Binnenkijker Floor

Verhipstyling  dinsdag 15 mei 2018

Midden in de stad, bijna aan de voet van de St Stevenstoren in Nijmegen woont Floor met haar twee meiden in een werkelijk geweldig inspirerend huisje. Vol warmte, liefde en gezelligheid. 

Aan de buitenkant kun je niet bedenken dat het er van binnen zo gezellig en sfeervol aan toe gaat. Het zijn huizen die omstreeks de jaren ‘80 gebouwd zijn en er op het oog wat saai uitzien. In een halve cirkel opgesteld met in het midden een heerlijk stadsparkje waar regelmatig toeristen doorheen lopen richting Brouwerij De Hemel, maar ook werkende  mensen vanuit de drukte in de stad tijdens de pauze hun toevlucht zoeken.

Binnenkijker Floor
Floor's inspirerende huisje in Nijmegen

Floor werkt als operatieassistente in het ziekenhuis en heeft er net een nachtdienst opzitten, maar ondanks dat mag ik toch langskomen om foto’s te maken van haar huis. Wat me meteen opvalt zijn de vrolijke kleuren in huis en de nonchalante sfeer. Ik voel me meteen thuis. Het doet me denken aan het studentenhuis waar ik gewoond heb. Vooral ook door de verschillende etages. Het gehele huis is onderkelderd, daar kan Floor haar auto kwijt, uniek zo midden in de stad, dan kom je in de keuken met daarnaast Floor‘s slaapkamer. Op de eerste etage de woonkamer, badkamer en op de bovenste etage slapen de meiden.

Binnenkijker Floor
Kringloopgeluk

Ze woont hier alleen met haar meiden van 3 en 6 jaar oud die de helft van de tijd ook bij hun vader wonen. Dan weet je dat er ook veel verdriet is geweest, aangezien scheiden nooit zonder tranen gaat. Nu hebben ze hun draai helemaal gevonden en dat is duidelijk te zien aan het sfeervolle interieur.

Binnenkijker Floor
Unieke interieur item's

Floor gebruikt haar creativiteit om met haar verdriet om te kunnen gaan. Niet alleen in haar interieur, maar ook door middel van het maken van armbandjes. Ze heeft naast haar werk als operatieassistente ook haar eigen bedrijfje Armcandy. Ik vind het een ware kunst als je je huis op deze manier weet in te richten en te gebruiken om moeilijke tijden te verwerken en zo je verdriet een plek te geven. De mooiste kamertjes zijn die van de meiden. De ene een zoete, de ander een stoere prinses.

Binnenkijker Floor
Sprookjesachtige meiden slaapkamer

Het leuke aan Floor’s interieur vind ik de manier waarop ze heel eenvoudige middelen inzet met een geweldig resultaat. Dat is voor mij het ultieme Verhipgevoel! De papieren bordjes aan de muur, het geverfde eenvoudige vaasje op de vensterbank  in een zachtroze tint die ze bij de Action kocht. Behang van de Kwantum in het toilet met 3D details die ze er zelf opgeplakt heeft. Floor laat haar fantasie de vrije loop, niets is te gek.

Binnenkijker Floor
Behang met een eigen twist

 Een uniek uitzichtvanuit de keuken. De St. Stevens toren in Nijmegen. Wat zal dat genieten zijn om hier 's ochtends je bakkie koffie te drinken.

Binnenkijker Floor

Mijn eerste binnenkijker en meteen de jackpot, zo voelde dat voor mij. Ook Floor’s eigen slaapkamer is een oase van rust en sereniteit. Zachte tinten, veel wit en omdat ze de buizen bovenaan de wand heel lelijk vond, hing ze er kerstversiering van de Ikea aan op. Een oude spiegel op de vloer moet eigenlijk nog een plekje krijgen, maar ik vind het juist een mooi gezicht dat hij zo half boven het bed uitkomt. Alsof het zo de bedoeling is.

Binnenkijker Floor
Droom van een slaapkamer

Op het balkon staat een oude witte plofbank die er uitnodigend bijstaat. Wederom heel sfeervol en ik kan me zo voorstellen dat het daar goed toeven is met een wijntje in de late avondzon. 

Binnenkijker Floor
Lounchen in de avondzon.

Aangrenzend is de woonkamer. Deze is eenvoudig ingericht met prachtige vintage meubelen. De eyecatcher voor mij zijn toch wel de servieskast en de lessenaar voor de meiden. In de woonkamer komt lekker veel licht binnen, omdat er aan beide kanten ramen zitten en het licht volop naar binnen stroomt. De Ixxi van de zwaan boven de bank  voelde voor floor heel toepasselijk na de scheiding, als een moederzwaan op haar nest. Dat gevoel ebt nu weg en er is ruimte voor ontspanning en acceptatie dat het zo goed is. En dat is mooi, dus het kan goed zijn dat er binnenkort een mooie zeefdruk van Studio Boot boven de bank komt 

Geniet van dit Verhipt fijne huis en laat je inspireren!

Binnenkijker Floor
Vintage woonkamer

Nieuwsgierig geworden en wil je meer foto's zien van dit geweldige interieur of zoek je een samenwerking? Lees het blog op mijn website en neem gerust contact met me op.

Binnenkijker Floor