And the winner is....

No22  maandag 29 oktober 2012

Bij een evenement als Dutch Design Week hoort een contest en een winnaar, dat is nou eenmaal zo. Daarom zijn er de Dutch Design Awards. Er zijn hoofdcategorieën bestaande uit awards voor Product, Ruimtelijk, Communicatie en Vrije Vormgeving. Daarnaast zijn er speciale prijzen: The Golden Eye (het meest succesvolle ontwerp van afgelopen jaar), de Beste Opdrachtgever Award en de BNO Piet Zwart Prijs – lifetime achievement award. 

And the winner is....

De tentoonstelling met het werk van de finalisten werd gehouden in het Stadhuis van Eindhoven. Eigenlijk stapte ik onvoorbereid en dus open het Stadhuis binnen, niet wetende wat ik zou gaan zien. Bovenaan de trap zie ik groot de BNO Piet Zwart Prijs aangekondigd maar voor wie is die dan? En wat is zijn werk? Ik betrapte mezelf erop dat ik dacht 'waar kijk ik nu naar?' 

And the winner is....
Beste opdrachtgever studio INA-MATT voor The Exchange Hotel

Natuurlijk herkende ik de Masks van Bertjan Pot, Hotel the Exchange en het werk van Scholten en Baijings. Maar wat, hoe, waar, wanneer? Als ik nu de site van DDA bekijk dan zie ik dingen die mij daar niet zijn opgevallen. De CMYK lamp van Dennis Parren? Ik had hem graag gezien maar heb geen idee. Allen zijn dus finalisten en inmiddels uitgeroepen tot beste in hun categorie. 

And the winner is....
Beste vrije Vormgeving 'Masks' doorStudio Bertjan Pots

Ook is er een award die door het publiek toegekend wordt. Dit jaar is 'Colour Porcelain' van Scholten & Baijings gekozen als winnaar van de Public award van de Dutch Design Awards 2012. 

And the winner is....
Colour Porcelain door Scholten&Baijings voor 1616/Arita Japan

Uit het persbericht begrijp ik dat Scholten & Baijings een serviesgoed heeft ontwikkeld voor één van de oudste porseleinproducenten van Japan, 1616/Arita Japan. Waar was ik met mijn hoofd tijdens mijn bezoek aan het stadhuis. Dit verhaal heb ik echt niet meegekregen tijdens de expositie. Ben ik de enige die het verhaal gemist heeft? Ben ik echt de enige die de expositie rommelig en onoverzichtelijk vond? Dat kan natuurlijk maar ik ben wel benieuwd naar jou bevindingen. Wat vond jij van de DDA expositie? 

Wil je meer zien en weten over de DDA's en wie deze awards gewonnen hebben, check dan de website