Openbare ruimte ter discussie bij Perk Interieuropleidingen

Interieurstudenten ontwikkelen visie op buitenruimte

redactie  donderdag 25 november 2010

Perk discussiert over buiten!Nieuw denken over actief gebruik van de openbare ruimte. Dat is wat Perk Interieuropleidingen in Eindhoven wil aanjagen. De opleiding is daarom op de eigen site een discussieblog gestart, gekoppeld aan een expo in het lokale Temporary Art Centre (TAC). In dit Eindhovense centrum worden vanaf 3 december projecten (over buitenruimten) van Perk-studenten getoond. Met op 10 december een openbare discussie!

“Van Perk tot park, van kiosk tot kruispunt, van stoeprand tot skateboord, van meisjesgymzaal tot roddelmarkt, roddel mee.” Met deze uitnodiging verleidt Perk Interieuropleidingen bezoekers om in het blog mee te discussiëren over bredere mogelijkheden van buitenruimten.

Zijn deze


Blogstelling
De stelling, die je wel drie keer moet lezen (want is niet erg makkelijk geformuleerd) komt er ongeveer op neer dat:

  • de passant zich een buitenruimte moet (kunnen) toe-eigenen 
  • het begrip interieur een kernbegrip van de openbare ruimte moet worden.

Expositie Perk-projecten + discussieavond
In het Eindhovense Temporary Art Centre (TAC) is daarnaast werk van Perk-studenten bij elkaar gebracht. Doel: dat werk evalueren op de effecten ervan op de openbare ruimte. Het werk is te zien tot en met 12 december. Vind je het leuk om mee te praten over een nieuwe, actievere invulling van openbare ruimte? Op vrijdagavond 10 december a.s. wordt je mening zeer gewaardeerd tijdens de plenaire discussie!

» Profiel Perk Interieuropleidingen