Collectie atelier91: unieke en betaalbare designlampen

redactie  woensdag 23 november 2011

Frank Seel ontwerpt en maakt lampen. Voor zichzelf en voor zijn vrienden deed hij dat altijd al, maar pas na zijn opleiding Bedrijfseconomie en na jarenlang als marketingdirector bij een multinational gewerkt te hebben, maakte hij van zijn hobby zijn beroep. Inmiddels biedt zijn atelier91 een collectie unieke, betaalbare lampen en weten zowel ondernemers als particulieren het adres te vinden. 

Betaalbaar en uniek
In Amsterdam bouwde hij zijn collectie op; de eerste jaren verkocht hij zijn lampen alleen via internet. Inmiddels is zijn atelier91 gevestigd aan de Kromme Waal in het centrum van Amsterdam. Een bijzondere plek waar vrijheid en creativiteit samenkomen. De verkoop gaat nu zowel via internet als het atelier. Uniek, betaalbaar design: dat is de filosofie van waaruit Frank Seel werkt.

Design, techniek en ambacht
In de ontwerpen van Frank Seel komen design en moderne techniek samen met ambacht; een vakmanschap dat meer en meer op de achtergrond raakt. Designverlichting is al lang niet meer het exclusieve domein van de gevestigde Italiaanse namen. Een aantal ontwerpers produceert vandaag de dag namelijk eigenzinnige modellen in kleine series voor elke portemonnee.

 

Venetiaanse glasblazers en ledverlichting
In de nieuwe collectie lampen van Frank Seel staan niet het merk, maar  functionaliteit, vorm en uitgesprokenheid centraal. Zo laat in de nieuwe collectie de traditie van de Venetiaanse glasblazers zich uitstekend combineren met recente technieken in ledverlichting. De collectie past helemaal binnen de filosofie van atelier91 om op een unieke lokatie hoogwaardige en karaktervolle verlichting te presenteren. Uniek én betaalbaar

Horeca, kantoren, woningen
Veel horeca en kleinere ondernemingen vinden hun weg naar atelier91, op zoek naar de juiste touch die hun zaak net even anders maakt. Maar ook particulieren, van jong tot oud, vinden hun ideale lamp bij atelier91. Frank Seel: ‘dit is een plek om te bezoeken en om je te laten inspireren. Ik vind het belangrijk voor de consument dat je unieke lampen kunt aanschaffen die ook betaalbaar zijn. Daarom verkoop ik via mijn website en een eigen atelier.’

Lampen uit de collectie van Atelier91