Modekleur groen

Just Beautiful  dinsdag 25 september 2012

Wanneer je nu in de winkels kijkt, zie je veel groentinten voorbijkomen. Ze zijn in alle mogelijke nuances te verkrijgen van mosgroen, tot olijfgroen en van smaragdgroen tot zeegroen en zelfs flessengroen. Voor ieder wat wils kun je wel zeggen. Groen laat zich gemakkelijk combineren met andere groentinten of met zwart. Een herfstige look krijg je door het te combineren met bruin. Ook roze of paars met groen zorgt voor een prachtige combinatie.

Groen is in de natuur de meest voorkomende kleur en roept vele uiteenlopende associaties op bij mensen. Groen is rustgevend, maar ook een neutrale kleur en kan daardoor saai overkomen. Operatiepersoneel in ziekenhuizen draagt groen. Dat komt omdat groen complementair is aan rood en de kleur van bloed (rood) neutraliseert. Bij kleuradviezen merk ik dat groen geen populaire kleur is, tenminste totdat het weer in de mode kwam. Nu blijkt dat we het toch ineens een mooie kleur vinden en hebben velen al iets in het groen aangeschaft. Blijkbaar moeten we soms even wennen aan een bepaalde modekleur. 

Groen is helemaal niet saai om te dragen. Mona Lisa’s jurk schijnt donkergroen te zijn geweest en haar uitstraling is toch alles behalve saai te noemen. Wanneer je groene ogen hebt, zal groen je prachtig staan en zullen je ogen meer opvallen. Het is uiteraard wel van belang welke tint je moet hebben. Wanneer je een lichte uitstraling hebt met een lichte haarkleur en kleur ogen, zal lichter groen mooier staan dan heel donker groen. En wanneer je donkere ogen en haren hebt, zal een donkerder groen het beter bij je doen.

Kleding krijgt een luxueuze uitstraling wanneer het is gemaakt in glanzende stoffen zoals, fluweel, satijn, maar ook brokaat. En juist dat maakt groene kleding net even wat mooier en stijlvoller. Laat je deze winter dus inspireren door groen.

Maar niet alleen in kleding is groen terug te vinden. Deze winter zie je ook opvallende kleurentrends in de haarmode. Groene maar ook gele, rode en blauwe kleuren in haarpunten of aparter een scherpe middenscheiding aangezet met een fel gekleurde uitgroei. Alhoewel je dat natuurlijk wel moet aanspreken.

Bronnen:
Textilia
www.trendystyle.nl