Masterclass Hypercrafting Fashion

redactie  donderdag 08 november 2012

Design your wardrobe in our Fablab!

Tijdens de workshop Hypercrafting Fashion krijg je de kans om te experimenteren met mode en schoenontwerpen in Waag Society's Fablab, waar oude ambachten en digitale productietechnieken samenkomen.

fablab bodil jane kleipool
laser cut bra van Bodil Jane

Je kunt stoffen en leer graveren met illustraties, bewerken en snijden met de lasercutter. Onze Fablab experts leggen de technische mogelijkheden uit en begeleiden je bij de experimenten. Je krijgt een basis "stalenboek" wat je aanvult met je eigen materialen en ontwerpen zodat je daarna zelfstandig kan werken in het Fablab.

Onderdelen

  • Een introductie over Fablab en uitleg over de machines.
  • Bespreking van werk en ervaringen van mode -en schoenontwerpers die het Fablab gebruiken in hun werkproces.
  • Hands-on experimenten met materiaal en apparatuur. Je voert een drietal experimenten uit met bewerking van stof en/of leer. Deze worden goed gedocumenteerd, zodat iedereen na afloop met een "stalenboek" naar huis gaat. Dit "stalenboek" bevat informatie over materialen, het bewerkingsproces en gegevens over de instellingen van de machines.

Wat leer je?

Na afloop van de workshop bent je in staat om:

  • Zelfstandig in een Fablab aan de slag te gaan
  • Nieuwe maakprincipes te verbinden aan je werkpraktijk

Kosten

  • Deelname aan de workshop kost € 225,- euro exclusief BTW (à € 47,25).

Studenten:
Wij reserveren een beperkt aantal plaatsen voor studenten. Zij betalen € 125,- euro inclusief BTW. Na aanmelding ontvang je een factuur met het verzoek deze te voldoen voor de workshop.

Het minimum aantal deelnemers om de workshop door te laten gaan is 12. 

fablab dorien boekhout
werk van Dorien Boekhout

Over Fablab
Een Fablab is een ruimte met computergestuurde productiemachines voor het maken van prototypen en modellen, naar concept van Neil Gershenfeld van MIT Center for Bits and Atoms. Het Fablab stimuleert mensen om hun ideeën te vertalen naar fysieke prototypes & nieuwe producten en om kennis en ontwerpen met elkaar te delen. Fablab heeft zich ontwikkeld tot een wereldwijd netwerk van gestandaardiseerde soft – en hardware, waarin ideeën en creaties worden ontwikkeld en uitgewisseld. Het Fablab werkt volgens de open source en open content (Creative Commons) principes; resultaten worden gedeeld op de website van het Fablab.

Wanneer?
Zondag 18 november 2012
11:00 - 17:00 uur

Waar?
Fablab Amsterdam
Nieuwmarkt 4
1012 CR Amsterdam

Aanmelden