Foto's Dutch Design Week 2011

No22  dinsdag 01 november 2011

Een selectie van de meest interessante ontwerpen en vondsten in de Dutch Design Week 2001. 

Pixel Casting Machine

 

 


Pixel Casting Machine
Door middel van het verplaatsen van de staven vormt er zich iedere keer weer een nieuw ontwerp mal. De staven zijn van gips/kalk (plaster?) die het vocht uit de vloeibare klei trekt. Wanneer er, na 15 a 20 minuten, hierdoor een wandje heeft gevormd wat dik genoeg is wordt de overtollige klei eruit gegooid.
Door Julian F.Bond

 


 

Sun Cutter

 

 

 

Sun Cutter
Low tech versie van een lasersnijder. Maakt gebruik van zonlicht waarmee door balvormige lens voorgeprogrammeerde vormen worden uitgesneden.
Door Markus Kayser 


 

Colour Chaser

 

Colour Chaser
Een miniatuur voertuig dat met een dikke stift getekende zwarte lijn kan detecteren en volgen. Dwars op de lijn aangebrachte kleuren worden door het apparaatje gelezen en omgezet in geluid (heel irritant gepiep de hele tijd!)
Door: Yuri Suzuki


 

Spherical Origami

 

Spherical Origami
Een serie papieren kunstwerken gemaakt van 1 enkel vel papier dat alleen maar wordt gevouwen. De meeste vormen zijn gebaseerd op axisymetrische geometrie en met behulp van een computer gemaakt.
Door Jun Mitani


 

Open Structures

 

 

Open Structures
Koffiemolens zijn samengesteld uit elementen van het door Thomas Lommee bedachte systeem. Een soort Meccano waaraan iedereen onderdelen, componenten en structuren kan toevoegen.


The Foetus Project

 

 

The Foetus Project Natuurgetrouwe 3d modellen. Dit project brengt medische wetenschap en kunst dicht bij elkaar.
Door Jorge Lopes dos Santos


GodMode

 

GodMode
Een gehackt kopieerapparaat, wat papier, zwarte markers en gekleurde stiften. In het kopieerapparaat zit een camera, een beamer en een pc met op maat gemaakte software waarmee je tekening wordt geanalyseerd en geanimeerd.
Door Tim Knapen


MAT

 

 

MAT
Ondanks de sfeer van complexe digitale 3d modellen is het uitgangspunt voor dit werk simpelweg een vel papier dat ze omvouwt. Ze speelt enkel met de beeldtaal van digitale technieken.
Door Ruth Gurvich


Topdesign, talent en inspiratie
Premsela en Dutch Design Week presenteren de tentoonstelling Spring: over topdesign, talent en inspiratie, in het Designhuis in Eindhoven. De tentoonstelling is tot en met januari 2012 te bezoeken.

Lampen van Lotty Lindeman

 

 

True Colours van Lex Pot

 

 

 

Nike wand Evelyne Merkx en Marjolijn van Puffelen

Peer de Bruin

 

T-shirts met 3D-print van Elise van Mourik


NOMINATIES VOOR DE DUTCH DESIGN AWARD 2011

 

Rop van Mierlo grafisch ontwerp