Traditionele handwerktechnieken uitgelegd op DVD

redactie  dinsdag 18 september 2012

De Digitale Handwerkjuf is een stichting tot behoud van handwerktechnieken die verloren dreigen te gaan. Door archivering en uitleg en demonstratie op dvd wil de stichting de kennis en de belangstelling voor deze technieken levend houden.

Het handwerk in al haar facetten is een belangrijk cultureel erfgoed dat behouden moet worden én moet worden doorgegeven aan volgende generaties, aldus de Digitale Handwerkjuf.

Deel 1: borduursteken en technieken
De eerste cassette met DVD's is gewijd aan borduursteken en technieken en heeft een totale tijdsduur van 12 uur. Hieronder een van de technieken die op de DVD gedemonstreerd worden.

Deel 2: Technieken die stoffen doen ontstaan
Deze cassette bestaat uit drie dvd’s (totale tijdsduur ruim 17 uur), waarop 26 technieken worden gedemonstreerd. Ook hier wordt, net zoals bij deel 1, over de schouder van de ‘juf’ mee gekeken. Je kunt zien en horen hoe een techniek zich stap voor stap ontwikkelt. Aan de orde komen onder meer brei-, haak- en weeftechnieken, batik, kantklossen, passementen en draad maken.

marker witwerk, traditionele handwerktechniek

Bestellen
Je kunt de DVD's bestellen via de website van de Digitale Handwerkjuf. Tot 1 oktober a.s. geldt een korting; de DVD-boxen kosten gezamenlijk maar 45 euro, inclusief verzendkosten.