Masterly The Hague #2 - Oude Meesters en Dutch Design

Stylink.Studio  zondag 01 september 2019

Verdiepend, vernieuwend en verrassend: tussen alle beurzen, festivals en events van deze periode neemt Masterly The Hague een unieke positie in. Dit driedaagse festival dat Oude Meesters met Dutch Design verbindt, vindt plaats in een spectaculaire setting van vier historische panden rondom de hofvijver in Den Haag. De opzet van Masterly maakt dat je anders gaat kijken naar zowel de schilderkunst van onze oude meesters als naar het werk van de designers van onze tijd. Dikke aanrader!

2- Masterly The Hague 2019 - Hester van Eeghen fotografie Frieda Mellema met Muse Verkolje in bruikleen via de Hoogsteder Museum Stichting
Links: tas van Hester van Eeghen (fotografie Frieda Mellema) met rechts: Muse Verkolje, in bruikleen via de Hoogsteder Museum Stichting

Vier locaties
Op vier locaties rond de Hofvijver worden 25 stijlkamers geënsceneerd. Hier presenteren de geselecteerde deelnemers hun nieuwe ontwerpen dicht bij de 17de-eeuwse kunstwerken waardoor ze zich lieten inspireren. Vanwege het grote succes van de vorige editie is besloten ook het kunsthistorische lezingen- en educatieprogramma uit te breiden.

Stijl met schwung
Samen met stylist Maarten Spruyt richt Nicole Uniquole de stijlkamers met veel schwung in. De ontwerpers op hun beurt, weten vaak goed gebruik te maken van de bijzondere synergie die ontstaat tussen plek en moment. Zo creëert Bert Timmermans van Working Bert wanden voor het nieuwe interieur van voormalig restaurant Royal aan het Lange Voorhout; H.K.H. Prinses Margarita de Bourbon de Parme tekende voor het Oranjevaasje van Royal Leerdam.

#oranjevaasje Royal Leerdam Crystal (fotografie Frieda Mellema) met Frederik Hendrik Prins van Oranje #masterlythehague
Rechts: Royal Leerdam Crystal (fotografie Frieda Mellema) met links Muze Frederik Hendrik, Prins van Oranje (in bruikleen via de Hoogsteder Museum Stichting)

Alles komt samen...
Als bezoeker kun je je verheugen op bijzondere verhalen die letterlijk en figuurlijk worden verteld en verbeeld door de ontwerpers. Van Nicolaas Maes tot Jean Paul Gaultier, Oude Meesters en Dutch Design, tijdens Masterly The Hague komt alles samen.

... en heel Den Haag doet mee
Na het succes van de eerste editie in 2018 ondergaan meerdere locaties een tijdelijke koninklijke transformatie. Voormalig restaurant Royal aan het Lange Voorhout ondergaat een make-over; De Bijenkorf maakt weer etalages in Masterly-sfeer en -allure en in de stad rijdt een Masterly-tram rond. In de gids bij het event vind je alle ontwerpers plus twaalf exclusieve winkels in het Museumkwartier die de sfeer uitstralen die bij dit festival past.

Astrid Zuidema met Van der Meer in bruikleen via de Hoogsteder Museum Stichting
Rechts: werk van fotograaf/kunstenaar Astrid Zuidema met links: Muze Van der Meer (in bruikleen via de Hoogsteder Museum Stichting)

Praktisch

  • Festival Masterly The Hague
  • 19 - 22 september 2019 van 11 tot 18 uur
  • Locaties: Lange Vijverberg 14-15-16 en Lange Voorhout 44 Den Haag 
    helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers
  • Tickets € 12,50 (vooraf bestellen betekent niet in de rij staan)www.masterlythehague.com 

Masterly The Hague is een initiatief van Uniquole en Hoogsteder Museum Foundation.