Marktgericht bij Vogue: Horecastyling en Film- en TV-modestyling

redactie  donderdag 20 mei 2010

Als stylist houd je natuurlijk styletrends in de gaten. Maar minstens zo belangrijk zijn ontwikkelingen in de opdrachtenmarkt. Waarmee kun je je brood verdienen? De Amsterdamse Akademie Vogue speelt daar op in met nieuwe modules: Film- en TV-styling (mode) en Horeca-styling, zodat je als stylist je inzetbaarheid kunt verbreden. 

Televisie, (digitale) media en beeldvorming zijn van onveranderd, zelfs stijgend, belang. Mode en imago hebben daarin een belangrijke rol. En de horeca heeft het zwaar te verduren gehad door het rookverbod en De Crisis, bedrijven in deze branche dienen zich te vernieuwen en te onderscheiden willen ze het redden. Kortom – markten waar je als stylist kans maakt daadwerkelijk klussen te scoren.

uit de etalage van Danielle Brand, oud-student van Vogue

uit de etalage van Danielle Brand, oud-student van Vogue

Film en TV - Modestyling
Als cursist leer je een stylingplan ontwikkelen voor uiteenlopende televisieprogramma’s, zoals een commercials, TV-serie/soaps, music clips, talkshows, talent shows. Ook werk je de styling uit voor een korte film op basis van scriptbehandeling en karakteranalyse. Het accent ligt op modestyling/kleding, mogelijk komt ook het aankleden van een set aan de orde.

Lesonderdelen zijn o.a. modetrends erkennen en hanteren, presentaties met collages, maken en hanteren van een storyboard, karakteranalyse en het accenturen van (de groei van) het personage, continuïteit  en budget, collectie-opbouw voor personalities.

uit de etalage van Conny Spuybroek, docent bij Vogue

uit de etalage van Conny Spuybroek, docent bij Vogue

Horeca-styling
In deze module leer je de identiteit ontwikkelen van een horecagelegenheid. Kennis van kleurgebruik en stijlen, analyse van bestaande interieurs en uiteenlopende opdrachten staan centraal. Ook zijn verschillende excursies opgenomen in het programma, zoals naar een specialistisch leverancier van horecameubilair en een hotel.

Lesonderdelen zijn o.a. kleurenleer en kleurenplanontwikkeling, interieur- en meubelstijlen, bekende ontwerpers en hun handschrift, het maken van een plattegrond en een maquette, huisstijlen en hotelkwalificaties.


» Interview met Joke Veeze (directeur Akademie Vogue)
» Overzicht opleidingen & cursussen