Home Couture-lijn Woven Wonders

Colourstudio / Woven Wonders  donderdag 29 april 2010

Mijn langverwachte droom om m’n textielpassie ook vorm te geven in een eigen Home Couture-lijn is uitgekomen. In 2009 heb ik Woven Wonders opgericht en nu presenteer ik een jaar later trots de gelijknamige collectie!

De Woven Wonders-lijn onderscheidt zich door unieke jacquard geweven ontwerpen die ik toepas op wandkleden, grands foulards en kamerschermen. De kleden, geweven met verschillende soorten garens in de jacquard techniek, worden geproduceerd door het Textielmuseum. Kleur, dessin en tactiliteit komen samen in een unieke vorm. Wandkleden zijn als schilderijen en hebben als toegevoegde waarde de akoestische verbetering in interieurs.

Woven Wonders als wandbekleding
wandkleed in een strak interieur

Van de natuur naar textielontwerp
De natuur is voor mij de belangrijkste inspiratiebron. Ik houd van de veelzijdige decoratieve elementen die voorkomen in bomen en bloemen maar ook de visuele prikkeling en rust die de natuur mij geeft. Ik fotografeer en schilder de natuur om deze beelden vervolgens te vertalen naar mijn textielontwerpen.

Basis in Parijs
Mijn textielpassie komt trouwens niet uit de lucht vallen. Tijdens mijn opleiding aan de Atelier National d’Art Textile in Parijs ben ik opgeleid in garenkennis, bindingsleer en veel weeftechnieken om handgeweven ontwerpen voor mode- en interieurstoffen te maken.

Woven Wonders als kamerscherm
ook is Woven Wonders in een kamerscherm te verkrijgen

Woven Wonders als 3-delig wandbekleding
3-delig paneel

Internationale werkkring
Sinds 1993 doe ik dat al, vanuit mijn ontwerp- en weefstudio. Voor nationale en internationale klanten heb ik mijn kennis op het gebied van kleur, stoffen en trends vertaald naar styling- en prognoseboeken. ‘Future & Fabrics’ zijn wereldwijd verspreid. Ook werk ik als consultant en art director voor diverse textielfirma’s, die mij boeken vanwege mijn specialisatie op het gebied van kleur en dessin.

Genieten van passie
Woven Wonders is een collectie waar ik mijn hart en ziel in heb gelegd. Ik geniet ervan om mijn textielpassie gerealiseerd in deze collectie gerealiseerd te zien. En ik hoop jullie ook! Kom eens langs bij een van onderstaande gelegenheden, zou ik leuk vinden!

Woven Wonders als wandbekleding
2-delig wandbekleding

Woven Wonders als wandbekleding
wandbekleding