Publieksprijs HEMA ontwerpwedstrijd voor Decolleté Portemonnee

redactie  vrijdag 31 augustus 2012

Met haar 'Decolleté Portemonnee' is Hiske Elferink van de TU Delft de trotse winnaar van de HEMA ontwerpwedstrijd publieksprijs 2012.

Uit de inzendingen van zowel klanten als studenten werden de beste twintig ideeën genomineerd voor deze prijs. Klanten konden van 18 juni tot en met 8 juli stemmen op hun favoriete ontwerp. Duizenden stemmen kwamen er binnen, en Hiske kwam als winnaar uit de bus.

winnarespublieksprijs decollete portemonnee - HEMA ontwerpwedstrijd 2012

De naam Decolleté portemonnee zegt precies wat het is: een portemonnee die je in je beha stopt. Hiske had de volgende uitgangspunten: simpel, spatwaterdicht en wasbaar, blijft op z’n plek zitten en er past ongeveer vijf euro aan kleingeld, wat papiergeld en een pas is. En dat is gelukt! De portemonnee kan op elk gewenst moment van de dag worden gebruikt.

Tijdens de uitreiking op donderdag 30 augustus ontving ze haar prijs uit handen van juryvoorzitter Kirsten Roldaan.

Strik strak winnaar klantenwedstrijd
Op dinsdag 5 juni werden de door de vakjury gekozen winnaars bekend gemaakt. De Strik strak van Ine Reijnen is de winnaar van de HEMA ontwerpwedstrijd 2012 voor klanten. Met het tafelkleed dat je vaststrikt aan je tafel en makkelijk omtovert tot een vuilniszak maak je het leven echt leuker en makkelijker, aldus de jury. De Strik strak is een tafelkleed van biologisch afbreekbaar plastic, dat je na het picknicken makkelijk en snel omtovert tot een vuilniszak. De jury is echter wel van mening dat het een goede toevoeging zou zijn om het belang van het scheiden van afval te benadrukken. Maar buiten kijf staat dat Strik strak het leven echt leuker en makkelijker maakt, aantrekkelijk is voor een groot publiek en getuigt van bijzondere eenvoud. Een terechte winnaar van de HEMA ontwerpwedstrijd 2012 voor klanten.

Tweede en derde prijs
De tweede prijs werd door de vakjury toegekend aan Blijheid op een stokkie ontworpen door Sylvia Adjete. De derde prijs ging naar Erik Stehmann met zijn U brood. Daarnaast kende de jury twee eervolle vermeldingen toe en zijn drie ontwerpen genomineerd voor de HEMA ontwerpwedstrijd publieksprijs. Alle informatie over de winnaars, eervolle vermeldingen en jurering, lees je in het juryrapport

Tentoonstelling in OBA
De winnende ontwerpen, eervolle vermeldingen en diverse andere inzendingen van de HEMA ontwerpwedstrijd 2012 zijn van 31 augustus tot en met 31 oktober te bewonderen in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam (Oosterdokskade 143, op loopafstand van Amsterdam Centraal Station). Nederlands design staat elk jaar in de maand september in de schijnwerpers in Amsterdam.