Maak je eigen meesterwerk!

No22  donderdag 01 november 2012

Pinterest kennen we ondertussen wel allemaal en de meeste creatieven maken er ook gretig gebruik van. Zojuist ondekte ik iets wat er een beetje op lijkt maar toch anders is. Hoe zou jij het vinden om je favoriete meesterwerken te verzamelen, gebruiken en delen? 

Maak je eigen meesterwerk!
Op Pinterest (beeld via Jula Mint on Tumblr)

Het Rijksmuseum heeft Rijksstudio. Vanuit een collectie van meer dan 275.000 werken kan jij kiezen wat je mooi vindt en al dat moois verzamelen in je eigen Rijksstudio. Je kan hele werken verzamelen maar ook delen van een kunstwerk. Zo knip je die schitterende kanten kragen zo uit een werk van Rembrandt. Een geweldige manier om structuren en kleur te gebruiken in moodboards maar ook om delen van kunstwerken aan elkaar te koppelen tot je eigen meesterwerk. Daarnaast kan je het ook downloaden of direct als product laten maken.   

Op de site vind je ook de 'Meestermatcher'. Door 5 voorkeuren aan te geven selecteert Meestermatcher die werken uit nde collectie die het best bij jou voorkeuren passen. Check de site van het Rijksmuseum en maak je eigen meesterwerk!