Arnhem: modehotel Modez geopend

redactie  zondag 23 september 2012

Op vrijdag 14 september 2012 opende hotel Modez officieel zijn deuren. Modeontwerpers en vormgevers van de kamers waren zelf aanwezig om hun kamer te introduceren aan de gasten en uitleg te geven over de verschillende concepten.

Twintig kamers, twintig stijlen
Hotel Modez telt in totaal twintig kamers, alle verschillend ingericht. Creatief directeur Piet Paris zorgde ervoor dat de bezoeker niet alleen geniet van de kamers maar er ook nog iets van opsteekt.

Kamer 1 - People of the Labyrinthskamer 1, de 'huis'kamer van People of the Labyringh

Zo richt Gijs Frieling zich op de geschiedenis, vertaald in een kamer die voorzien is van historische modeprinten. De kamer van Caroline Evers laat ons kennismaken met alle mogelijke breisels en Thomas Voorn heeft zich laten inspireren door fournituren. Een huiselijk gevoel, een thema dat centraal stond bij het ontwikkelen van de kamerconcepten, werd erg letterlijk geïnterpreteerd door People of the Labyrinths. Zij namen een foto van hun eigen huiskamer en gebruikte dit als behang. Wie gebruikt maakt van de lift wordt verrast door een miniatuur modemuseum op niveau; modefotografie en verschillende mode illustraties wisselen elkaar hier af.

Kamer 24 - door Piet Paris
kamer 24 is door Piet Paris zelf vormgegeven

Kamer 7 - Fournituren door Thomas Voorn
Thomas Voorn liet zich voor kamer 7 inspireren door fournituren

Kamer 33 - Breien door Caroline Evers
warme gebreide sloffen in 'brei'kamer 33, door Caroline Evers

De kamers variëren in prijzen van €89,00 voor een eenpersoonskamer tot €159,00 voor een suite. Boeken kan via de eigen site www.hotelmodez.nl waarbij het mogelijk is een specifieke kamer te reserveren.

Modekwartier
Hotel Modez ligt in het Modekwartier in de wijk Klarendal. De bijna honderdvijftig jaar oude arbeiderswijk was tot tien jaar geleden vooral negatief in nieuws vanwege hoge werkeloosheid en drugsproblematiek. Begin 2000 legden bewoners, woningcorporatie Volkshuisvesting Arnhem en andere partijen de kiem voor de kentering. Twaalf jaar later is Klarendal opgeknapt en met recht een Modekwartier te noemen met modewinkels, designwinkels, de Modeincubator en vanaf nu dus ook designhotel Modez.

fotografie: Eva Broekema