Dutch Design Award: Golden Eye voor animatie Louis Vuitton

redactie  woensdag 24 oktober 2012

Dit weekend maakte Dutch Design Awards (DDA) zijn winnaars bekend. Twaalf Awards werden uitgereikt in de hoofdcategorieën Product, Communicatie, Ruimtelijk en Vrije Vormgeving.

The Golden Eye – de prijs voor de beste Nederlandse vormgeving voor 2012 – werd door de internationale jury toegekend aan de animatie 'Louis Vuitton I' door Part of a Bigger Plan en Christian Borstlap. Uit een veld van meer dan 650 deelnemers was het werk 'the best of the best'. De internationale jury prees de "veelgelaagdheid: de boodschap, de executie, de historische waarde, het verhaal en zelfs een lichte zelfspot zijn allen aanwezig en in evenwicht. Analoog vakmanschap en digitaal meesterschap gaan hand in hand."

Christian Borstlap: Louis Vuitton I on Nowness.com.

Christian Borstlap van Part of a Bigger Plan maakte de animatie voor Louis Vuitton in opdracht van NOWNESS. Louis Vuitton 1 een grafisch eerbetoon aan de man die in 1854 het gelijknamige modehuis oprichtte.

De film werd in maart dit jaar vertoond op een muur van 6 bij 2 meter in het Musée des Arts Décoratifs in Parijs. Daar opende de expositie Louis Vuitton Marc Jacobs over de invloed van Marc Jacobs (artistiek directeur van LV sinds 1997) en Louis Vuitton op de gehele modeindustrie.