Lekker stylish... Chocolade!

Tessa M. de Graaf  woensdag 05 oktober 2011

Likkebaardend lekker: chocolade! Afrodisiac. Zoethouder. Fashion statement. De feestdagen worden gekenmerkt door dit smakelijke materiaal. Als foodstylisten en vormgevers kijken wij natuurlijk nog een stukje verder en vinden meer style met chocosmaak.

Chapeau!
Het werk van de Britse hoedenmaker Stephen Jones werd in 2011 geëerd met een overzichtstentoonstelling in het Antwerpse ModeMuseum. Jones werkt al meer dan drie decennia samen met grootste modenamen: Jean Paul Gaultier, Thierry Mugler, Comme des Garçons, Claude Montana, John Galliano, Christian Dior, Azzedine Alaïa, Walter Van Beirendonck, Marc Jacobs en vele anderen.

Speciaal voor deze gelegenheid maakte topchocolatier Dominique Persoone van The Chocolate Line enkele exclusieve chocolaatjes in de vorm van 4 kleine hoeden die ook te zien waren in de expo. Ze zijn verpakt in een schattig hoedendoosje. 

Chocofooncase
Ben je zo dol op je iPhone dat je je tanden er wel zou willen inzetten? Misschien brengt dit etui voor je toestel soelaas! Scheelt weer een toestelverzekering.


» Chocolade-etui scoren

iChocolates: smakelijke Apps
Voor alle geeks en iPhone-lovers: 20 bonbons die er uit zien als iPhone Apps! De iChocolates zijn handgemaakt, Fair Trade én biologisch. 

» iChocolates

Designy smaakmakers

Bij de  Japanse accessoireontwerper Q-pot vind je allerlei dingen die zijn geïnspireerd op ‘food’. Neem nou deze ring… om je vingers bij af te likken!

Met ook een leuk ontwerp uit een samenwerking met Sharp. Een chocoladetelefoon in 2 smaken: Melty Bitter en Melty Strawberry .

Gemaakt in  een beperkte oplage ehhh …. van 13.000 stuks. Niet goedkoop, maar als liefhebber onvermijdelijk!

» Q-pot - design in chocolade

Fashionstatements
Frances Cooley is een ‘boutique cake maker’ en chocolatier uit Engeland. Ze is al vanaf haar vijfde een chocofanaat. En dat is te zien! Haar prachtige chocoladepumps en handtasjes zijn eigenlijk zonde om op te eten. Te kopen bij o.a. Liberty’s en Harvey Nichols en online.

    

» Chocochic

Cacaocouture
Lambertz Bakery, een bakkerij in Duitsland, heeft een collectie ontworpen die geheel uit chocolade is gemaakt. De inspiratiebron was de klokjurk zoals Lady Gaga die droeg. Die chocoladejurk woog maar liefst 4,5 kilo! Lambertz showde bustiers, historische jasjes en couture. Eat your heart out.

» Lambertz

Goddelijk interieur
Het lijkt alsof de chocola van het plafond drupt in deze winkel van beroemd chocoladehuis Godiva. Dit hapklare interieur is ontworpen door het Japanse ontwerpbureau Wonderwall. De winkel is te vinden in de Harajuku-buurt in Tokyo.

» Wonderwall

Onbetrouwbaar uurwerk
Met dit uurwerk van o.d.m. uit Hong Kong ben je zonder twijfel te laat - of het nou een belangrijke klus is of een spannend pitchgesprek. “Sorry, sorry, ik heb zojuist mijn horloge opgegeten.”

» o.d.m.

Designreep
Italiaans ontwerpbureau Jjuice heeft een serie design chocoladerepen ontworpen voor Pasticceria Gertosio. De serie heet Lagrange34 en bestaat uit 6 verschillende repen. Eén daarvan is de plattegrond van Turijn, de stad waar je deze patisserie kunt vinden.

» Lagrange34

Eetbare kunst
Deze bank is gemaakt door de Argentijnse kunstenaar Leandro Erlich voor een expositie ‘Let them eat art’. Alle details inclusief de knopen en stiksels waren gemaakt van chocolade. Door de dikke laag chocolade lijkt het alsof de bank gemaakt is van echt leer.

» Gevonden op: Oddity Central

Snoeperige ketting
Dit juweeltje is van Amanda Yu. Haar ‘Everlasting Chocolate Jewellery Collection’ is te koop via Etsy.

» Amanda Yu op Etsy

En dan een modische uitsmijter, allemaal even …onweerstaanbaar!

» Eetbare fashion van chocolatier Boon

Bon appetit!