Hallo Academie: 9 maanden, 25 projecten, 1 exposed

redactie stylink  woensdag 01 oktober 2008

De Amsterdamse Hallo Academie traint studenten in Concept- en Strategieontwikkeling & Design binnen het (creatieve) werkveld van consumenten- en bedrijvenmarketing. De student realiseert in deze postopleiding 25 projecten in negen maanden (!). In juni vond Exposed 2008 plaats: studenten toonden hun best uitgewerkte opdracht.

Van meningsverschil naar beter idee
De Hallo Academie geeft de student veel ruimte, zegt de site: “Er is geen goed of slecht, alleen bruikbaarheid en verschil van mening vormt de brug naar betere ideeën.” De focus van het onderwijs ligt op: "Het creëren van omgevingen binnen communicatie waarin de consument kan beslissen". Dit sluit aan bij het actueel thema binnen styling: het creëren van beleving.

beeld: Floris Snuif

Brede praktijk
De student werkt óp en ín de praktijk. Het onderwijs heeft brede aandachts- en werkgebieden als interactieve communicatie, reclame, productontwikkeling, maatschappelijk denken, consumentengedrag en retailontwikkeling. De tientallen docenten zijn maatschappelijke, creatieve of marketingprofessionals als artdirectors, regisseurs,  televisieproducers, creatief of strategisch directeuren en trendanalysten.

beeld: Floris Snuif

Dance & stiletto
Ook studenten Seema Shuma en Michael Meure hebben het programma doorlopen en namen deel aan Exposed 2008.  Seema ontwikkelde een online muziekapplicatie voor Dance for Life, wereldwijd te gebruiken. Michael bedacht een alternatief voor de Glamour Stiletto Race. Jammer, jammer, de projecten van Exposed 2008 staan niet online. Wel een reportage van Webregio.TV.

          

Toelating
Geïnteresseerd geraakt? Info over de postopleiding bij Hallo, inclusief de toelatingsopdracht, vind je online.

» Hallo Academie