Preview trendboek Craftscurator

Craftscurator  donderdag 12 april 2012

Het allereerste trendboek op het gebied van handmade design is een feit! Irene Vermeulen, alias Craftscurator, maakte de guide speciaal voor inkopers, makers en creatieven in de woonbranche. De gids barst van de informatie en inspiratie voor het ontwikkelen van nieuwe producten en concepten.

Begrijp je klant
Het gedrag van consumenten verandert flink en in een hoog tempo; mensen zijn veeleisender en houden de hand op de knip. De trend guide geeft inzicht in de 3 consumentenbehoeften, die de sleutel zijn tot het begrijpen van je klant. Aan de hand van voorbeelden uit de woonbranche zie je hoe jij hierop kunt inspelen.


Collector; consumenten gaan verzamelen en sparen

Overzie je branche
In de guide onderscheidt Irene 3 stijlgroepen: inventive, sensitive en expressive. Alle producttrends zijn ingedeeld naar stijl. Aan bod komen de volgende productgroepen:

  • - woonaccessoires
    - tafelen
    - woontextiel
    - bed, bad en well being

De laatste ontwikkelingen worden uitgediept in beeld, tekst en links. Zo heb je een helder overzicht van trends, spelers in de markt en de kansen voor jouw merk.

Ga aan de slag
De inspirerende design directions bieden inkopers en stylisten praktische informatie over materialen, technieken en dessins. De 3 kleurkaarten geven richting bij het ontwikkelen van nieuwe collecties. Dit werkboek stelt je in staat je eigen selectie te maken en te co-creëren met je leverancier.


Inventive pattern; zuid amerikaanse invloeden en colourblocking

Vind nieuwe bronnen
Handgemaakte producten en bijzondere verhalen staan centraal in de de trend guide. Vandaar dat makers een hoofdrol spelen; hun werkwijze en aanpak wordt uitgelicht. Zo vind je zowel verhalen over craftsmen in ontwikkelingslanden, als designer-makers in Europa. En wellicht vind je een nieuwe leverancier.


Sensitive colour; groen en blauw overheerst in een bleek palet

Bouw aan je merk!
Inkopers, retailers en ontwerpers: zit niet stil en bouw aan je merk! Gebruik de stap voor stap aanpak in de Craftscurator Trend Guide 2013 en ontwikkel producten die echt zinvol en succesvol zijn.

Bestel de gids op www.craftscurator.com


Maker stories; hoe designers en ambachtsmensen materialen versmelten tot een ‘blur’