Angel Fashion Academy: opleiding modestyling in Breda

Angel Fashion Academy  woensdag 31 augustus 2011

Op een gezellige en stijlvolle locatie middenin het winkelhart van Breda is de Angel Fashion Academy gevestigd. Angel Fashion Academy biedt meerdere praktijkgerichte deeltijdopleidingen Modestyling aan op MBO niveau. Je gaat één dag (of één avond) per week naar school en krijgt dan les in modegeschiedenis, personal styling en fotostyling. Veel persoonlijke aandacht, maximaal acht leerlingen per groep.


Eenjarige deeltijdopleiding Modestyling.
Hierbij ga je één dag (of één avond) per week naar school. De opleiding bestaat uit vier modules.

  • De eerste module gaan we in op de basis. Modegeschiedenis, moodboards maken, vintage, Coco Chanel en streetwear zijn enkele van de onderwerpen die dan aan bod komen.
  • Bij de tweede module gaan we in op personal styling. Figuurvorm, figuurverhouding en kledingstijl zijn dan belangrijk. Tijdens deze module krijg je een verkorte opleiding kleuradvies. En we gaan shoppen, voor elkaar maar ook voor anderen.
  • Tijdens de derde module komt de fotostyling aan bod. Hoe werkt een fotoshoot, wat heb je daarvoor nodig en hoe organiseer je dat.
  • De vierde module is de examenmodule. Je kiest dan voor een van de twee richtingen en doet dan examen in personal styling of fotostyling. Het jaar wordt afgesloten met een feestelijke diplomauitreiking.

Verdieping: masterclasses
Na dit eerste jaar is er een mogelijkheid om een masterclass personal styling of fotostyling te volgen. Een  masterclass duurt veertien weken. Je gaat in deze masterclass vooral verder met het opbouwen van een professioneel en gevarieerd portfolio.

Workshops
We geven – ook op verzoek – workshops in verschillende onderwerpen, zoals onder andere: ‘Vintage’,  ‘Stijlvol ouder worden’, ‘Moodboards maken’, ‘Van student naar echte job’ en ‘Kleur en stijl’.  

Alle opleidingen aan de Angel Fashion Academy worden gegeven in kleine groepen van maximaal acht personen, er is dus veel persoonlijk aandacht. Er wordt veel gebruikt gemaakt van de unieke locatie middenin het centrum. (H&M, V&D en de Bijenkorf op ongeveer honderd meter afstand!) 

We gaan geregeld kijken in de stad en naar het actuele aanbod in de winkels. We werken met verschillende fotografen en er zijn gastlessen van anderen over specifieke onderwerpen zoals b.v. visagie, fotografie etc.

Contact

www.angel-fashion-academy.nl
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

telefoon 06-47612723

Hof van Hersbeek 1 (hofje in de Sint Janstraat)
4811 ZN Breda

Twitter @Afashionacademy
Facebook facebook.com/angelfashionacademy