Pinterest: upgrade je profiel met verified websites

Anna Borsboom  zondag 28 oktober 2012

Fijn als je foto's, producten of collecties zich als een dolle verspreiden via Pinterest. Maar het is wat minder wanneer mensen complete boards overnemen (zeker wanneer ze ook de verwijzing naar originele bron - jouw website, shop of blog - 'vergeten' over te nemen). Je kunt nu je pinterest-profiel upgraden door je website eraan te koppelen, verified. Vette pech dus voor wannebees en fakers; alleen wie toegang heeft tot de webserver kan een website aan zijn profiel koppelen.

Verified website: zo doe je dat

Log in op Pinterest en klik op 'settings' onder je profielnaam rechtsboven. Vul de url van je website, blog of shop in en klik op 'Verify Website'

pinterest-verify

Op het volgende scherm vind je de 3 stappen die je moet uitvoeren:

pinterst-verify-stappen

  1. eerst moet je een html-bestandje downloaden dat je daarna
  2. in de root van je website plaatst (domeinnaam.nl/httpdocs). Dat kan via ftp, een file server en soms ook via je CMS (dat is afhankelijk van de settings daarvan, niet altijd mag je zo diep in de root wijzigingen maken). Zelf geen toegang? Vraag dan even je leverancier om dit voor je te doen. 
  3. File geüpload? Klik op "Cilck here to complete the process".

In een paar seconden is het gepiept: je hebt een account met een  naast je webadres. Stoer! Het webadres wordt getoond op je profiel én in zoekresultaten.

pinterest-anna

By the way

Je weet toch hoe je kunt zien welke afbeeldingen via jouw website worden gepind? Typ gewoon in je browser achter pinterest.com /source/jouwdomeinnaam/ bijvoorbeeld http://pinterest.com/source/nieuw.stylink.nl/. Et voilà: een keurig overzicht. Per afbeelding kun je vervolgens zien of ze zijn gerepinned (en door wie op welke pinboards - vaak heel verrassend!).