Afscheidscolumn hoofdredacteur Wils van de Ven

Wils van de Ven  donderdag 31 maart 2011

De afgelopen drie jaar hebben we als redactie van Stylink veel energie en aandacht geïnvesteerd in het (verder) op de kaart zetten van professionele styling, onder het motto Serieuze aandacht voor een serieus vak. En dat is gelukt: van 200 naar 35.000 bezoekers per maand, van 10 online stylistenportfolio’s naar 120. From scratch naar een online platform van belang!

Destijds kreeg ik van Anna Borsboom – eigenaar van stylink en van stylinks uitgever LeLab – de vraag om Stylink redactioneel uit te bouwen. Dat heb ik drie jaar lang met uitermate veel plezier, inzet, nou, noem het zelfs passie gedaan.

Momenteel loopt op Stylink de enquête Wat-Verdient-Een-Stylist, met als uiteindelijk doel om te komen tot een heldere tarifering voor stylisten. Met deze mijlpaal tot professionalisering is mijn taak bij Stylink afgerond en is het tijd om jullie gedag te zeggen.

Vanzelfsprekend heb ik het de afgelopen jaren niet alleen gedaan of kunnen doen. Daarom ook een heel hartelijk dank aan iedereen met wie ik heb gewerkt aan dit mooie project: redacteuren, stylisten, lezers, opleiders, adverteerders en collega’s… many thnx to you all! Er komt binnenkort een gelegenheid om samen het glas te heffen (info volgt).

Jullie platform Stylink blijft natuurlijk bestaan - in de bekwame handen van Anna. Velen kennen haar al als projectleider van Stylink en van de netwerkavonden, cursussen en …de Stylink-twitter! Ikzelf ga me bezinnen op mijn eigen koers en carrière: noem het een sabbatical

Maar natuurlijk met een schuin oog naar wat hier gebeurt want ik voel mij onverminderd betrokken bij die mensen die met commercieel inzicht en fraaie vormgeving de wereld net even wat mooier maken. Jullie dus. Dank daarvoor.
It’s been an honour.

Tot ziens, met hartelijke groet,
Wils van de Ven