NIA op Design District

NIA Academie  woensdag 02 mei 2018

DESIGN DISTRICT is het beste vakevenement voor interieurdesign in Nederland. Gedurende 3 dagen is een beursvloer van ruim 10.000 m² gevuld met presentaties van de 200 mooiste interieurmerken. Maar Design District is meer dan een beurs, je vindt er ook exposities van design academies en jonge ontwerpers en kan één of meerdere lezingen volgen. Ook NIA ACADEMIE is dit jaar aanwezig op Design District voor de promotie van onze specialisatiecursussen.

NIA op Design District
Beeld: Design District

Bijzondere locatie
Design District is in 2002 begonnen in Nederland onder de naam 100% Design. Het evenement heeft altijd plaatsgevonden in bijzondere en historierijke locaties zoals de Cruise Terminal Rotterdam, de Van Nelle Fabriek en het Hembrugterrein in Zaandam. Het evenement is uitgegroeid tot toonaangevend in Nederland. De 16e editie is op 6, 7 en 8 juni 2018 in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Mis het niet: Kom in contact met vakgenoten en laat je inspireren!

Voor wie?
Design District is een evenement voor interieurarchitecten, architecten, ontwerpers, projectinrichters, stylisten, detaillisten en andere interieurprofessionals. Op Design District vind je ruim 200 topmerken die hun nieuwste en beste producten laten zien. Van jonge ontwerpers en beginnende labels tot de gevestigde internationale merken. 

Wat?
Het aanbod op de beursvloer is gevarieerd en in evenwicht; Je vindt er o.a. meubilair, verlichting, sanitair, tegels, vloeren, stoffen en andere materialen. De stands zijn klein, alleen het nieuwste wordt getoond. Dat maakt het een overzichtelijk evenement waar je binnen één dag weer helemaal bij bent op interieurgebied.

NIA op Design District
Beeld: Design District

Lezing Color Navigator
Op woensdag 6 juni van 11.30 - 12.30 uur is er in de lezingenruimte bij de Serre een lezing door Bart van Tigchelt van Color Navigator over de onderschatte impact van kleur, powered by NIA ACADEMIE!

'Als je weet dat bij 85% van al onze aankopen kleur de belangrijkste factor is, klinkt het bijzonder logisch dat je als bedrijf best een kleurenstrategie hebt. In de realiteit zien we echter dat kleurkeuzes veelal gebaseerd zijn op individuele voorkeuren en assumpties met vele tijdrovende (en nutteloze) kleurdiscussies als gevolg. Het aanpakken van deze vraagstukken is de expertise van Color Navigator. Op basis van meer dan 20 jaar research lanceerden ze enkele jaren terug het Color Navigator System waardoor het voor de eerste maal mogelijk was kleurkeuzes af te stemmen op regio, doelgroep en toepassing. Dit systeem werd ondertussen geadopteerd door tal van internationale bedrijven, brand owners & universiteiten. Vandaag zijn ze met hun globaal gepatenteerde methodologie actief in quasi alle sectoren.'

NIA op Design District
Beeld: Design District

Openingstijden
Woensdag 6 juni - 11.00 - 19.00 uur
Donderdag 7 juni - 11.00 - 19.00 uur
Vrijdag 8 juni11.00 - 18.00 uur

Woensdag 6 en donderdag 7 juni zijn uitsluitend toegankelijk voor vakpubliek. Vrijdag 8 juni zijn naast professionals ook studenten en particulieren welkom.

Prijzen
Met uitnodiging - gratis (vraag een link aan voor gratis toegang via )
Met kortingsvoucher - € 10
Aan de kassa - € 20

Toegangsbewijzen en kortingsvouchers zijn vanaf april 2018 verkrijgbaar.

Beeld en tekst: Design District