Masterclass Cyanotype in het Textielmuseum

Dieuwertjemaakt  maandag 04 juni 2018

Op 21 juni, 5 en 19 juli geeft textielontwerper Dieuwertje van de Moosdijk masterclasses cyanotype in het Tilburgse Textielmuseum. Zonlicht, chemicaliën en silhouetten, meer heb je niet nodig om prachtige blauwdrukken te maken.

l masterclass-cyanotype-dieuwertjemaakt1

Tijdens de masterclass cyanotype wordt geëxperimenteerd met de mogelijkheden van dit fascinerende fotografisch procédé op papier en diverse soorten textiel. Je leert stapsgewijs hoe je een mooi dessin opbouwt met silhouetten van (gedroogde) planten en bloemen. Uiteraard is het ook mogelijk om abstracter te werken en andere silhouetten te gebruiken voor je dessin, zoals bijvoorbeeld gescheurd papier, veren of (platte) voorwerpen. Laat je inspireren door de tentoonstelling Scandinavian Design en speel met licht, natuur, abstractie en simpliciteit, zoals Scandinavische ontwerpers ook doen. Na een uitgebreide uitleg ga je zelf aan de slag met cyanotype en pas je deze uiteindelijk toe in het bedrukken van een zijden shawl of een wanddoek.

Praktisch

  • Datum: 21 juni, 5 juli, 19 juli 2018 (donderdagen)
  • Prijs: € 90 (inclusief materialen, koffie/thee, exclusief entree TextielMuseum en lunch)
  • Tijd: 10.00 tot 16.30 uur
  • Door: Dieuwertje van de Moosdijk
  • Locatie: TextielMuseum
  • Boek je ticket!

cyanotype #blue #textile #flowers #masterclass

Dieuwertje van de Moosdijk is freelance dessinontwerper. Ze ontwerpt collecties en patronen voor diverse interieurproducten, onder meer voor keramiek, behang en textiel. Dieuwertje is gespecialiseerd in florale en botanische dessins. Haar ontwerpen hebben altijd een handgemaakte basis: ze zijn getekend, geschilderd of gefotografeerd.