Bijzondere materialen voor licht- en interieurobjecten

Margaret van Bekkum  woensdag 20 februari 2019

Margaret van Bekkum maakt deel uit van een nieuwe generatie hedendaagse Nederlandse viltontwerpers. Met een intens en intuïtief gevoel voor design onderzoekt Margaret van Bekkum nieuwe en verrassende materiaalcombinaties, bijvoorbeeld vilt met hot copper of met goud.

margaret van bekkum interieur object #interiortextile #felt #gold #design #textiledesign #interiorobject @margaretvanbekk
goud en vilt in interieurobject van Margaret van Bekkum

Door het verkennen van de mogelijkheden van materialen, zet Margaret van Bekkum haar stempel op product- en interieurdesign voor zowel woningen als kantoren en gezondheidsinstellingen.

Lace: lichtobjecten van vilt
Lace is gelanceerd tijdens de London Design Week, Olympia room, West Kensington. Door het te presenteren als lichtobject ontstaat een impressie van een fijnmazig kantwerk, als een transparante foulard.

lichtobjecten margaret van bekkum vilt interieurdesign #interior #light #textile #felt #interiordesign @margaretvanbekk 
Lace, lichtobjecten van vilt van Margaret van Bekkum

De witte wol is uitgespreid als een doorzichtig net in een sensibel ritme; een proces dat ongelooflijk veel geduld vraagt en uiteindelijk resulteert in een zacht, transparant effect. Het licht dat van binnenuit schijnt brengt de ragfijne structuur van Lace op een sfeervolle manier naar voren.

Een object van Margaret van Bekkum definieert de sfeer van een ruimte en heeft het unieke vermogen om verschillende stemmingen te creëren.

felt copper margaret van bekkum interior textile #felt #copper #material #interior #interiortextile @margaretvanbekk 
Vilt gecombineerd met 'hot copper' - Margaret van Bekkum