Doe eens lief!!

StijlConsult  donderdag 18 oktober 2012

Vrouwen zijn kampioen in kattig doen tegen zichzelf. Vooral als ze in de spiegel kijken. In plaats van te letten op hun mooie ogen, stralende lach of prachtig decolleté zien ze (we) alleen de zaken waar we minder blij mee zijn. En dat terwijl het recept voor lekker in je vel zitten begint bij lief voor jezelf te zijn!

Bewezen is dat als je glimlacht je stofjes aanmaakt in je hersenen waar je je blijer door gaat voelen. Het werkt dus 2 kanten op: als je blij bent lach je en als je lacht word je blij(er)! Hetzelfde principe geldt voor mooi aan de binnenkant en mooi aan de buitenkant. Als je je goed voelt van binnen besteed je gemakkelijker wat meer aandacht aan je uiterlijk. Je kiest kleding waar je je lekker en zelfverzekerd in voelt en je geniet bijvoorbeeld van een uitgebreid bad of schoonheidsbehandeling. Maar als je niet lekker “in je vel zit” heb je daar vaak geen zin in. Zin maken! Want als je juist op die momenten de moeite neemt om wat meer aandacht te besteden aan je uiterlijk kan je daar direct profijt van hebben. Trek bijvoorbeeld mooie hakken aan en je gaat al rechter op lopen. Of dat pakje waar je jezelf op goeie dagen onweerstaanbaar in vindt! Lak je nagels en ga naar de kapper! Het levert je na ongeveer een half uurtje al een goed gevoel op, een blij innerlijk dus!

Dus de beste tip : wees lief voor jezelf en besteed zorg en aandacht aan je uiterlijk, lach naar jezelf elke gelegenheid die je krijgt en stop met zo vreselijk kritisch op jezelf te zijn!!

Doe eens lief!!
Lach naar jezelf!