Masterly The Hague - Oude Meesters en Dutch Design

Stylink.Studio  dinsdag 11 september 2018

Van 20 tot en met 23 september vindt de eerste editie plaats van Masterly The Hague, een nieuw cultureel festival met Oude Meesters en Dutch Design.  Het evenement zal voortaan ieder jaar opnieuw rond Prinsjesdag het Haagse museumkwartier opluisteren. 

matthias stomer-jan taminiau #masterlythehague #jantaminiau #matthiasstomer #dutchmasters #dutchdesign
Links: Tobias en de engel, geschilderd omstreeks 1630 door van Matthias Stomer, rechts: couture jurk van Jan Taminiau, collectie Gemeentemuseum Den Haag. Foto: Koen Hauser

Feest van schoonheid 
Drie monumentale panden aan de Lange Vijverberg in Den Haag - tegenover de hofvijver - openen voor dit festival hun deuren voor het publiek. In 25 stijlkamers wordt 'mooi gemaakt' werk van oude én nieuwe meesters getoond. Fotografen, designers en kunstenaars kregen van initiatiefnemer en curator Nicole Uniquole een historische schilderij als muze. Hun nieuw gemaakte werken, vanaf 20 september voor het eerst te zien, tonen passie voor vakmanschap en liefde voor schoonheid.

JURRIAEN OVENS-ROYAL LEERDAM CRYSTAL #dutchmasters #dutchdesign #blue #masterlythehague #dutchdesign  Links: portret van een jonge vrouw als Flora, geschilderd omstreeks 1660 door Jurriaen Ovens; rechts: Royal Leerdam Crystal / Copier revisited. Foto: Frieda Mellema

Historische schilderijen; persoonlijke verhalen
Ute van der Plaats raakte ontroerd toen ze zich verdiepte in het leven van haar muze Amalia van Solms en vroeg zich af hoe Amalia - stijlicoon van de 17e eeuw - haar werk zou vinden. Meubelmaker Wilfred Kalf fileerde het rijke jachttafereel van Jan Weenix op textuur en zocht speciaal hout uit Den Haag om nieuw werk te maken. Zo heeft ieder van de deelnemende Dutch designers zijn eigen verhaal te vertellen over het resultaat in keramiek, goud, juwelen, sieraden, porselein en glas. Ook in fotografie, kleding, textiel, kostuum, couture, tapijt, wandbekleding, tassen, sneakers, leer, bestek en licht worden de Oude Meesters tot leven gebracht.

Nieuwsgierigheid kent geen tijd
De Gele Kamer, Heren kamer, Gewelven Kelder, Kant Kamer, Kleedkamer, Eetkamer en Bloemen Kamer... als bezoeker staat je een ware ontdekkingsreis te wachten. De deelnemende kunstenaars en designers zijn aanwezig om hun ervaringen met je te delen. De historische schilderijen zijn van nabij te zien; de design primeurs zijn te koop. Verder is de stad op z'n 'Royals' te ontdekken. Bij entree krijgt iedere bezoeker de Curator's Choice, een boekje met ondernemers in Den Haag die hun mooie waar aanbieden.

Praktisch

  • Datum & tijd: 20 tot en met 23 september 2018 van 11 tot 18 uur
  • Locatie: Lange Vijverberg 14-15-16 Den Haag (google maps)
  • Bereikbaarheid: de historische panden liggen op loopafstand van het Centraal Station Den Haag. Parkeren kan in parkeergarage Museumkwartier, direct naast Masterly The Hague.
  • Honden zijn niet toegestaan.
  • De historische panden zijn helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
  • Tickets: € 10 p.p., ook vooraf te bestellen
  • Website: www.masterlythehague.com
  • Hashtag social media: #masterlythehague

Petra en Erik Hesmerg met muze De Vos #dutchdesign #dutchmasters #masterlythehague
Petra en Erik Hesmerg met muze De Vos

Masterly The Hague is een initiatief van Uniquole en Hoogsteder Museum Foundation.