Dutch Design Week 2012 | must see

studio jet  donderdag 25 oktober 2012

Deze week (van 20 tot 28 oktober) heerst er een lekkere 'design vibe' in Eindhoven. Het is namelijk de elfde editie van de Dutch Design week. In verschillende areas presenteren ruim 1800 ontwerpers, van jong talent tot gevestigde namen, verspreid over tachtig locaties in Eindhoven. Leegstaande panden zijn decor voor nieuw ontwerp, en ook winkels, musea en restaurants doen mee.

Genoeg redenen om een kijkje te nemen als je van design houdt!

Als je tijd hebt, moet je er eigenlijk meer dan een dag voor uit trekken. Helaas ben ik maar een dag geweest en heb ik mijn zinnen gezet op area STRIJP en de Graduation Show.

In Strijp spreekt mij Based in Amsterdam erg aan. Hier zie je unieke handgemaakte werken en bijzondere producties door innovatieve technieken. Mijn favoriet is het werk van Pepe Heykoop, zo mooi verfijnd handwerk in het thema ‘leftover materials’.

Van start gegaan in het klokgebouw in area Strijp:

COLOUR ONE voor MINI door Scholten & Baijings

 

Twee Nederlandse merken, Spectrum en IXXI, ontmoeten elkaar in een op maat gemaakte tentoonstelling op het podium van Yksi Expo

Onderweg van Strijp naar Based in Amsterdam kan je de veldkeuken van ontwerpstudio Bomm niet missen. In dit geval niet opgesteld in het veld maar onder een viaduct. Zo kan je overal in de openlucht je restaurant plaatsen.

 

Based in Amsterdam | Strijp area:

Detail van een lamp met bamboo en koperdraad.

Wandkleed van Femke van Gemert van 100% gerecycled textiel.

 Al dertig jaar geeft Items, het toonaangevende designtijdschrift van Nederland, een jaarlijks Eindexamennummer uit: het overzicht van de beste projecten van afstuderende jonge ontwerpers in Nederland en Vlaanderen. Dit jaar kun je een groot deel van de Itemsselectie ook in het echt zien bij Dutch Design Graduates 2012.

 

Kortom een inspirerende dag en zeker de moeite waard! Tot zondag 28 oktober kan je nog genieten van de 'designvibes' in Eindhoven. Als je besluit om te gaan, kijk dan even op DDW.nl want daar kan je jouw eigen route samenstellen.
Wel zo handig om dat van te voren uit te stippelen!

Nog een keer alle links op een rij:
DDW
STRIJP
Graduation Show
Pepe Heykoop
Based in Amsterdam
Spectrum en IXXI
ontwerpstudio Bomm
Femke van Gemert