Koffers voor op reis...en in huis

Tessa M. de Graaf   woensdag 01 september 2010

Vakreizen, inspiratietrips, stay-overs - als styliste of inkoper kan het zijn dat je veel reist. Designy, sporty, handy, arty, customized - keuze zat. Opvallend veel modellen uit deze selectie hebben een nieuwe carrière gekregen, bijvoorbeeld in het interieur. Travelware voor reizende én homebased stylisten...

Ambachtelijke koffers: Crafted Fashion
Vroeger werd traditioneel vakwerk en techniek meer gewaardeerd dan tegenwoordig. Door gebruik van historisch vakmanschap hoopt Sarah Jane Williams met haar collectie Crafted Fashion de waardering van ambacht te vergroten. Met deze zeer bijzondere vormen en kleuren lopen ambacht en jijzelf zeker in de kijker.

 

» Williams Handmade

Uit en thuis 
Voor reizigers die “een beetje van thuis” mee willen nemen, zijn er koffers in de vorm van een stoel, ladenblok en een lamp. Deze 'Home Comforts' zijn ontworpen door Igor Gurovich, Anna Naumova & Eric Belooussov.

  

» Yankoo

DIY: customizing jouw koffer
Op My Dot Drops kun je je eigen koffer customizen. Er zijn 3 verschillende maten en 2 basiskleuren (zwart en zilvergrijs).

 

Je maakt je eigen ontwerp door met je favoriete kleuren de stippen in te vullen (of je kiest een bestaand ontwerp uit de galerij).

Anti-suf met arrestatiegevaar
Nog een leuk idee om je koffer gemakkelijk terug te vinden tussen al die suffe mainstream koffers: beplakken met bijzondere stickers. Let op: het is wel op eigen risico! In Canada zijn ze zelfs al verboden.....

    

    

» The Cheeky

Vintage met vleugje maffia...
Geestige combi met vorige item: Sonia Verguet maakt van vintage koffers prachtige kunstwerken. De koffers scoort ze op vlooienmarkten, ze geeft ze een andere kleur en bewerkt ze met plastic wapens (messen, pistolen en bijlen) die ze in speelgoedwinkels koopt.

» Pink Wolf

Verborgen schoonheid

Fotograaf Nick Veasey heeft zich gespecialiseerd in röntgenfotografie. Met röntgentechnologie maakt hij beelden die je verder doen laten kijken dan de buitenkant. "Beauty, after all, comes from within”, aldus Veasey. De serie koffers is het resultaat van samenwerking met modeontwerpster Anna Vince en het technologisch merk Logitech.

» Nick Veasey

Retro revisited
Helemaal van nu: oude retro koffers worden omgetoverd tot stoelen en voetenbankjes door ontwerpcollectief MayBeProduct uit Turkije.

» MayBeProduct

Een tweede leven
Antieke koffers met pootjes worden bijzettafeltjes met opbergmogelijkheden voor onze modetijdschriften ;-)

» TomTinc

Luchthaven wordt woonkamer
Deze Suited Case is geïnspireerd op het idee om wachtende mensen zich tijdens hun reis wat meer thuis te laten voelen. 2 x handbagage en 2 x grotere stuks  = 1 comfortabele bank. Ontworpen door Erik de Nijs van de Nieuwe Heren.

» Nieuwe Heren

Verkassen met tassen
De Tassenkast bestaat uit een aantal handgemaakte koffers en is ontworpen door Lotty Lindeman. Een uniek stuk voor het interieur maar ook een exclusieve koffer voor op reis!

» Lotty Lindeman

Stapelen en combineren!
Nou, voor A Pile of Suitcases trekken we even wat tekst uit. Het ontwerp van Maarten de Ceulaer is geïnspireerd op luxe leren koffers als van Louis Vuitton en Hermès. De met leer beklede delen stralen dezelfde degelijkheid, klasse en kwaliteit uit.

    

 

Een zestal koffers, elk met een vorm en afmeting die is afgestemd op het kledingstuk dat er in kan worden opgeborgen. Klein: schoenen en accessoires. Grote: pakken en jurken. Aan de achterzijde stevig bijeen gehouden met stalen profielen, die eenvoudig weer los te halen zijn. Je kunt dus gemakkelijk de indeling veranderen en je eigen ontwerp maken.
» Dezeen / Maarten de Ceulaer

Viervoetervervoer
Onafscheidelijk van je huisdier? Nou, dan neem je 'm toch gewoon mee in deze handige koffer! Kan je kameraad ook 'ns rondkoekeloeren op de luchthaven.

» Guidespot 

Kattenkoffer
Alles netjes gestreken, in je koffer gelegd en je draait je om... Kat in koffer, overal haren. Nou goed, kat, jij je zin. Ook voor je thuisblijvende huisdier een reislustige oplossing.

     

Gevonden op » Etsy

Opvouwbaar en dubbel mobiel

Deze koffer van Happy Bike is ook een vouwfiets. In 10 seconden maak je van deze koffer een fiets en rijd je zo van het vliegveld naar je hotel!

» Happy Bike

BBQ to go 
Heerlijk barbecueën met vrienden in het park of op het strand? Neem deze draagbare infrarood BBQ mee met onderin 2 koelers voor de rosé en het bier.


» Charbroil

Bag wordt buggy
De Polyvogue kinderwagen is ontworpen door Andrea Hanzl, Claudia Baer, Lisa Grabner & Andrea Seitner. Het is een conceptdesign dus helaas nog niet te koop. Maar de baby's van de toekomst zullen reizen in stijl! De wagen is in te klappen tot koffer en past in de handbagagebox in het vliegtuig.

» Trendhunter

Kunstkoffers van Yin Xiuzhen: gedragen steden
Yin Xiuzhen wordt met recht als een van de belangrijkste vrouwelijke Chinese kunstenaars beschouwd. Haar werk is de wereld over gereisd en was te zien in bijvoorbeeld de Biënnale in Venetië. Xiuzhen hergebruikt kleding en textiel om complexe werken te maken die sociale, historische of menselijke verbanden onderzoeken.

   

De serie 'Portable Cities' bestaat uit koffers waarin Xiuzhen op basis van kledingstukken van inwoners een impressie van de betreffende stad geeft. De impressie wordt aangevuld met geluidsopnames en informatie over de stad, zoals plattegronden.

 

Met haar draagbare steden creëert Yin Xiuzhen een ruimte tussen het lokale en het mondiale in. Speciaal voor het Amsterdamse Cobra Museum maakte zij twee nieuwe koffers in de serie Portable City (Amstelveen, Amsterdam).
» Blog Christina Juhlin
» Blog Designboom

Overgewicht
Deze koffer is helaas niet te koop. Het is een advertentieconcept van reclamebureau AdInc voor het grootste afslankinstituut VLCC in India. De vleeskoffer stelt op een ludieke wijze het 'teveel aan bagage' aan de kaak.

» Foodiefixation

Koffers in het interieur