Vacature: Walra zoekt junior designer

Stylink.Studio i.s.m. Walra  vrijdag 02 november 2018

Vespo Groep, het moederbedrijf van onder meer Walra, zoekt voor de afdeling product design voor Home Textiles een Junior Designer. Samen met de twee andere designers ben je verantwoordelijk voor het productaanbod van zowel onze eigen merken als de producten die wij private label voor onze klanten uitbrengen. De standplaats is Eindhoven.

junior designer walra woontextiel vacature

De Junior Designer die we zoeken heeft interesse in textiel en interieur – ontwerpen is onderdeel van je DNA. In deze functie ondersteun je het bestaande designteam en doe je ervaring op om door te groeien naar de functie van designer.

We verwachten van je dat je verantwoordelijkheid kunt dragen, samen kunt werken, flexibel kunt inspelen op veranderende omstandigheden en creatieve concepten zelfstandig tot een goed einde kunt brengen. Vespo biedt jou een interessante werkplek om je verder te ontwikkelen binnen het vak!

Wat je gaat doen
Je assisteert bij het uitwerken van digitale ontwerpen, maakt de juiste materiaalkeuzes en bewaakt de huisstijl en de continuïteit in uitstraling. Daarnaast check je artworks en kleuren, voer je wijzigingen door, maak je presentaties en zorg je ervoor dat de ontwerpen klaar zijn voor productie. Ook beheer je de design-bibliotheek. Natuurlijk design je ook producten voor verschillende klanten: van dekbedovertrek tot handdoek en van sierkussen tot theedoek; voor zowel het hogere als het lagere segment.

Je focus ligt op de creatie van ontwerpen van hoge kwaliteit, gericht op resultaat: de verkoop aan consumenten. Je werkt veel samen met de marketeer voor het segment huishoudtextiel en met de trendwatcher die we regelmatig inschakelen om te zorgen dat we up-to-date collecties kunnen blijven ontwikkelen.

Wat verwachten we van jou?
Je hebt een flexibele houding, werkt snel en nauwkeurig, en je wilt graag je huidige vaardigheden verbeteren. Je bent in staat om briefings te vertalen naar verrassende designs, zonder daarbij de grenzen van een bestaande huisstijl uit het oog te verliezen. Programma's als Photoshop, Illustrator en InDesign ken je van binnen en buiten.

walra roze badkamer woontextiel #vacature #textielontwerp #interieurtextiel  
beeld via Walra

Je houdt je graag bezig met mode en styling en bent op de hoogte van de laatste trends. Je hebt een creatief brein en you're willing to use it. Je kunt goed zelfstandig werken, stelt de juiste prioriteiten en weet je tijd goed in te delen. Je bent stressbestendig en schrikt niet van strakke deadlines. Je bent net zo gedreven en resultaatgericht als je creatieve collega's!

  • Je bent fulltime (38 uur) beschikbaar;
  • Je hebt minimaal een mbo-diploma op zak in een creatieve richting;
  • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels;
  • Je bent gezellig, enthousiast en sociaal;
  • Je kunt goed met stress omgaan;
  • Je hebt een sterk gevoel voor kleur en vorm;
  • Je hebt ruime kennis van Adobe Creative Suite (Indesign, Illustrator, Photoshop) en excel

Wat we bieden
Vespo richt op de markt van home textiles (huishoud- en woningtextiel) en corporate textiles (promotioneel textiel en casual bedrijfskleding). Als handelsonderneming beschikken wij over een breed inkoopnetwerk in het Verre Oosten, Midden-Oosten en Zuid-Europa. De home textiles worden enerzijds als private label geleverd aan diverse grote klanten en anderzijds in de markt gezet via ons eigen merken. Vespo is gevestigd in Eindhoven. 

Vespo is een echt familiebedrijf. In onze bedrijfscultuur zijn – als het gaat om de omgang met klanten - hospitality, eerlijkheid, klantgerichtheid en gedreven ondernemerschap leidend. Intern gelden dezelfde cultuurwaarden, aangevuld met een sfeer die zich laat typeren als: laagdrempelig, loyaal, humorvol, een beetje Bourgondisch, maar vooral ook praktisch en oplossingsgericht.

Solliciteren vóór 21 november
De werving en selectie voor deze functie wordt uitgevoerd door Stylink. Mail je motivatiebrief, cv en eventueel je portfolio vóór 21 november 2018 naar Anna Borsboom: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . De gesprekken vinden plaats op vrijdag 23 november en maandag 26 november in Amsterdam. 

Eerst meer informatie? Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , dan word je teruggebeld.

vacature textielontwerp interieur design #vacature #textiel #woontextiel #walra