Gezocht: startend creatief talent

Marthe Hoogland  maandag 25 maart 2019

Hoe is het om als jonge creatief de arbeidsmarkt te betreden? We zijn benieuwd naar de verhalen van aanstormend talent op het gebied van styling, vormgeving en design. Studeer je binnenkort af en wil je aan het werk? Lees dan verder!

carriere werk creatieve opleiding afgestudeerd #werk #stylink #oproep #afgestudeerd #jongtalent 
beeldbewerking: Nina de Haan

Aan de slag – maar hoe?

Komend jaar willen we drie afstuderende talenten volgen in hun zoektocht naar werk binnen hun vakgebied. Dat kan in loondienst zijn of freelance, als zelfstandig ondernemer, of bijvoorbeeld in een startup (als founder of een andere rol).

We zijn razend nieuwsgierig naar je verwachtingen en we willen graag van je horen hoe je de zoektocht naar werk ervaart. Sluit je opleiding aan op wat gevraagd wordt op de arbeidsmarkt? Zijn er überhaupt vacatures in je vakgebied? Wat laat je zien in je portfolio en wat niet? Hoe kom je als freelancer aan opdrachtgevers? Hoe bepaal je je tarief? Kun je je eigen 'handschrift' kwijt in je werk? En welke rol speelt het gebruik van social media in je zoektocht?

We zoeken jou als je:

  • dit voorjaar afstudeert
  • direct na je afstuderen op zoek gaat naar werk binnen je vakgebied
  • een opleiding volgt op mbo- of hbo-niveau

Wij vinden het belangrijk dat je iets "toegepasts" studeert, bijvoorbeeld grafische vormgeving, fotografie, styling, mode-, interieur- of sierradenontwerp.

Deel je ervaringen!

Het komende jaar zullen we een aantal momenten contact hebben over je vorderingen en je ervaringen. Jouw inzichten en informatie verwerken we in verschillende publicaties en gebruiken we ook voor verder onderzoek naar de arbeidsmarkt voor creatieven.

Natuurlijk is het ook een mooie kans om met je werk op Stylink te schitteren!

Spreekt je dit aan? Mail me vóór 1 mei op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
Vertel me welke opleiding je doet en wanneer je afstudeert. Stuur me ook een link met je portfolio of Instagram zodat we je werk kunnen zien. Let op: doe dat vóór 1 mei!