HMC: ook vakcursussen voor professional, particulier en bedrijf

HMC cursussen en trainingen  woensdag 25 augustus 2010

Een cursus Interieurontwerper, Woonadviseur, Vector Works of Kleur – zomaar een greep uit het brede cursusaanbod van het HMC. Naast MBO-vakopleidingen biedt dit opleidingsinstituut ook cursussen en trainingen voor professionals en particulieren, in Amsterdam, Rotterdam en andere locaties in het land. Bedrijven die een training op maat willen voor het eigen personeel kunnen ook bij het HMC terecht. 

Het HMC (Hout- en Meubileringscollege) is sinds 1929 de enige MBO-vakschool waar alle opleidingen met hout, meubel of interieur te maken hebben. Door professionele docenten en via intensieve contacten met het bedrijfsleven word je opgeleid voor de praktijk. Naast het regulier onderwijs verzorgt het HMC dus ook na-, her-, en bijscholing voor mensen die bijvoorbeeld al in de branches werkzaam zijn.

 

Interieur & styling met e-learning
Sinds 2009 is HMC cursus en training dé naam voor cursorisch onderwijs op het gebied van hout, meubel en interieur. Het cursusaanbod is zeer uitgebreid, vooral op het gebied van styling en interieurontwerpen. Bij de interieurcursussen wordt de e-learning methode van WoonWerk geïntegreerd. Door gebruik te maken van deze methode worden de cursusdagen korter.

Voor professionals en particulieren
Behalve professionals uit de woon- en meubelbranche komen ook particulieren bij HMC cursus en training aan hun trekken. Tijdens de korte cursussen meubelmaken, meubelstofferen en meubelrestauratie krijgen de cursisten de basisvaardigheden van het maken en stofferen van meubels onder de knie. Er wordt geleerd de juiste technieken toe te passen op eigen werk. Meubelmaken en meubelstofferen zijn ook als deeltijdopleiding mogelijk.


Bedrijfstrainingen op maat
De meeste cursussen en trainingen kunnen ook in-company worden uitgevoerd. Het programma kan in dat geval worden aangepast aan de specifieke situatie in het bedrijf en aan de leervragen die de medewerkers zelf hebben. Het gezamenlijk volgen van een cursus of training is natuurlijk ook een uitstekend middel om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen.