Expositie ‘21 wool masters’; officiële opening in Amsterdam

redactie  vrijdag 02 november 2012

Wol staat centraal in een reeks van events in Amsterdam van 5 t/m 11 november. Tijdens deze eerste Nederlandse 'Wool Week' wordt met tal van activiteitenaandacht gevraagd voor het natuurproduct wol. Zeven dagen lang worden door de hele stad verschillende events georganiseerd. De Wool Week is een initiatief van The Campaign for Wool, een internationale campagne die de natuurlijke wolvezel wereldwijd op de kaart zet.

Vezel van de toekomst
Steeds meer internationale modeontwerpers, interieurdesigners en consumenten ontdekken dat van schapenwol luxe producten kunnen worden gemaakt, die comfortabel zijn en unieke eigenschappen bezitten. De wolvezel is natuurlijk en duurzaam, schoon en licht, ademend, water- en vuil afstotend, warm in de winter en koel in de zomer. Wol heeft de toekomst.

De expositie ’21 wool masters’ maakt onderdeel uit van de Campaign for wool, die wereldwijd aandacht vraagt voor de bijzondere eigenschappen van wol en zo de schapenhouders en textielindustrie ondersteunt.

Wool Up Your Life (6 november 15:00 uur, de Bijenkorf, Dam 1 1012 JS Amsterdam) De Bijenkorf besteedt samen met Nederlandse modemerken aandacht aan wol met een spectaculaire parade. Kom dinsdag 6 november om 15:00 uur naar de Bijenkorf Amsterdam en “wool up your life”.  Wool is Home (6 november 17:00 uur, Edha interieur, Willemsparkweg 5-9) Interieurdesigner Edward van Vliet creëert een bijzondere wol-installatie in de etalage van interieurwinkel Edha, met meubels van Design on Stock en stoffen van Kvadrat. Opening om 17:00 uur.  Sam in de Bieb (7 november 12.30-15.30 uur, Openbare Bibliotheek, Oosterdokskade 143 1011 DL Amsterdam) Kinderen kunnen kennis maken met wol en hun wollen trui of muts laten repareren met Woolfiller©. Thema is het verhaal van Sam, een Australisch lam dat van zijn ouders hoort hoe belangrijk zijn vacht is.  SPR Wool (8 november 18:00-21:00 uur, SPRMRKT, Rozengracht 191 1016 LZ Amsterdam) Bij de hippe concept store SPRMRKT op de Rozengracht wordt een exclusieve catwalkshow georganiseerd, met wollen items uit de A/W 12/13 collecties. Dit is een exclusief bloggers event. Invitation only! Music: DJ Lisa Schaduw. Drinks: Pure Green Vodka, Warsteiner en Earth Water.  Wool de Bonneterie (9 november 16:00 uur, Maison de Bonneterie, Rokin 140 – 142 1012 LE Amsterdam) Tijdens dit afsluitingsevent in warenhuis Maison de Bonneterie werken de drie jonge kunstenaars Eva Bartels, Merijn Kavelaar en Michel Willemsen live aan hun artistieke expressies van ‘het schaap’. Ook zijn in de winkels in Amsterdam en Den Haag wollen outfits te zien van ontwerpers Borre Akkersdijk, Jef Montes, Monika Lovas, Sladjana Pengic, Peet Dullaert en van Individuals by Amfi.  9 Schaapjes in 9 Straatjes Ga vanaf 3 november in de ‘9 Straatjes’ op zoek naar de ‘9 Schaapjes’ en maak kans op een cadeaubon ter waarde van €500, te besteden aan wollen kleding. Check de Facebook pagina voor verdere informatie: facebook.com/CampaignForWoolNederland.  Public Wool Space Houd op woensdagochtend 7 november de omgeving van Amsterdam Centraal Station in de gaten.  Wool in the street Gedurende de Wool Week besteden diverse retailers in Amsterdam in hun etalages aandacht aan wol, waaronder Claudia Sträter, Cora Kemperman, Tinctoria, Francisco van Benthum en New Tailor.
werk van Nanna van Blaaderen

 

Bryant Park; Campaign for wool

Tijdens de campaign for wool in New York werd niet alleen een kudde schapen losgelaten in Bryant Park maar ook werd het fontein met wol bekleed. 

Expositie Amsterdam 6-11 november
De expositie in Amsterdam vindt plaats iin Hotel Droog, dezelfde ruimte waar drie eeuwen geleden staalmeesters hun stoffen keurden. 21 woolmasters; toonaangevende namen op het gebied van mode en design, laten speciaal voor deze expositie uniek ontworpen creaties van wol zien.

campaign for wool 

 

Deelnemende ontwerpers zijn:
Frans Molenaar, Bas Kosters,, Hans Ubbink, OntFront, YOUASME MEASYOU, Winde Rienstra, Jan Taminiau, Hyun Yeu, Jan Jansen, Nanna van Blaaderen, Conny Groenewegen, Christien Meindertsma

Wool Week Amsterdam: 6 t/m 11 november 2012

18.00-21.00
DROOG Staalstraat 7B
Amsterdam

Naast deze expositie zijn er in Amsterdam verschillende activiteiten:

Wool Up Your Life
(6 november 15:00 uur, de Bijenkorf, Dam 1 1012 JS Amsterdam)
De Bijenkorf besteedt samen met Nederlandse modemerken aandacht aan wol met een spectaculaire parade. Kom dinsdag 6 november om 15:00 uur naar de Bijenkorf Amsterdam en "wool up your life".

Wool is Home
(6 november 17:00 uur, Edha interieur, Willemsparkweg 5-9)
Interieurdesigner Edward van Vliet creëert een bijzondere wol-installatie in de etalage van interieurwinkel Edha, met meubels van Design on Stock en stoffen van Kvadrat. Opening om 17:00 uur.

Sam in de Bieb
(7 november 12.30-15.30 uur, Openbare Bibliotheek, Oosterdokskade 143 1011 DL Amsterdam)
Kinderen kunnen kennis maken met wol en hun wollen trui of muts laten repareren met Woolfiller©. Thema is het verhaal van Sam, een Australisch lam dat van zijn ouders hoort hoe belangrijk zijn vacht is.

SPR Wool
(8 november 18:00-21:00 uur, SPRMRKT, Rozengracht 191 1016 LZ Amsterdam)
Bij concept store SPRMRKT op de Rozengracht wordt een exclusieve catwalkshow georganiseerd, met wollen items uit de A/W 12/13 collecties. Dit is een exclusief bloggers event. Invitation only! Music: DJ Lisa Schaduw. Drinks: Pure Green Vodka, Warsteiner en Earth Water.

Wool de Bonneterie
(9 november 16:00 uur, Maison de Bonneterie, Rokin 140 – 142 1012 LE Amsterdam)

Tijdens dit afsluitingsevent in warenhuis Maison de Bonneterie werken de drie jonge kunstenaars Eva Bartels, Merijn Kavelaar en Michel Willemsen live aan hun artistieke expressies van 'het schaap'. Ook zijn in de winkels in Amsterdam en Den Haag wollen outfits te zien van ontwerpers Borre Akkersdijk, Jef Montes, Monika Lovas, Sladjana Pengic, Peet Dullaert en van Individuals by Amfi.

9 Schaapjes in 9 Straatjes
Vanaf 3 november kun je in de '9 Straatjes' op zoek naar de '9 Schaapjes'.

Public Wool Space
Woensdagochtend 7 november in de omgeving van Amsterdam Centraal Station...

Wool in the street
Gedurende de Wool Week besteden diverse retailers in Amsterdam in hun etalages aandacht aan wol, waaronder Claudia Sträter, Cora Kemperman, Tinctoria, Francisco van Benthum en New Tailor.