylinkstudio @retailtheater #retail #styling


Facebook 4 business

Een workshop voor wie wil starten óf al langer actief is op Facebook. Ontdek de verschillen tussen persoonlijke pagina's, bedrijfspagina's en communities, welke berichten aanslaan bij jouw doelgroep, en de beginselen van Facebook advertising. Floor Borsboom van Stylink begeleidt de workshop. Neem je laptop of tablet mee!

 • Zondag 6, maandag 7 en dinsdag 8 maart van 13:00 tot 13:45 uur
 • Meld je aan!

workshop facebook voor retailers // #trademart #stylinkstudio @stylink


Trade Mart: inkoop & inspiratie voor de retailbranche

Trade Mart is een inkoop- en inspiratiecentrum voor de retailbranche. Verdeeld over 5 etages vind je er de nieuwste producten, trends en de laatste ontwikkelingen op het gebied van mode, sieraden, wonen, koken, design, cadeaus en kids; aangeboden door zo'n 300 vaste exposanten en tientallen gastexposanten. Trade Mart is gratis toegankelijk voor houders van de Trade Mart jaarkaart. Bestel je jaarkaart via deze link

Kennissessies bij Voorjaarsbeurs Trade Mart #trademart #stylinkstudio

Eerste real life CROWDYHOUSE Designmarkt

redactie  dinsdag 23 februari 2016

5 & 6 maart in De Hallen, Amsterdam

Voor de eerste keer organiseert CROWDYHOUSE een offline designmarkt, op 5 en 6 maart 2016 in de Amsterdamse Hallen. Je kunt er natuurlijk shoppen en inspiratie opdoen, en kijken naar live demonstraties door ontwerpers en makers: laser printen, rotation molding, zeefdrukken, porselein gieten en houtbewerken.

CROWDYHOUSE Designmarkt, 5 & 6 maart in De Hallen, Amsterdam #crowdyhouse #designVan Tjalle en Jasper met de 'Granny Smith Laser Cut Lampshade'

CROWDYHOUSE is een lanceerplatform en marktplaats voor designers en makers, zowel nieuwe als gevestigde. Het platform streeft ernaar de designindustrie te democratiseren door ontwerpers en makers te helpen rechtstreeks te verkopen aan fans over de hele wereld. Zo kunnen ontwerpers een betere winst maken, nieuwe producten ontwikkelen en de wereld vullen met een grote verscheidenheid aan uniek design.

Interieuraccessoires van Fundamental Berlin @ CROWDYHOUSE Designmarkt, 5-6 maart in Amsterdam #crowdyhouse #designinterieuraccessoires van Fundamental Berlin

My Superhero van Jasmin Djerzic @ CROWDYHOUSE Designmarkt, 5-6 maart in Amsterdam #crowdyhouse #designMy Superhero van Jasmin Djerzic

Bubblegraphy van studio ODDNESS @ CROWDYHOUSE Designmarkt, 5-6 maart in Amsterdam #crowdyhouse #designBubblegraphy van studio ODDNESS

Lamp Ligne Sticker Table Lamp van qoowl @ CROWDYHOUSE Designmarkt, 5-6 maart in Amsterdam #crowdyhouse #designLamp Ligne Sticker Table Lamp van qoowl

Rijkswachter van studio hamerhaai @ CROWDYHOUSE Designmarkt, 5-6 maart in Amsterdam #crowdyhouse #designRijkswachter van studio hamerhaai

Wool Knitted Cushion van Winter in Holland @ CROWDYHOUSE Designmarkt, 5-6 maart in Amsterdam #crowdyhouse #designWool Knitted Cushion van Winter in Holland

CROWDYHOUSE Designmarkt
zaterdag 5 en zondag 6 maart
12.00 tot 18.30
Hannie Dankbaarpassage, De Hallen, Amsterdam
www.crowdyhouse.com 

Jeroen Junte presenteert Next Up in Kazerne

No22  maandag 22 februari 2016

"De ontwerper van nu is denker en doener ineen."

Tot 26 september is de expositie Next Up te zien in de Kazerne in Eindhoven. Gastcurator Jeroen Junte, designcriticus en journalist voor onder andere De Volkskrant, bracht voor deze tentoonstelling 200 objecten van 60 ontwerpers samen. In negen actuele thema's presenteert hij jonge Nederlandse talenten en toont hij het beeld van een betrokken post-crisis generatie die denkt in kansen en oplossingen.

Jeroen Junte presenteert expo 'Next Up' in Kazerne, te zien t/m 30 sept. 2016 #dutchdesign #jongtalent
Slow technology, 3d printen en biodesign
De expositie oogt ingetogen qua kleur en sfeer maar toch zijn er genoeg uitspattingen te zien, zowel in concept als in kleur. Binnen de thema's is er een gebalanceerde verdeling maar ook overeenkomst tussen vorm, kleur, materiaal en inhoud. Junte koos onderwerpen die het designveld van nu kenmerken: Storytelling (functionele concepten), Do It Ourselves (3D-printen en open design), Making More From Less (pure materialen en vormen), Beyond Green (biodesign en duurzaamheid), Dematerialize (oprukkende digitalisering), Slowtech (technologie toegankelijk maken), At Your Service (sociale interactie als product), Upcycling Recycling (innovaties in hergebruik) en Perfect Imperfection (kleinschalige en procesmatige productie).

Atelier Monté @ Expo 'Next Up' in Kazerne #dutchdesign #jongtalent #AtelierMontéHet werk van Atelier Monté was één van de opvallendste werken tijdens de expositie in het Van Abbemuseum tijdens Dutch Design Week. Dat het indruk maakte blijkt uit het feit dat zowel Anne van der Zwaag het werk uitkoos voor Object 2016 en dat ook Jeroen Junte het op heeft genomen in het thema biodesign van Next UP. Isaac Monté is een design activist en ontwerpt objecten en installaties als reactie op sociale, ecologische of economische problemen. Het werk The Art of Deception in Kazerne bestaat uit 21 cilinders met elk daarin een getransformeerd varkenshart. Met deze collectie onderzoekt Atelier Monté hoe biologische interventie en esthetische manipulatie gebruikt kunnen worden als gereedschap voor het ultieme bedrog: het tranformeren van innerlijke schoonheid, van extreem naar perfect. Isaac stelt daarbij onder andere de vraag hoe men reageert op het ontvangen van een donor varkenshart als men vegetariër of moslim is.

Dressoir I-joist van Steven Banken @ Expo 'Next Up' in Kazerne #dutchdesign #jongtalent #StevenBankenDressoir I-joist van Steven Banken bestaat uit genummerde eikenhouten elementen die door de
serienummers altijd traceerbaar zijn. Raakt het meubel uit de gratie, dan koopt
de producent het hout terug en geeft het nieuw leven als hoogwaardig constructiemateriaal. 

Jeroen Junte presenteert expo 'Next Up' in Kazerne, te zien t'/m 30 sept. 2016 #dutchdesign #jongtalent Overzicht van de expositie in het restaurant van Kazerne met
onder andere werk van Daphna Laurens en Handmade Industrials.

Studio Thomas Vailly: Reconfiguration of a tree @ Expo 'Next Up' in Kazerne #dutchdesign #jongtalent Reconfiguration of a Tree van onder andere David Derksen voor Studio Thomas Vailly.

Studio Thomas Vailly ism Laura Lynn Jansen @ Expo 'Next Up' in Kazerne #dutchdesign #jongtalent↑ 101.86° Color of the Day van Studio Thomas Vailly in samenwerking met Laura Lynn Jansen
Het effect van mineralen in een petrischaaltje onder de microscoop.
De multi-layered kleuren geven een dynamisch effect op licht.
 ↓

Jeroen Junte presenteert expo 'Next up' in Kazerne, te zien t/m 30 sept. 2016

Merel Bekking: Brain-manufacturing in expositie 'Next Up' @ Kazerne, te zien t/m 30 sept. 2016 #dutchdesign #jongtalent
In een nieuw project laat Merel Bekking haar eigen voorkeur en smaak buiten beschouwing. In Brain-manufacturing ontwerpt ze producten die enkel zijn gebaseerd op wetenschappelijke bewijzen verkregen uit de resultaten van een MRI-scan.

Unaware Objects gemaakt door TU Eindhoven @ expo 'Next Up' in Kazerne #dutchdesign #jongtalentUnaware Objects gemaakt door TU Eindhoven. Producten die er wel zijn maar toch ook weer niet.

Links: Pink Pony Express en rechts: Bastiaan de Nennie in expo 'Next Up' @ Kazerne #dutchdesign #jongtalentLinks: Pink Pony Express is een design collectief uit Amsterdam. Zij ontwerpen projecten op en voor locaties waar frictie is tussen burgers en overheid. Zo ontwikkelden zij Raduga, een app waarmee je kunt voorspellen op welke locatie in Rusland een regenboog zal verschijnen. Zo omzeilen ze Putins wet op het verbod van propaganda voor non-traditionele sexuele relaties. Want niemand kan je verbieden met een natuurverschijnsel op de foto te gaan! Raduga is het Russische woord voor regenboog. Rechts: Bastiaan de Nennie digitaliseert delen van fysieke voorwerpen tot schetsen voor hele nieuwe objecten.

Edible Growth van Chloé Rutzerveld in expo 'Next Up' @ Kazerne #dutchdesign #jongtalent
Edible Growth van Chloé Rutzerveld is een project over het ontwikkelen van een volledig eetbaar 3d geprint ecosysteem.
 

Simone Post: Post-Vlisco @ expo 'Next Up' in Kazerne #dutchdesign #jongtalentSimone Post ontwikkelde een serie interieurproducten op basis van overgebleven afval van Vlisco stoffen.

Sander Wassink @ expo 'Next Up' in Kazerne #dutchdesign #jongtalentEen schoen van Sander Wassink uit de Dashilar Flagship Store, een fictief tijdelijk schoenatelier in Bejing.

Dutch Design @ expo 'Next Up' in Kazerne, te zien t'/m 30 sept. 2016 #dutchdesign #jongtalent Het thema Social design met onder andere een fiets gefabriceerd in de penitentiaire inrichting Veenhuizen, In Limbo Embassy van Manon van Hoeckel, Fresnel Light en Melting Pot Table van Dirk van der Kooij.   ↓

Dutch Design @ expo 'Next Up' in Kazerne, te zien t'/m 30 sept. 2016 #dutchdesign #jongtalent

Lotte de Raadt: Open Objects @ expo 'Next Up' in Kazerne #dutchdesign #jongtalent Met het doorlopende project Open Objects onderzoeken Lotte de Raadt en Dirk Osinga het mechanisme van zelforganisatie, open systemen en de mogelijkheden van het gebruik van beschikbare technologieën. De stoel bestaat uit een pakket van 7 delen die ook gebruikt kunnen worden om andere meubels te maken. Op de achtergrond de analoge 3d-printer van Daniel de Bruin die hij maakte om zo meer van zichzelf in zijn ontwerpen te stoppen.

Dave Hakkens @ expo 'Next Up' in Kazerne #dutchdesign #jongtalent Hergebruik van plastic door het shredden en omsmelten van onder andere oude bumpers van auto's en kabels. Dave Hakkens onderzoekt niet alleen het hergebruik van het materiaal maar ook het ontstaan van nieuwe kleuren en vormen.

Emilie van Spronsen @ expo 'Next Up' in Kazerne #dutchdesign #jongtalent  Emilie van Spronsen maakte krukken en urnen van karkassen van, door de vogelgriep, geruimde kippen.

Jeroen Junte tijdens opening expo Next Up in Kazerne #dutchdesignLinks Gastcurator Jeroen Junte met op de achtergrond Kazerne directeur Annemoon Geurts.
Rechts
Eén van de harten van Isaac Monté van Atelier Monté.

Gastcurator Jeroen Junte is freelance designjournalist, curator, moderator en eventorganisator. Alle thema's in de expositie heeft hij beschreven in een essay, deze volgt op een later moment. NEXT UP - Jeroen Junte is de eerste expositie binnen het thema Next in Kazerne. De expositie is van 21 februari tot 26 speptember 2016 te bezoeken in Kazerne Eindhoven. Meer informatie vind je op www.kazerne.com 

Beurzen en events 2016

redactie  zondag 31 januari 2016

Beurzen en evenementen in binnen- en buitenland: fashion, design, interieur, food, textiel, licht, fotografie, architectuur... In je agenda! (Enne: we blijven aanvullen. Op de hoogte blijven? We hebben een nieuwsbrief.)

Zoek per maand!
januarifebruarimaartaprilmei - junijuliaugustusseptemberoktobernovember


december-agendacredits v.l.n.r.: nicolemiller.com, anushkamenon.com, matthewwilliamson.com

December

We zorgen voor regelmatige updates, maar we kunnen ook niet álles weten hè. Tips zijn welkom (en spammers komen op de zwarte lijst):

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november


Been there, done that

Januari

Februari

Maart

April

Mei

Juni

Juli

Augustus

September

Oktober

November

WAAH! Wearable Art Awards Holland

redactie  maandag 18 januari 2016

Modeontwerpers, designers en kunstenaars met een bijzondere visie op het gebied van mode en kunst tonen hun werk op 28 en 29 mei in Alkmaar, tijdens de Wearable Art Awards Holland.

WAAH! Wearable Art Awards Holland 2016, 28 en 29 mei in Alkmaar #fashion #mode #waah2016

Draagbare kunst en kunstige mode
Wearable Art Awards Holland (WAAH!) is een platform voor (ook beginnende) designers op het gebied van mode en kunst en organiseert een jaarlijkse theatershow waarin de meest extravagante en innovatieve draagbare kunstwerken worden getoond. Dit jaar zijn er 5 thema's waarop ontwerpers zich konden inschrijven: Techno Art, A Man's World, Four Elements, Sustainable en Extravaganza. Tijdens een show met muziek, dans en verschillende acts tonen modellen de draagbare creaties van 40 geselecteerde designers en krijgen zij de kans om zichzelf te presenteren aan de kunst- en modebranche. Ook diverse restaurants en winkels in Alkmaar haken in op dit spektakel, waardoor de stad WAAH! ademt.

WAAH! Wearable Art Awards Holland 2016, 28 en 29 mei in Alkmaar #fashion #mode #waah2016

WAAH en WOW
WAAH! is gebaseerd op WOW (World Of WearableArt) in Nieuw Zeeland. WOW is een groots kunst-spektakel dat jaarlijks plaatsvindt in de stad Wellington en waar designers uit de hele wereld aan meedoen. WAAH! biedt designers een zelfde platform voor hun creaties in Nederland. Designers die aan WAAH! meedoen kunnen verschillende awards winnen en maken kans op een ticket voor awardshow van WOW in Nieuw Zeeland of voor deelname aan de audities.

WAAH! Wearable Art Awards Holland
28-29 mei 2016, Alkmaar
reserveer tickets

www.waah.nl

WAAH! Wearable Art Awards Holland 2016, 28 en 29 mei in Alkmaar #fashion #mode #waah2016

kleine fabriek #22 - all about labels

redactie  dinsdag 12 januari 2016

Kleine fabriek presenteert ieder seizoen de nieuwste kindermode en -lifestyle trends met collecties van global brands tot kleine nieuwkomers. Ook zijn er zijn pop-up shops, lezingen en festiviteiten. Naast een vakbeurs is kleine fabriek een ontmoetingsplek voor alle professionals in het vak, van retailers tot ontwerpers en van creative directors tot bloggers, om kennis te delen en elkaar te inspireren. 17 & 18 januari in de RAI Amsterdam - in je agenda!

kleine fabriek #22 - 17 & 18 januari in RAI Amsterdam #kleinefabriek #kidsfasionbeeld via kleinefabriek.nl

Kindermode is als geen ander segment een 'total lifestyle concept' met een almaar toenemende rol voor speelgoed, boeken, cadeaus, interieur, textiel, 'mommy tools' en back-to-school supplies. Maar in de kern draait het natuurlijk om al die prachtige nieuwe kleertjes. Alvast een greep:

Nieuw
Nieuwkomers zijn onder andere het grote Spaanse kindermerk Bóboli en de luxe casual jackets van Freedomday uit Italië. Uit Nederland lanceren Boof en Street called Madison hun collecties en unisex basics van Maed for Mini zijn ook voor het eerst te bewonderen. De broeken van het Deense merk Trousers, lokaal geproduceerde en '100% Bio Baumwolle' kidswear van het Berlijnse LOVE en het eco-coole merk Iglo+Indi uit IJsland. Uit Frankrijk de nieuwe naam Arsene et les Pipelettes en vers uit Copenhagen het prachtige mini-me-merk MarMar.

Bekende labels
Voor Nederlandse smaakmakers als Kidscase, Kik-kid, Wild, Little Label, Sproet & Sprout, Unkk, Funky XS, Moodstreet, Indian Bluejeans, Jake Fischer, Tumble & Dry en Bij Kiki komen inkopers van heinde en verre naar kleine fabriek. Andersom komen de mooiste brands van ver naar hier: Nice Things Mini en Mayoral uit Spanje, Petit Bateau uit Frankrijk, Patrizia Pepe en Moschino uit Italië en Hatley en Fabric Flavours uit de UK.

Denim en sporty
Op kleine fabriek vind je de mooiste labels met blauwe genen zoals Koin Jeans voor kids en Hound uit Denemarken en het Zweedse I Dig Denim. Grote namen als Guess kids, Circle of Trust, Levi's en Replay ontbreken natuurlijk ook niet. Voor sporty style ga je langs bij het Deense sportmerk Hummel en het Nederlandse surf-slash-snowboardlabel Quiksilver of Roxy, voor alles van zwemmen tot boardsports.

Nice Things Mini, te zien @ kleine fabriek, 17 & 18 januari in de RAI Amsterdam #kleinefabriek #kidsfashionNice Things Mini

Helemaal van nu: coole strijkapplicaties
Het kindermerk Bij Kiki introduceert dit seizoen 20 nieuwe trendy ontwerpen om je outfit een persoonlijke twist te geven. Naast de DIY collectie met strijkapplicaties en inkleur t-shirts heeft Bij Kiki een babycollectie met grafische prints, een collectie T-shirts en longsleeves voor kids t/m 12 jaar en een gifts collectie met accessoires en cadeaus. Een voorproefje:

Nieuwe DIY collectie met strijkapplicaties van kindermerk Bij Kiki @ vakbeurs kleine fabriek #kidsfashion #kleinefabriek

Nieuwe DIY collectie met strijkapplicaties van kindermerk Bij Kiki @ vakbeurs kleine fabriek #kidsfashion #kleinefabriek

Pop-up shops en lezingen
De pop-up shops van HTNK, Indie Brands en de Amsterdamse boekhandel staan bol van de coole kleine labels om te ontdekken, en meer nog dan dat; ze laten zien hoe cool en contemporary een winkel eruit kan zien. In het  lezingenprogramma 'TALKS' kun je onder meer luisteren naar trend guru Fiona Coleman en Buro Jantrendman. 

Kindermerk Cakewalk @ #kleinefabriek #kidsfasionCakewalk

kleine fabriek #22
17 & 18 januari 2016
RAI Amsterdam

Het gehele programma vind je op www.kleinefabriek.nl

De nieuwste kindermode en -lifestyle trends, pop-up shops, lezingen en meer tijdens vakbeurs kleine fabriek. 17 & 18 januari 2016.

Vakbeurs Material Xperience

redactie  maandag 04 januari 2016

Trends en ontwikkelingen in materiaal en techniek

Bakstenen van gerecycled glas en steen, textiel dat oplost in water, gevels gemaakt van auberginevezels, panelen van gemalen koffie en bioplastic van krabschalen: tijdens Material Xperience, een jaarlijkse materiaalevenement voor de creatieve professional, tonen meer dan 100 exposanten de nieuwste technieken en materialen. 27-29 januari in Ahoy, Rotterdam.

Materiaalbeurs Material Xperience, 27-29 januari 2016 #MX2016 #material

The Future is Here
Binnen het thema 'The Future is Here' toont Material Xperience nieuwe mogelijkheden voor de ontwikkeling van materialen. Digitale technologie biedt veel kansen op het gebied van design, productie, distributie, onderhoud en recycling. Neem 3D printing, CNC-freeswerk, gerobotiseerd vouwen, stapelen, weven en nieuwe bouwtechnieken. Een andere ontwikkeling is de kringloopeconomie, waarin duurzame grondstoffen en het hergebruik van plastic en mineralen een grote rol spelen. Ook energiezuinige materialen van micro-organismen als fungi, bacteriën en algen, naast restmaterialen uit de land- en bosbouw, zijn in opkomst.

Wooden Textiles by Buro Belén @ materiaalbeurs Material Xperience, 27-29 januari 2016 #MX2016 #material #wood #textilesWooden Textiles by Buro Belén, beelden via materia.nl

Ontdekken en beleven
B
innen de segmenten Floors, Roofs & Facades, Walls & Ceilings en Indoor & Outdoor ontdek je trends en ontwikkelingen op materiaalgebied. De categorie 'New Kids on the Block' is een nieuw initiatief dat kleine smart up businesses de kans geeft in contact te komen met architecten en designers. Het overkoepelende thema 'The Future is Here' loopt als een rode draad door de verschillende segmenten. Daarnaast is er een interessant lezingenprogramma met internationale experts, visionairs en innovators die zich focussen op innovatie, inspiratie en, natuurlijk, The Future.

See you in Rotterdam!

3D geprinte schoenen van SLEM @ materiaalbeurs Material Xperience, 27-29 januari 2016 #MX2016 #material #3Dprinting3D geprinte schoenen van SLEM, beeld via materia.nl

Fruitleather Rotterdam @ materiaalbeurs Material Xperience, 27-29 januari 2016 #MX2016 #material #fruitleatherFruitleather Rotterdam, beelden via materia.nl

Interactive Wood by Johannes Wöhrlin @ materiaalbeurs Material Xperience, 27-29 januari 2016 #MX2016 #material #woodInteractive Wood by Johannes Wöhrlin, beeld via materia.nl

Praktisch

www.materialxperience.com

 

Stylink Tour: Breiwerk & Sovjet Design in de Kunsthal

redactie  dinsdag 08 december 2015

Rondleiding en netwerkborrel, 21 januari in Rotterdam

Op 21 januari organiseren we weer een Stylink event, voor de tweede keer in de Kunsthal Rotterdam. We bezoeken de expo's 'Rode welvaart. Sovjet Design 1950-1980' en 'Insteken, omslaan,... Breiwerk van Chanel tot Westwooden houden een netwerkborrel. De aanleiding: twee bijzondere tentoonstellingen en een vers nieuw jaar. Los daarvan: het blijft gewoon leuk om bij te kletsen en nieuwe contacten te leggen. Kijk, luister, netwerk en proost met ons op 2016!

Stylink tour en netwerkevent op 21 januari 2016: Breiwerk & Sovjet Design in de Kunsthal #breien #sovjetdesigncredits: Tom Giddings voor Sibling. Diamond Lil, Fair Isle en panter outfit van lamswol, A/W 2012 en carnavalsmasker, handgebreid met pailletten en kant, met DB pom poms van lamswol ©Tom Giddings voor Sibling

Programma

 • 15.00: verzamelen bij de ingang van de Kunsthal
 • 15.15: rondleiding expo 'Rode welvaart. Sovjet Design 1950-1980' door Natasha Tastachova
 • 16.15: bezoek expo 'Insteken, omslaan,... Breiwerk van Chanel tot Westwood'
 • 17.00: Borrel in het Kunsthalcafé (tot 18:00)

Insteken, omslaan,... Breiwerk van Chanel tot Westwood
De expositie toont een inspirerend overzicht van modebreiwerken uit de 20e en 21e eeuw met meer dan 150 werken uit de roemrijke Engelse collectie van verzamelaarsechtpaar Mark en Cleo Butterfield. Ruim honderd jaar aan breigeschiedenis passeert de revue met zeldzame ontwerpen die voor het eerst tentoongesteld worden. Hoogtepunten zijn Chanels zeldzame vestpakken, gebreid zwemgoed uit de jaren dertig en vibrerende Missoni patronen uit verschillende decennia. Te zien zijn Edwardiaanse petticoats in rode en zwarte chevronstrepen, gehaakte avondjurken uit de jaren dertig van 'Coco' Chanel en conceptuele ontwerpen van Comme des Garçons en Julien MacDonald. Maar ook ontwerpen van Bill Gibb uit de jaren zeventig en latere, vernieuwende ontwerpen van Vivienne Westwood en van Sibling, dat met kasjmir twinsets in panterprint en speelse creaties, klassieke breigoedstijlen een twist geeft. De technische vernieuwing van het breien met de hand, naar machine en industrieel breien en de hernieuwde aandacht voor het ambacht van nu komen aan bod.

Stylink tour en netwerkevent op 21 januari 2016: Breiwerk & Sovjet Design in de Kunsthal #breien #sovjetdesigncredits vlnr: Christopher Dadey voor Sibling Sister by Sibling, The Natural Blonde, handgebreide trui met grote lussteek, rok en baret, A/W 2013 ©Christopher Dadey voor Sibling; Sleeveless, side buttoned, heather grey knitted ensemble, US Vogue, February 1947 by Horst P. Horst © CORBIS / Condé Nast; Feb 1976 © Norman Parkinson Ltd


Rode welvaart. Sovjet Design 1950-1980
De tentoonstelling 'Rode welvaart. Sovjet Design 1950-1980' laat in een fascinerend overzicht de geschiedenis van Sovjet design zien. Tot aan de jaren vijftig is de consumptiecultuur het communisme vreemd. In 1959 komt daar verandering in als een tentoonstelling in Moskou de 'American way of living'* presenteert. Meer dan 360 objecten laten de beste voorbeelden van Sovjet design zien, van charmante retroproducten en grafische ontwerpen tot prototypes die staan voor een systematische, functionele en sociale ontwerpbenadering. De rondleiding wordt gegeven door grafisch vormgever Natasha Tastachova.

Stylink tour en netwerkevent op 21 januari 2016: Breiwerk & Sovjet Design in de Kunsthal #breien #sovjetdesigncredits vlnr en vbnb: Sovjet Design expo in Moskou via flickr.com; Sovjet Design Nevalyashka, roly poly tuimelaarspoppen, 1970 © courtesy Moscow Design Museum; ' Zvezda', luxe radio,1954- 1959. Kommunar Fabriek, Kharov (kopie naar Frans toestel SNR Excelsior-52) © courtesy Moscow Design Museum; Sovjet Design expo in Moskou via dailystar.com

Praktisch

 • datum: 21 januari 2015
 • tijd: 15.00 - 18.00
 • verzamelpunt: ingang Kunstal Rotterdam, adres: Museumpark, Westzeedijk 341
  Kijk voor route, ov en parkeerinformatie op de website van de Kunsthal
 • kosten: 17,50 euro p.p. (+ 2 euro reserveringskosten) inclusief entree, rondleiding door de expo Sovjet Design met Natasha Tastachova en twee drankjes tijdens de borrel
 • meld je aan!

Let op: als je een kaartje koopt wordt gevraagd een hokje aan te vinken zodat we contact met je op kunnen nemen; dit omdat wij van te voren nog een mail uitsturen met informatie, en een deelnemerslijst maken. We verzoeken je daarom vriendelijk om dit aan te vinken (anders worden je naam en mailadres niet aan ons doorgegeven). Bedankt!

Wees snel, er zijn maar 30 plekken!

Stylink tour en netwerkevent op 21 januari 2016: Breiwerk & Sovjet Design in de Kunsthal #breien #sovjetdesigncredits: maandblad over industrieel design via mobiledesignmuseum.ru

Stylink tour en netwerkevent op 21 januari 2016: Breiwerk & Sovjet Design in de Kunsthal #breien #sovjetdesigncredits: 1980s Body-con top by Pam Hogg in colour block panels of double jersey © Fashion and Textile Museum / C20 Vintage

Stylink tour en netwerkevent op 21 januari 2016: Breiwerk & Sovjet Design in de Kunsthal #breien #sovjetdesigncredits: Affiche voor de Olympische Zomerspelen, Moskou, 1980 © courtesy Moscow Design Museum. Ontwerper M. Lukyanov

Stylink tour en netwerkevent op 21 januari 2016: Breiwerk & Sovjet Design in de Kunsthal #breien #sovjetdesigncredits: Coco Chanel in striped knitted jersey, Alex Stewart Sasha, 1929 © Hulton-Deutsch Collection/CORBIS


Expo Playing Life: ontwerpen van en met levend materiaal

redactie  dinsdag 24 november 2015

Levend materiaal is sterk in opkomst als ontwerp-medium. Biotechnologie maakt het mogelijk om bijvoorbeeld hamburgers, kunstmatig levende wezens of 'glow in the dark' planten te kweken. In de tentoonstelling Playing Life tonen kunstenaars en designers ontwikkelingen uit de biotechnologie en presenteren zij toekomstscenario's. 

Bistro-in-VitroBistro in Vitro

Consumptievlees uit het lab en geprinte organen
Met de mogelijkheid runderweefsel te kweken is ons toekomstige consumptievlees mogelijk afkomstig kan zijn uit het lab. Bij Playing life kun je op bezoek bij 'Bistro in Vitro', een speculatief restaurant van de toekomst waar lab-gekweekt vlees op het menu staat. En zouden we een orgaan kunnen bioprinten die het menselijk hart kan defibrilleren wanneer het een hartaanval signaleert? Ontwerper Agatha Haines speculeert hierover met haar realistische 'Circumventive Organs'. 

circumventive-organsCircumventive organs / Agatha Haines

Schimmelinkt en vissenleer
Ook buiten de geavanceerde biolabs wordt volop geëxperimenteerd met creatie- en bewerkingsmethoden van levend materiaal. Bepaalde bacteriën en schimmels zijn samen in staat zeer verontreinigde grond te reinigen en schimmel alleen kan inkt produceren. Nienke Hoogvliet legt met 'Re-Sea Me' het contrast tussen afval in en schoonheid van de zee vast in een nieuw soort leer van vissenhuid. Vissenleer is zo sterk dat je er, naast bijvoorbeeld kleding, zelfs een krukje van kunt maken.

Playing life re-sea-meStudio Nienke Hoogvliet - RE-SEA ME

Zelfportret van eigen bloed
Playing Life toont ook de Amerikaanse kunstenaar Ted Lawson met 'Ghost in the machine';
 een zelfportret gemaakt van zijn eigen bloed. Lawson koppelde met een infuus zijn bloedsomloop aan een CNC-printer voor dit resultaat.

ghostinthemachine-01 webGhost in the Machine / Ted Lawson

Playing Life
26 september – 15 april 2016 
Transnatural Gallery/ Workspace Amsterdam, Lijnbaansgracht 148a
Rond de tentoonstellingen worden avonden georganiseerd met lezingen en demonstraties. De gehele periode zijn er workshops voor de jeugd en professionals. Bekijk het hele programma hier. 
website: www.transnatural.org

Deelnemers:
Circumventive organs / Agatha Haines (UK)

Bistro in Vitro / Next Nature (NL)
Ghost in the Machine / Ted Lawson (US)

Posterus textilus / Tamara Hoogeweegen (NL)
Re-Sea-Me / Nienke Hoogvliet (NL)
Fungi fest / Tessa Kuipers (NL)

Playful Self / Alex Rothera & James Krahe (USA)
One Luminous dot / Teresa van Dongen (NL)
Algae Graphs / Lia Giraud (FR)
Peter Gentenaar (NL)
Christiaan Lieverse (NL)

algae-photographs-lia-giraudAlgae Graphs / Lia Giraud

You like? Lees ook het artikel Natuur, technologie en design = NextNature

Beurzen en events 2015

redactie  zondag 01 november 2015

Beurzen en evenementen in binnen- en buitenland: fashion, design, interieur, food, textiel, licht, fotografie, architectuur... In je agenda! (Enne: we blijven aanvullen. Op de hoogte blijven? We hebben een nieuwsbrief.)

Zoek per maand!
januarifebruarimaartaprilmei - junijuliaugustusseptemberoktobernovember

Januari

Februari
 

Maart

April

Mei

Juni

Juli

Augustus

September

Oktober

November

november-2015

December

We zorgen voor regelmatige updates, maar we kunnen ook niet álles weten hè. Tips zijn welkom (en spammers komen op de zwarte lijst):

Dutch Design Week komt op stoom

No22  maandag 19 oktober 2015

Tips en must-sees

Dutch Design Week is begonnen! De eerste awards zijn vergeven en alle social media stromen vol met foto's, favorieten en vers gespot talent. We lichten nog een aantal locaties en exposities uit. 

ddw3

Phillips Stadion
Het PSV-stadion is voor de gelegenheid omgetoverd tot fashionwalhalla. Met reden, want de expositie Performing Advancers gaat over de menselijke drang tot prestatie en innovatie die prestaties bevordert. Modebelofte selecteerde werk van recent afgestudeerde ontwerpers uit binnen- en buitenland. 

Hierna is het makkelijk de weg oversteken naar het TAC! 

ddw1

Stroomhuis - 't Eindje 1
In de kelder van het Stroomhuis vindt de reünie plaats van een expositie 10 jaar geleden. Maarten Baas, Joost van Bleiswijk, Kiki van Eijk, Graham Hollick, Kranen/Gille, Tomáš Libertíny, Lucas & Lucas en Marc Mulders presenteren: London Calling Part 2The Reunion. Design en kunst geïnspireerd op de esthetiek, muziek en mentaliteit van de punkperiode.

Smalle Haven
Niet de locatie met de meeste exposities maar zeker één om niet te vergeten! Door een misverstand staat ze niet op de beschikbare kaart maar ze zijn er helemaal klaar voor om je te ontvangen. Hier vind je namelijk de nieuwe collectie 'De kleuren van de Oosterschelde' van Studio Nienke Hoogvliet in samenwerking met Xandra van der Eijk, Made by Rain van Aliki van der Kruijs en Lotte de Raadt met haar speciaal ontwikkelde keramiek techniek. Shoppen doe je bij het label I Wait Here.

Oosterschelde1

Vestdijk
Op de Vestdijk vind je de Schellensfabriek en het VDMA-complex. Hier vind je onder andere Bri-co-lage van Jo Meesters. Dit project onderzoekt de mogelijkheden om ambachten te herwaarderen en een duurzame plaats te geven in de Sociale Economie.

Complex Hallenweg
De ateliers van onder andere Vij5 en Jeroen Wand aan de Hallenweg zijn weer open voor bezoek. Bij Hal2 presenteren ze dit jaar naast diverse ontwerpers ook hun eigen collectie tapijten! Om de hoek van de Hallenweg vind je de kerk op de Bergmannstraat.

ddw5

Dit is het thuis van AtelierNL die hier al 8 jaar samen met een aantal anderen hun werkplaats hebben. Helaas staat de locatie ter discussie en zijn zij een crowdfunding gestart om hun studiokerk veilig te stellen. De muur van de kerk hangt vol met tegeltjes gemaakt van over de jaren heen verzamelde klei uit allerlei windstreken in Nederland. Deze tegeltjes zijn te koop en dragen bij aan de crowdfundingactie. Meer info vind je op de Facebookpagina van AtelierNL. Naast de actie zie je hier ook de presentatie van hun nieuwe project Earth Paint. Je kan zelfs meedoen met workshops Verven met Aarde (wel even van tevoren opgeven).

ddw4

Strijp-S

Veemgebouw
Het is eigenlijk niet te missen als je op Strijp-S bent. Het Veemgebouw is verbouwd en vanaf 17 oktober is de Eindhovense markthal onder de naam Vershal aan het proefdraaien. Verder vind je hier diverse interessante exposities waaronder Lenneke Wispelwey met haar nieuwe collectie Garden Galore. Ook vind je hier In No Particular Order van het Stimuleringsfonds en op de 8e verdieping Playing Life van Transnatural Art&Design, de tentoonstelling waar kunstenaars en designers de mogelijkheden presenteren die vele nieuwe manieren van het werken met levend materiaal opleveren.

ddw f4961980c53d1558dbe8399409f04bc0d 1

Broeinest
Werkplek, werkplaats en stalenbieb. Broeinest is de flexibele ontmoetingsplaats voor (interieur)architecten en creatieve makers. Tijdens DDW presenteert Baars & Bloemhoff het project Transitions waarin zij de ontwerpers De Intuïtiefabriek, Lex Pott, Visser & Meijwaard, OS ∆ OOS, Studio Mieke Meijer en Michiel Martens hebben gevraagd om op basis van haar interieurmaterialen een product te ontwerpen. Verder zijn alle faciliteiten vrij toegankelijk; het is zeker interessant om eens de stalenbieb met 2000 verschillende materialen te bekijken.

In het programma op DDW.nl vind je alle evenementen en exposities op andere locaties. Natuurlijk zijn de vertrouwde adressen als Piet Hein Eek, Sectie-C, Witte Dame, Kazerne en Ducth Invertuals ook weer te bezoeken. meer aanraders

Breien in het Fries Museum

redactie  woensdag 14 oktober 2015

Van historische patronen tot het allernieuwste design

Vanaf 17 oktober 2015 presenteert het Fries Museum in Leeuwarden een grote tentoonstelling over de kunst van het breien. Traditionele Friese floddermutsen, verfijnde breischedes en breisels uit de jaren 80 worden op originele wijze gepresenteerd in een sprookjesachtig tentoonstellingsontwerp. Verrassende kleding van bekende ontwerpers als Bas Kosters en Stephen West laat zien hoe dit ambacht de mode nog steeds vernieuwt. Bizarre gebreide installaties van internationale kunstenaars laten je zien dat breien totale vrijheid in creatie biedt.

Expo 'Breien!' in het Fries Museum. City of stitches - Isabel Berglund #breien #knittingCity of Stitches, 2005, Isabel Berglund. Fotografie: Christopher Askman.

De bijzondere textielcollectie van het Fries Museum vormt de basis voor de tentoonstelling. Daarnaast haalt het museum een aantal spectaculaire bruiklenen naar Leeuwarden.

Te zien
De tentoonstelling dompelt je onder in de wondere wereld van het breien. Soms zelfs letterlijk, want in 'City of Stitches' van de Deense kunstenares Isabel Berglund, word je onderdeel van een volledig handgebreide ruimte. Je kunt ingebreide kledingstukken aantrekken en opgaan in het werk. Twaalf kijkkasten geven je een inkijkje in de geschiedenis van het breien. Elk kastje toont een belangrijk collectiestuk in een gebreide historische setting. Zo wordt een maliënhandschoen (een 'gebreide' ijzeren handschoen behorend bij een harnas) gepresenteerd in een landschap van gebreide bomen met een middeleeuws kasteel. En staat de oudste breischede (een hulpmiddel om sneller te breien) van professioneel houtsnijwerk uit 1588, in een kousenwinkel. Ook laat de tentoonstelling zien dat breien met de tijd meebeweegt. Patronen ontwikkelen en typeren stijlen en groepen mensen. Denk bijvoorbeeld aan Noorse wollen handschoenen en nostalgische visserstruien. De media spelen hierin ook een belangrijke rol: neem de 'Starsky & Hutch-vesten en de truien van Sarah Lund.

Expo 'Breien!' in het Fries Museum. Design: Bas Kosters. #breien #knitting #$dutchdesignLinks: pak van breigaren, collectie 'Permanent State of Confusion' (2015), Bas Kosters. Rechts: Gehaakte trui, collectie ' Fashion Mutant' (AW 2011/2012), Bas Kosters. Fotografie: Marc Deurloo.

In de grote zaal komt alles samen: historisch breiwerk, moderne breikunst en het nieuwste design. Topstukken uit de collectie zijn verfijnde kralentasjes en gouden Friese oorijzers met floddermutsen van ragfijn Fries kantbreiwerk. Maar ook 18de-eeuwse mitaines; vingerloze handschoenen om de armen blank te houden. Hedendaagse tegenhangers zijn de mysterieuze breisels van de Londense kunstenares Zoë Landau Konson en de sprookjesachtige werken van Chrystl Rijkeboer gebreid van mensenhaar. Daarnaast te zien, zijn de bekende gebreide designpoefen van Christien Meindertsma en mode van jonge, populaire ontwerpers als Stephen West en Bas Kosters.

Kralenbreiwerk @ expositie 'Breien!' in het Fries Museum. #breien #knitting #crafts #ambachtKralenbreiwerk uit de 19de eeuw: beugelbeursjes, losse mouwtjes, meisjesmutsen, reticule met tekst 'Uit moederliefde geschonken door T. van Ringh-Tadema', ca. 1865. Collectie Fries Museum, Leeuwarden. Foto: Erik en Petra Hesmerg.

M
eebreien

Tijdens de tentoonstelling wordt er elke dag gebreid in het Fries Museum. Er is een breiplaats waar iedereen kan breien. Op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag zitten er zelfs 'museumbreiers' klaar. Je kunt ze vragen om tips en trucs en samen met ze breien. Bovendien organiseert het museum een breiwedstrijd, breicursussen, een breicafé, een ugly christmas sweater party en meer. 

Landau Konson @ expo 'Breien!' in het Fries Museum. #breien #knittingLinks: Absence, Knitted Wool Sculpture (110x60cm), rechts: Mother. Me, Crocheted Wool Wall Hanging (186x94cm). Door kunstenaar Zoe Landau Konson.

Expositie 'Breien!' in het Fries Museum. #breien #knitting #crafts #ambachtFoto: Heleen Haijtema

Breien!
17 oktober 2015 - 28 augustus 2016
Fries Museum, Leeuwarden
www.friesmuseum.nl

Lidewij Edelkoort trendseminar SS 2017

redactie  dinsdag 13 oktober 2015

'The emancipation of everything'

Op 1 december geeft Lidewij Edelkoort haar trendpresentatie 'The emancipation of everything' voor het zomerseizoen 2017. Tijdens het seminar toont Edelkoort de trends en ontwikkelingen in kleur, vorm en materiaal.

Lidewij Edelkoort trendseminar SS 2017 'The emancipation of everything' #trends #lidewijedelkoort

Radical change is needed to give shape to the 21st century, at last! A huge wave of innovation and rethinking needs to be set in motion, emancipating everything for everyone, every step of the way. We can review a colour, rethink a textile and rekindle a style as well as revolutionising the retail system of retail from within. With the parting of the old ways, the rupture with tradition and the detachment from generalised greed, we can envision a new departure with a disconnected and removed way of working, giving room to intuition and inspiration, free from self-imposed conventions and self-invented logic. - Lidewij Edelkoort

Daarnaast zal Lidewij Edelkoort de trends in lifestyle, interieur & design voor 2017 en verder tonen in de presentatie 'TURNING IN CIRCLES'. Hoe gaan we onze persoonlijk en professionele ruimtes inrichten en welke vormen, materialen en kleuren zijn van belang?

Designer, retailer, fabrikant, werkzaam in fashion of non-fashion, dit seminar is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met de toekomst van zijn of haar organisatie en die trends & toekomstverkenningen als succesfactor daarvoor wil inzetten!

Lidewij Edelkoort trendseminar SS 2017 'The emancipation of everything' #trends #lidewijedelkoort

Programma
12.00 registratie en ontvangst gasten
13.00 opening door Maureen Reulink
13.05 trends summer 2017 – 'THE EMANCIPATION OF EVERYTHING'
14.20 pauze met een drankje
14.50 trends in lifestyle 2017 & beyond – 'TURNING IN CIRCLES'
15.30 gelegenheid tot het stellen van vragen
15.45 einde van de middagsessie met een drankje en hapje

Praktisch

 • datum: 1 december 2015
 • tijd: 12.00
 • locatie: Theater de Meervaart, Meer en Vaart 300, Amsterdam
 • entreeprijs: € 315,- pp voor inschrijvingen tot en met 23/10/2015. Daarna € 350,- per persoon. Studenten en docenten ontvangen 50% korting. Prijzen zijn excl. BTW en inclusief een prachtig trendboekje.
 • schrijf je in via www.appletizer.nl

 

 

Pagina 1 van 6